Hvala na tipu, ali to je prvo sto sam napravio i sto provjeravam svako maloali uvik je 25 MB samo se dan i sat mijenja
![]()
...also known as El'AnDrA...
Mile, ne plaši me!
Čitala sam da je dovoljno skinuti free aplikacije, npr. za fejs, gtalk, twitter, kajaznam, vremenu prognozu, i onda se to besplatno spaja preko bb servera i šalje/prima informacije.
E, sad, s obzirom na moju informatičku pismenost (recimo, uopće nemam pojma o čemu ste pričali vas dvojica), postoji vrlo izvjesna mogućnost da sam nešto krivo shvatila i zato sam tražila potvrdu.
Onima u T-mobileu ne vjerujem jer mi je valjda u interesu da trošim w'n'w!
Andro, oprosti što si pokusni kunić, ako ti nabiju račun i završiš na robiji, budem ti donijela turpiju u torti.![]()
He, evo mi "znalci" pokušavamo ustanoviti koje aplikacije rade free a koje po zlato.
Po andrinom svjedočanstvu ispada da Google talk i Facebook rade preko BB APN-a tj, mukte/džabe. Što se surfanja tiče, to se naplaćuje, samo andro to još nije iskusio na vlastitoj koži, a kad mu počnu naplaćivat bit će belaja i zalijetanja autom u izlog T-mobila.
A sad Nova, trebala bi nam još dati podatak, ne sjećam se da si napisala, koju tarifu koristiš?
Ako si u Service bookovima koji se odnose na Gtalk i Facebook vidio gateway blackberry.net APN onda nema tog boga da ti to naplate posebno.
Double post (mod neka izbriše)
Slično valjda znači ostali mesenđeri, MSN, ICQ, BB messenger, Yahoo.....
Ajme, super, već vidim da ga ne budem iz ruke puštala!
Da, 1.1. počinje dernek!
Zanimljivo je je to sa bb koristenjem. Ja sam pogledao te service bookove i na svima pise da ide preko bb neta, ali u praksi dosta toga ide preko vanjskog apna. Tamo imam upisano data.vip.hr, posto sam na vipu i imam 512 mb pa nije strasno, jer za 2 tjedna nisam potrosio ni 20 mb. Ali cudno je sto npr u spajanjim cesto pise o , ili 0.001 i tak neke mizerne cifre....
Koliko sam citao na sluzbenim stranicama sve aplikacije preuzete sa bb stranice bi njihov apn trebale koristit jer ionako ne rade dok se nema aktivirana bb opcija pa je logicno, ali je zato najbolje uzet bb u vipu pa nema nesanice hehe...
Pod TCP ti je upisan data.vip.hr i aplikacije tipa opera mini će koristiti taj APN.
Ako pogledaš service book Wap transport, vidjet ćeš da ti je tu upisano gprs0.vipnet.hr
Na taj APN će ti se spajati svi Vodafone live sadržaji, svi jubito linkovi, razni streaming programi, kao i weather widgeti.
ako izbrišeš tcp postavke vjerojatno će se spojit na gprs0.vipnet.hr
Bookmarks