engadget je napisao da je cijena mislim 700dolara, sto je jako puno previse za jedan netbook
Finski telekomunikacijski gigant Nokia, najveći proizvođač mobilnih telefona u svijetu, objavio je da će prvi puta u svojoj povijesti lansirati mini laptop.
Laptop "Booklet 3G" težit će samo 1,25 kilograma i biti širok samo dva centimetra, koristit će Microsoftov operativni sustav Windows, a baterije će mu trajati do 12 sati, navodi se u Nokijinom priopćenju.
To je objavljeno u vrijeme kada se proizvođači mobilnih telefona poput same Nokije i njezina švedsko-japanskog rivala Sony Ericssona suočavaju s padom prodaje mobitela.
"Sve više ljudi želi računalnu snagu PC-a povezanu sa svim prednostima mobilnosti", kazao je Kai Oistamo, izvršni potpredsjednik za uređaje Nokije.
Trenutna globalna gospodarska kriza odvratila je mnoge korisnike od kupnje novih mobitela, a modeli poput Appleovog iPhonea i Blackberrya tvrtke Research in Motion preoteli su etabliranim telekomunikacijskim divovima kupce.
Cijenu i dostupnost svog novog džepnog kompjutera Nokia će objaviti u rujnu.
izvor (Hina/AFP)
Tko rano rani, zajebo je pjetla
engadget je napisao da je cijena mislim 700dolara, sto je jako puno previse za jedan netbook
u Mobisu će biti vjerojatno 9000 kn![]()
tih 700$ znači 700€ ( 5200kn)
još ako je to cijena bez PDVa (a mislim da je) bit će puno puno preskup.
Ako uzmemo u obzir da acer ima modele netbooka sa 3G modulom i manje više istim karakteristikama (izuzev gps) za maksimalnih ~ 3500 kn, ova cijena ispada suludo visoka.
Opet postoji mogućnost da je tih 700$ ustvari 520€ što je veća vjerovatnost, tako da će onda cijena ispast malo prihvatljivija ali opet dosta visoka.
Eto, čut ćemo odgovor 2.9. na NW'09 u Stuttgartu![]()
Vidi vidi, suradnja Nokie i Microsofta donosi već neke rezultate...
Copy/paste sa Engadgeta:
Other specs include 1GB of DDR2 RAM, a 120GB hard drive (1.8-inch, 4200RPM), integrated Ovi Suite, a 10.1-inch LCD (1,280 x 720 resolution) and an almost unheard of 16-cell Li-ion battery that's user-removable. Bluetooth 2.1+EDR, Assisted-GPS, HDMI, USB 2.0 (x3), an SD card reader and a 1.3 megapixel camera
Cijena: 570€
fensi netbook sa dobrom baterijom i jako losom cijenom...
699€
I think I'm gonna puke.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://shop.nokia.it/nokia-it/produc...&culture=it-IT
Obožavam taj YouTube kada mogu i malo vidjeti "uživo" kako to izgleda!
Pa zar na tržištu več nisu izašli slični "pigmejci"!?
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Uvijek sam tvrdio da su nokia svaštari, počeli su kao tvornica papira, prešli na gumene čizme, šatorska krila i kabanice, pa na mobitele, sad idu na laptope, što će nadalje? peči ćevape? ma hajde![]()
Bookmarks