Bok!Trebao bih pomoć oko nive grafičke koju želim kupiti.Našao sam jednu za 380 kn Nvidia 512Mb,samo neznam dali mogu stavljati PCI Express grafu u moj komp koji ima staru NvidiuGeforce Mx440agp 8x od 64 Mb .Da li moj komp može podržati tu grafičku i dali moje napajanje može "vrtiti" grafu?Pozdrav svima i ako je potrebna konfiguracija stiže![]()
Zadnji uredio Smuchac : 16-12-2009 u 20:17 Razlog: tema je otišla u više smjerova,pa....
Da ti ja kažem nebih želio rastavljati komp jer bi se svašta moglo desiti...Pa imaš mopju grafičku pa na temelju toga pogledaj jel može,ako ne daj mi neku do 400kn od nekih 128-256 Mb da može neke bolje ighre vrtiti netreba mi neka grafa od 1 gb jer komp je krš,a nešto bih igrao dok neskupim za novu konfu![]()
Nadji po oglasnicima npr ATi Radeon 9550 (AGP) sa 128 ili 256 za 100-tinjak kn i miruj dok ne ubodeš novu konfu.
Možeš naći i GeForce 6600GT ili čak 7600GS. Od radeonka preporuka 9800pro ili xt.
Aha sad je stvar dali će mi komp moći podržavati grafu.Iz okolice sam Đakova pa ako možete naći u Vemilu,HGSpotu ili u okolici,a ne recimo u Zagrebu.Procesor mi je 1.83 Ghz imam stari komp pa neznam jel će moći tu grafu vrtiti pošteno
P.S. Našao sam jednu u HG-Spotu i nije toliko skupa,ali kao što kažem neznam dali će je moj komp moć podržavati kako treba.Probleme je slaba zastupljenost nije baš raspoloživa i to što se baš neprodaju AGP kartice više
Evo link : http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=162596
Zadnji uredio Darkness : 15-12-2009 u 19:07
Imas AGP utor koji je zastario i tesko da ces naci u trgovinama novu AGP grafu. Ako i nadjes, vjerojatno ce cijena biti velika/neisplativa. Tako da poslusaj sta ti ljudi gore govore: potrazi te graficke po oglasnicima jer nove se ne isplate kupovati i tesko se nadju.
Našao sam jednu imaš link,ali je tek u Zagrebua nema šanse da odem do Zagreba
Evo jedne neznam dali je ispravna i dali može u moj PC.Ima nade XD
http://www.njuskalo.hr/graficke-kart...o-oglas-734574
A ja bi ipak uložio pare u novo
http://www.diskont24.com/product.php?productid=72172
Prava pila!!!!
Nemoj učiti na svojim greškama nego na tuđima!![]()
Zadnji uredio VuKi : 15-12-2009 u 21:27
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Super je to samo što mi kopm to ne podržava...U mnogočemu, ali hvala na "pomoći".Da imam dovoljno dobar komp odavno bi kupio tako nešto![]()
Ipak je pala odluka na ovuhttp://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=162596 jedna lijepa ATI taman dok nebude nova konfa imam šta igrati
Mario92 daj svoje mišljenje =D
Gle, imaš procesor koji radi na 1.8 ghz.
Ne znam da li je intel p4, celeron ili amd no svejedno grafička neće pokazati svoj puni potencijal na tom procesoru. Napiši svoju konfu da vidim koja bi grafika zapravo bila best buy.
Ova Radeonka je definitivni overkill za tvoju konfu, možda imaš i preslabo napajanje za nju.
U oglasniku (pogotovo na njuškalu) možeš naći dobre grafulje za siću.
Npr. ja sam sebi uzeo 9600po za stari komp za 100 kn.
Jedino, jedino ako ćeš na kompu gledati HD filmove, onda razmisli o kupnji no imaj na umu da to vodi do moguće kupnje novog napajanja.
E da, nove AGP Radeonke (HDxxxx serija) imaju probleme sa driverima. Ako imaš živaca zafrkavati se s njima...![]()
ADM Sempron Socket 2600+ 1.83Ghz
768Mb/RAM
Napajanje nažalost neznam
A7S8X-MX
SiS 741GX DDR
Ako još šta treba reci![]()
Netrebaju to biti novije.Nisam ja mislio igrat Modern Warfare 2 ili šta ja znam,beć nešto što sam prije rušenja windowsa igrao bez problema. (NFS Underground2,The Elder of Scrolls 3:Morrowind,Warcraft 3) i takve stvari...Samo mi nije jasno zašto te igre nemogu igrat,a prije rušenja windowsa sam mogo??Mislim da je stvar u driverima njih sa updateo, ali opet bolje malko bolju grafu uzet neku od 128Mb ili slično.Ako imaš neki prijedlog slobodno reci![]()
Ako se radi o NFS:Underground 2,
Jedna ATi 9550 128mb bi dobro došla i obavljala svoj zadatak.
Možeš čak i ATi/Gigabyte 9600 pro 256mb,ima po oglasnicima.
Cijene nisu velike(do 250kn),a to što ti hoćeš,možeš i sa navedenim grafičkim karticama.
Probaj staviti najnovije drivere,bolje ti je updateat drivere i prčkat po postavkama i windowsima,nego trošit na novu karticu,ako s ovom postižeš isto kao što bi i sa tom novom..
Momci,ja vrtim Carbon (čitaj jaču igru od Underground 2) s integrušom Nvidia GeForce 6100 na 128 (njezinih) MB, tako da mozete znat sta je sta...
@ Darkness: P.S kad ubodeš drugu grafu,u BIOS-u prebaci primary display adapter na PCI ili na AGP i naravno isključi memory sharing da ti se tih nesretnih 256 MB memorije vrate u glavnu sistemsku memoriju.
Što se tiče izbora grafičke,ako sad uzmeš pilu,vrlo lako ti u novu konfiguraciju neće pasat pa si onda sad bacio pare zaquratz. Poslusaj me,i uzmi neku losiju polovnu sa 128/256,stisni zube i kasnije te novce koje sad namjeravas bacat na krpljenje stare konfe potroši na pametniji način kad dođe nova konfa. Amen.![]()
Znam to i želim,ali dajte mi neki konkretni prijedlog za neku grafu da mogu te igre igrat?Sa ovom integrušom od 64Mb sam ih igro a zašto sad nemogu??
Čuj,možeš kad je integruša nešto malo dobit ako upregneš još koji megabajt iz BIOS-a prema njoj. Nisi (ako se ne varam) niti naveo koju grafu imaš?
Znači najnovije drivere i posljednji directX koji ona podrzava pa ces moc opet igrat to sta si i dosad igrao...![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
@smuchac :Imam NvidiaGeforce Mx440AGP 8x...Kako da to napravim?To sa biosima i ako je moguće daj mi link od najnovijeg direct x-a jer stvarno neznam zašto iste igre nemogu opet igrati,ako je to rješenja onda te stvarno molim da kažeš kako to sve napraviti) hvala lijepa!
P.S. Imaš u prvom postu moju grafu =D
I sad bi trebao bih "turorial" za kako ući u BIOS da bih mogao nešto mb preusmjeriti u grafu.Molim pomoć
Zadnji uredio Smuchac : 16-12-2009 u 20:19 Razlog: postovi prebačeni i spojeni
Kao prvo, pazi šta radiš u BIOSu jer možeš napraviti dosta problema ako ne znaš šta radiš.
Za ulazak u BIOS treba prilikom bootanja stisnuti neku od slijedećih tipki: DEL, F1, F2 ili F10 i sl., ovisno o tipu BIOSa. Najčešće se koriste DEL i F2, a to je najbolje provjeriti u priručniku koji si dobio uz matičnu ili stisni svaku po jednom, trebalo bi upaliti.
Bookmarks