Viš, zaboravio sam pitati... jel opcija 0 ide uz surf?
ja sam jako razocaran, moram priznati. puno vise sam ocekivao.
ja kao izraziti sms korisnik (bas danas mi je stigao tele2 racun, 290kn, poslao sam 1079 poruka i ostalo su net i pozivi), ne mogu korisiti ovu tarifu, jer nemaju neko opciju za sms onda. sad sam na slike i slova.
a toliko sam se nadao da ce biti nesto od tog surf paketa za voice kartice![]()
Viš, zaboravio sam pitati... jel opcija 0 ide uz surf?
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
Pa i kad se ispravi taj detalj s cijenom pozinva, i dalje ostaje gorak okus pretplate, pretplate u pravom smislu riječi, tj. harača koji se plaća na ništa, a odavno su sve pretplate pretvorene u minimalne potrošnje kod svih operatera. Eeeej telci, ovo je vraćanje 6-7 godina unazad, sad je 2009, goddamnit![]()
Mogli su je nazvati i banana tarifa!!!
Naknada za korištenje usluge...halo..pa to više nemaju niti vip niti t mobile!
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
Nakon početne "srdžbe" malo sam porazmislio zadnjih dana, pogotovo nakon što sam push mail aktivirao na mobu i malo se igrao sa netom... uglavnnom ako usporedim mobile internet i ovaj surf ispadne:
mobile internet 500Mb = 75Kn (računajući radio valove), 1 Gb = 95Kn, 3Gb = 155Kn, 5Gb = 185Kn
Surf (50kn + promet, bez radio valova koji su već ionako plaćeni preko voice) 500Mb = 75Kn, 1Gb = 100Kn, 2Gb = 150Kn, 3Gb = 200Kn, 5Gb = 300Kn
Do Gige je, dakle, u biti ista cijena kao mobile internet. Tek ako se pređe ta cifra razlika u cijeni se osjeti.
Naravno da bi Data+Voice, u teoriji, kao dual play, trebao biti povoljniji od pojedinačnih, ali šta je, tu je.
iTarifa 150 t-mobile-a je 150min, 1Gb i 50 SMS-a
Kod Telca to isto bi u surfu bilo 100Kn (internet) + 73Kn pozivi (+uspostava poziva koja može biti od 18kn za 75 poziva do 37.5 za 150 poziva, odnosno razgovori od 2 ili jednu minutu) + 14.5 Kn za pozive odnosno, 205-224 Kn cca.
U startu je, dakle, Surf nepovoljniji od T-mobile-a, ali razlika se definitivno osjeti ako "prebaciš" normu. Mb u itarifi je 2,99, u surfu 0.05, poziv 1.49 naspram .49 (+.25 uspostave), SMS .49 vs 0.29.
Uglavnom, oni koju su planirali dodati do Gige na svoj voice paket, mislim da cijena nije pretjerana i da ću se ja vjerojatno prebaciti. Bilo bi lijepo da je povoljnije ali....
Ne znam zašto jednostavno ne omoguće aktiviranje postojećih podatkovnih tarifa uz postojeće tarife (knock-out, alike i slova i sl.). Oni bi više zaradili, a korisnici bi bili zadovoljni. No nek im bude...
No, primjetih jednu stvar, poslovni korisnici, kojima bi baš i trebala neka tarifa poput Knock-out surf, nemaju nikakvu tarifu koja uključuje data promet. Vrlo poslovan potez od strane Tele2.
Pretpostavljam da je to zbog nacionalnog roaminga i cijene od 100Kb/2Kn ako se surfa preko t-mobile.
Privatnim korisnicima mogu reći "isključit ćemo vas automatski ako s tele2 pređete u t-mobile" ali ako to isto "ponude" poslovnim djelovat će amaterski neozbiljno.
istina, ali imaj na umu 3 cinjenice koje idu u prilog T-Mobileu.
1.) dobijes iPhone za 898kn - cak ako ti i ne treba ga prodas za 3000kn i pokrijes brdo racuna. kod tele2 ti se cijene mobitela racunaju kao tarifa 100, tako da nema povoljnog mobitela
2.) 6 mjeseci koristis i300 za 150kn, nakon toga predes na i150
3.) pokrivenost signala od t-mobilea je daleko veca i to najvise znaci kad ti zapravo mobilni net i treba, a to je kad nisi u svom gradu, nego na moru/selu, sto god.
Mislim da tek nakon 9 mjeseci možeš preć na manju tarifu, ali da, kužim u čemu je štos.
Da nisam sad na Tele2 onda bih ozbiljno odvagnuo što ću odabrat. Ovako (a i budući da sam produžio ugovor za E63) kad su mi i cura i obitelj na Telcu (pa koristimo Zero) dodati internet nije tako strašno u usporedbi s T-mobile-om.
Šteta je za Tele2, u biti, što je uopće došlo do takve situacije da je korisnik koji "kuži" telekomunikacije stavljen u situaciju da može/mora odvagnut koja je opcija bolja jer su dosad uvijek dobivali "hands down" protiv sve konkurencije.
Kako onda tek mogu privući one korisnike koji se pale na reklame, poklone, playstatione kad im se polako izbija iz ruku argument "povoljnosti" - jedini u kojem su šišali duopol?
Nažalost, čini mi se da je ovom tarifom započelo niveliranje koje će zaustaviti rast Tele2. Možda sam samo zloguki prorok, ali itarifa i komplet tarifa (u kombinaciji s novom Tomato tarifom od 29 lipa/minuta) opasno nagrizaju "target market" Tele2.
Toga sam se i ja bojao. Tele2 sad konacno i kad je u mogucnosti ponuditi slicnu tarifu' to ne radi.
Riješenje je ono što sam predlagao u rubrici želje čestitke i pozdravi...
Za one korisnike koji to žele i znaju omogućiti da budu samo na Tele 2 mreži bez nacionalnog roaminga i ponuditi im puno povoljnije surf pakete.Sada već imaju solidnu pokrivenost.Jer realno korisnik koji je cijelo vrijeme na T mobile signalu ne donosi baš veliku(da ne kažem nikakvu korist) Tele 2.
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
Ne moraju čak ni onemogućiti roaming za voice i sms, već samo za podatkovni promet. Dakle, kad se mobitel prebaci na t-mobile signal, internet ti jednostavno ne radi, dok pozivi i sms rade normalno. Bolje bi bilo da je već sada tako, nego da te "slučajno" oderu 20 kn/MB kad se mob prebaci na t-mobile signal, a ti to ne skužiš.
jos ne mogu vjerovati kako u tele2 nemaju smisla za marketing.
umjesto da za tih 50kn daju 50mb i onda kad se potrosi bude cijena 5 lipa = 1mb, pa da korisnik ima osjecaj da je dobio nesto za tih 50kn, oni ovako ti naplate 50kn za nista i vecina ljudi odmah odbaci pomisao prelaska ili aktiviranja te tarife.
umjesto da malo razmisle kako obicni ljudi razmisljaju, oni ide nekim svojim putem koji je nejasan.
Eto jel vam sad jasno da ne yebu oni bas vase zeljee i pozdrave iz one "pismo djedu mrazu" teme
Oni imaju svoju racunicu i svoju poslovnu politiku, a vrijeme ce pokazati koliko su te odluke bile mudre i poslovno isplative. Zalosno je jedino to sto ne prepoznaju kvalitetan feedback i Vox populi, makar i na ovom forumu.
Pa ni na njihovom forumu na moj.tele2 još nijednom nitko iz Tele2 nije odgovorio na bilo koji upit ili komentar korisnika, kako onda očekivati ta će ovdje bilo što uzeti u obzir ili odgovoriti na prijedlog.
Koliko sam shvatio, posjedon jedino prenosi novosti i odgovara na tehnička pitanja, što je i razumljivo jer se u poslovnom svijetu gubi glava za bilo kakvo istrčavanja ili odavanje informacija bez prethodne suglasnosti šefa.
Ja se možda i prebacim na ovu tarifu, ali bez neke vremenske obaveze (to mogu pošto mi je ugovor odavno istekao).
Ali i dalje čekam nekakve data pakete(kao i vi svi tu) kakve imaju i drugi operateri. Ako se to ne pojavi sljedećih par mjeseci bojim se da ću morat mijenjat operatera, pa makar i riskirao veći mjesečni račun.
da se ovih 50 kn može iskoristit za pozive/poruke/whatever onda bi se isplatilo, mogao bi komotno otkazat mobilni net. ovako šetam okolo sa 2 mobitela, jedan za internet, drugi za sve ostalo.
ne shvacas bas funkcioniranje tarife
tih 50kn se pridodaje minimalnoj mjesecnoj potrosnji, dakle, imas recimo minimalnu mjesecnu potrosnju 100kn, tarifa KO i onda uzmes jos ovu opciju surf, nadodaju ti 50kn na racun i surfas za 5 lipa 1mb.
neka me netko ispravi ako grijesim.
Bookmarks