Nova, ja bih ti vrlo rado pomogao oko priče zvane BlackBerry. Pokazat cu ti sto je zapravo taj prekrasan smartphone sa BIS opcijom.
Ako zelis mozes me kontaktirati, pa cu ti pomoci oko odluke....
Nova, ja bih ti vrlo rado pomogao oko priče zvane BlackBerry. Pokazat cu ti sto je zapravo taj prekrasan smartphone sa BIS opcijom.
Ako zelis mozes me kontaktirati, pa cu ti pomoci oko odluke....
Ovaj... BIS opcija? Smartphone?
Bila sam u T-Comu. Dirala sam BB, zaljubila se u njega i skoro se rasplakala kad mi je striček rekao da ne mogu uzeti iTarifu jer sam već vezana nekim ugovorom, ali objasnio je da W'n'W mogu aktivirati koliko god puta treba mjesečno. Ništa od toga dok se ne udam za Dikana.
I pojavila se dvojba:
a) uzeti mobitel koji mi se neće sviđati i koristiti sve mogućnosti koje nudi
b) uzeti BB koji je prepreprekrasan i samo zivkati i slati poruke![]()
Ajde sad pomozi ako možeš!![]()
To ti je isto kao dilema hoces li krenuti za strastvenog pastuha koji ce te te kao takav varat, ili ugladjenog gospodina kojem se bas I ne dize ali ima love pa ces uzivat u drugim blagodatima a primarne nagone rjesavat s onim prvim. Sad kad smo ustanovili da se ne mozemo ...... A da nam ne udje, trebas lijepo pozive I dalje koristit na t mobilu a u vipu uzmi bb na novi ugovor, npr komplet 100 I uzivaj u dvojici.![]()
Nemere, član sam one tarife po kojoj obitelj međusobno telefonira besplatno. Kaj da ti velim, jako volim pričati s mamom i sestrom.
Za to je isto nužan Dikankoji će mi kupiti ovakvu torbu i u njoj ću ponosno nositi dva moba. Zasad u svojoj jedva iskopam ovaj jedan!
![]()
Da vas updateam nakon noći provedene s Davorom iz korisničke službe.
Ustanovili smo da mi ugovor istječe za nekoliko mjeseci, ali svejedno sad mogu preći na Mrak tarifu. Tamo je BB opcija besplatna ako se potpiše ugovor na dvije godine, a ima i još nekih pogodnosti (jeftiniji razgovori, jeftinije poruke, nešto malo neta besplatno, jedino bi me se moralo izbaciti iz Flex obitelji. Davor je zavirio u komp i ustanovio da najviše pričam tijekom večeri/noći, a u Mrak tarifi su razgovori s T-mobile mrežom noću besplatni poslije prve minute. Iz toga smo zaključili da moje lajanje sa ženskim članovima obitelji ne bi bilo ugroženo, a čak bih prošla i jeftinije jer bih mogla ukinuti Unlimited.
Dakle, odluka je pala, Mrak tarifa it is!
I sad, naravno, problem. U sklopu te akcije se nudi Blackberry 8520 za tisuću kuna, a ja, mislim da sam to već napomenula, sam se zaljubila u Blackberry 8310, kažete da se taj nigdje ne može naći novi pa gledam po oglasnicima i košta oko 800 kn. Blackberry Bold otpada jer je skup, brate. 1800 u T-mobileu i isto toliko po oglasnicima.
Rezultat istraživanja: 8520 vs. 8310
Kreirala sam dvoboj titana ovdje i vidim da su otprilike slični po veličini, težini, kameri i trajanju baterije. One kratice po kojima se razlikuju ne razumijem pa vjerujem da mi neće ni trebati.
Da produbimo dvojbu, nisam nikad kupovala preko oglasa i strah me da će me prevariti.T-mobile mi je tu ipak sigurniji.
S druge strane, 8310 mi je prepreprekrasan, a 8520 je ružnjikav i još ima nekakav iritantni gumb na dodir pa se pogubim dok dođem do dijela izbornika koji me zanima.
Stoga, sve je na strani 8310, jedino me paranoja priječi da iskušam kupovanje na neviđeno. Ok, mogli bi se naći da pogledam prije kupnje, ali ja se zaista ne kužim u to i može mi uvaliti što god hoće.
Što vi, kao stručnjaci, mislite o toj tematici?![]()
KUPI BLACKBERRY CURVE 8520..mobitel je odičan..imam ga 3 dana i preprepredobarje...neopisivo bolji od svih drugih mobitela koje sam vidio i imao (osim iPhona i takvih preskupih mpbitela)
Hvala, Matej, ali probala sam 8520 i nije mi se svidjela ona stvar na dodir umjesto trackballa!
Nego, stroj je stigao u moje ruke, izvolite ga upoznati:
Predivan je, baš sam sretna!
I sad je vrijeme za žicanje još savjeta!
1. Blackberry opcija mi se uključuje tek sljedeći mjesec, što mogu s njim dotad? Ništa?Rekli su mi da se ne spajam na net ovih par dana jer je nenormalno skupo ako nemam neku tarifu!
2. Kad dođe BB opcija... ovaj, a kaj je zapravo besplatno u sklopu toga? Čula sam za nekakve aplikacije, messengere, vijesti koje dolaze na mob, simo-tamo, i ja bih sve to, ali me strah da ću umrijeti do šoka kad stigne račun. Kako da to spriječim?
Hvala vam!
Da, jesam, jedino ako ti imaš neke nove informacije.
Zadnji uredio andro2001 : 18-12-2009 u 17:08
...also known as El'AnDrA...
Hmmm, mislim da će ti se ipak promijenit stanje wnw paketa. Samo me zanima kako znaš da ti gtalk i fejs idu baš preko BB APN-a?
EDIT, i da ... najvvažnije pitanje: Jel ti i Browser ide preko BB apn-a ili preko TCP/IP odnosno operaterovog APN-a?
Gle mijenja se datum kad provjeravam ali stanje je uvijek isto. Kad pogledam na moj t-mobile web imam dvije vrste spajanja za GPRS promet: jedno na blackberry.net (uglavnom sve) i na www.htgprs.hr. Oboje je po cijeni 0. Sad ako oni to kasnije promijene ok, ali eto ne mijenjaju vec 15 dana pa sad...
Najgore od svega je što se od T-mobila ne može dobit suvisla informacija šta je sve uključeno u BB tarifu kod njih. Ja sam to pokušavao i nak raju sam uzeo u VIP-u.
Ovako: Da bi saznao koji APN koja aplikacija koristi trbaš najprije pobrisat u TCP postavkama apn web.htgprs APN. Nakon toga, ćeš se vjerojatno iznenaditi i vidjeti da internet browser ne radi, kao niti T-zones browser. Ako fejs i Gtalk i dalje rade, trebaš otići u Options-advanced options-service books i pogledati dotične service bookove da kojim slučajem ne rede preko web.hrgprs APN-a. Svaki service book koji ima web.htgprs APN nalaže matičnoj aplikaciji da se spaja na njega.
Pogledao sam odmah kad sam ga uzeo u bookove i tamo za oba (face i gtalk) je gate blackberry.net, a sto se tice browsera on je t-zones i u startu ga nisam koristio. Onda sam iz TCP/IP postavki izbrisao web.htgprs da vidim hoce li raditi tad. Probao na BB market i radilo je, evo bas probao m.bug.hr i radi i dalje pa ako se sad skine sa wnw paketa javim.
OK, sad smo konačno ustanovili da fejs i Gtalk rade preko BBa i to je odlično.
Što se samog surfanja tiče pogledaj [browser config] service book. Kao i ostale koji sadrže riječ browser. Isto tako pogledaj i WAP Transport i WAP transport 2.
I to sam pogledao odmah, i situacija ti je kod toga da je kod browsera blackberry.net, a kod WAP t. i WAP t. 2 www.htgprs.hr i odatle i pojavljivanje tog u ispisu spajanja. Ali ponavljam ne skida iz wnw-a, au moj t-mobile pise da je cijena tog pristupa bila 0 kn![]()
Preko kojeg se ti browsera spajaš na net i na taj m.bug?
T-zones?
Onda bi ti trebalo skinit sa wnw paketa, samo je pitanje vremena.
Ok, hvala za info, izvješćuj i dalje situaciju![]()
Bookmarks