Promet ti ovisi o odabranoj tarifi a to su one sa Mavrovićem a ovo sa 1GB se odnosilo na tarifu prije tih novih.
Hvala na objasnjenjima, sad tek vidim da je bb dosta kompliciran... Do sada sam koristio nokije i bilo je jednostavno vidjet preko kojeg apna se spaja, tj cak sam mogao ustimat da svaki put pita i pokaze preko kojeg ide, ali mi na bb nikako nije jasno gdje da to vidim?? I uopce ne vidim gdje broji mb prometa i takodjer da je spojen nekakav status? Dosta zeznuto, ali ako je 1 gb to je ok. Ne vidim nacin da cu bas trosit na jubito jer nisam nasao na pearlu do sada tako nesto.
Promet ti ovisi o odabranoj tarifi a to su one sa Mavrovićem a ovo sa 1GB se odnosilo na tarifu prije tih novih.
INTERNET ZA SVE
Procitao sam negdje u uvjetima koristenja da se automatski dodjeljuje 1 gb gprs starta da ne bi doslo do velikih racuna ako bi se spajalo preko pogresnog apna, ma problem je sto ni u vipu ne znaju tocno, tak da cu sve skupa dosta jos morati prouciti temeljito....
Ne da nebi dolso do velikih racuna nego da mozes korisititi toliko prometa a kad pređeš placas svaki 1MB prometa toliko i toliko
Jebajiga nema FLATA u Hrvata![]()
INTERNET ZA SVE
Ma pusti "VIP-ovce" ,sve sam to ja prosao i u teoriji i sada u praksi.To ti je to.
INTERNET ZA SVE
ovako. Ako se spajas preko gprs0.vipnet.hr APN-a onda imas uracunato 1GB prometa. Preko tog APNa se spajas na wap i wap transport protokol takodje ide preko njega. Ostali internet promet preko njegovog browsera kao i mailovi idu preko blackberry.net APNa i on je neogranicen. To je citava mudrost.
dobar grah daleko se čuje
Vezano za uslugu My Blackberry
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8747986&idnews=391074
NAPOMENA: BlackBerry mobilni uređaj omogućava korištenje wap browsera. Korištenje wap browsera nije uključeno u mjesečnu naknadu već se plaća u skladu s cjenikom. Kako ne bi došlo do korištenja wap browsera umjesto BlackBerry browsera, provjerite podešenja na vašem BlackBerry uređaju u skladu s gore navedenim uputama.
Wap browser služi isključivo za pregledavanje Vodafone Live! Portala.(moja napomena:jer je koristenje toga besplatno inace a bude upozorenje da se ide na naplatu kad se odlazi sa tog portala)
INTERNET ZA SVE
dobro i..?
Pa moras izabrati neku od tarifa i onda promet ovisi sta si platio ili 512MB ili 1Gb ili i tako dalje
INTERNET ZA SVE
pa nije to tako. vidim da imas BB alii nisi bas upucen.
uz BB APN je ukljucen i GPRS Start APN odnosno gprs0.vipnet.hr i preko njega ide ostali promet (govorimo o WAPu). Zasto bi izabirao jos dodatnu data tarifu ako imam 1 GB free?
Imam ukljucen 1GB prometa za My BlackBerry uslugu i to mozes korisiti samo kao data uslugu a govornu moras dodatno aktivirati i platiti da bi mogao na mobu ili BB korisiti istovremeno pa su VIP-ovci napravili KompletTarife da imas sve u jednom pa zato govorima da mora izabrati neku od tarifa ili moze samo My BB uzeti ako mu je dovoljno ili nebitna govorna usluga.
Neznam u biti jel mi u VIP-u nisu znali reci tocno jel se mogu spojiti usluge na jednu karticu jer sam to ja pokusao pa su rekli da nemoze jer broj koji sam ja dobio je samo za data uslugu i na njemu se nemoze aktivirati govorna usluga sta je blesavo ali tako je.
Eto.
INTERNET ZA SVE
cekaj! sad me hoces uvjeriti da ne mogu imati Model 100 recimo i My Blackberry. Znaci u tome nemam nikakvu dodatnu data tarifu i mislis da to nece ici ?
Moj dopis sa VIP-ovcima:
Da li je moguce aktivirati na govornoj usluzi Model 50 Mobile CARnet 1GB ?
Postovani,
zahvaljujemo na Vasem email-u.
Mobile Broadband 1GB uz Mobile CARNet promocijom moze po istim uvjetima biti ukljucen i kao servis na bilo kojoj SIM kartici koja ima ukljucen neki od govornih pretplatnickih tarifnih modela.
Ukoliko bi Vam zatrebale bilo kakve dodatne informacije ili savjet slobodno nas kontaktirajte.
S postovanjem
VIPnet d.o.o.
Marija Bratek
Sluzba za korisnike
http://www.vipnet.hr
e-mail: sluzba.za.korisnike@vipnet.hr
Znaci da ako imas govornu moze a ako imas samo aktivirano data onda nemoze govorna na to jer ti brojevi pocinju sa brojem 8 ali mogu primati sms poruke i slati.
INTERNET ZA SVE
ma ok za samo data tarifu. nisam uopce mislio na to. Vecina ljudi koristi BB i kao uredjaj za telefoniranje jer je tome i namjenjen.
Ali i to je nebitno. Reci mi gdje imas upisane podatke za koristenje BB-a preko data tarife (vjerojatno data.vip.hr)? vjerojatno nigdje.
pa po cemu znas da koristis data tarifu na Blackberryju? kako znas da surfas preko data.vip.hr APN-a?
Mislis kako znam kada koristim onaj 1GB ukljucenog prometa ?
Nikako.
Kada korisitim applikacije tipa youtube onda ide promet ili kada BB koristim kao modem za racunalo onda mi ide 1GB prometa.
Postoje neki programi koji navodno sve preusmjeravaju na APN od RIM-a a probao sam pa nista od toga kao MobiShark
INTERNET ZA SVE
ne, nego mislim na taj 1 GB nego na onih 512 MB ili 1GB sto si spominjao. Ne mislim na onih ukljucenih 1GB.
Usluga My BB ima ukljuceno 1GB
tarifa Komplet100 ima 512MB
tarifa Komplet200 ima 1GB
tarifa Komplet 400 ima 3GB
tarifa Komplet 600 ima 10GB
Nezna oce li dati da imas dvije My BB usluge Komplet 100(ukljucen My BB ali sa 512MB prometa) + usluga My BB pa onda imas 1,5GB ,cisto sumnjam.
Ako ti je bitan promet ides na opciju Mobile Carnet 5GB je 100kn +Komplet100 pa imas 5,5GB prometa +uslugu My BB+ 60minuta razgovora
INTERNET ZA SVE
ok. izgleda da se ne razumijemo.
moje je pitanje bilo bas bezano za ovih recimo 3GB u kompletu 400. Kako znas da ih trosis na BB uredjaju?
Dok surfas preko BB browsera ne koristis tih recimo 3GB prometa ali kad koristis mob ili BB uređaj kao modem ta laptop ili racunalo onda ti ide tih 3 GB.
Inace nemam nikakve kontrole osim da u opcijama BB browsera isklucim opciju da kad recimo nesto treba skinuti ili gledati YT onda kad i kliknme nece da ide dalje.
Potrosnju prometa kotroliras preko Vodafone portala gdje imas opciju koliko si napravio prometa.
INTERNET ZA SVE
OK ali mozes surfat preko gprs0 APNa kad ga koristis ko modem i trosis onih ukljucenih 1GB. znaci za koristenje samo BB uredjaja ne treba dodatna data tarifa i data.vip.hr APN. samo sam to mislio reci.
Bookmarks