nije ni cudo da ne mozes slati mail ako si upisao odlazni server od tele2 a koristis Vipovu karticu.
Moras imat vipov odlazni upisan.
Evo, danas kupio LG KP502, VIP broadband kartica unutra, radi net, radi primanje e-maila, ali poslat mail nikako ne zeli.
Evo i tocno kako je napisano/postavljeno:
e-mail racuni:
Naziv racuna: ***
Moje ime: ***
Kor. ime: ***@tele2.hr (prije je bilo bez @tele2.hr al sam dodao da nebi slucajno bilo...)
Šifra: ***
E-mail adresa: (isto kao i kor. ime)***
Adresa za odgovor: ista kao i kor. ime i e-mail adresa... ***
Posluzitelj odlazne poste: mail.tele2.hr
Posluzitelj dolazne poste: pop.tele2.hr
Maks.vel.prim.: 300KB
Vrsta spremnika: POP3
Spr. na posluzitelj: ON (ukljuceno)
Spr. posl. postu u Telefon
Pristupne tocke: Broadband (to mi za net... to je OK jer tako idem i na net i sve 5 ;-))
E-pošta za dohvat: samo zaglavlje
Automatsko primanje: OFF (iskljuceno)
i to je to, ima jos napredne postavke al to nisam diro...
Zanima me, zbog cega uređaj ne želi poslati mail?
Sve korektno napisem, pise slanje, pa cekanje, pa slanje, pa cekanje, pa slanje, pa opet cekanje i slanje i nakon svega pise nije uspjelo.
Hvala unaprijed!
nije ni cudo da ne mozes slati mail ako si upisao odlazni server od tele2 a koristis Vipovu karticu.
Moras imat vipov odlazni upisan.
dobar grah daleko se čuje
Thx, evo stavio odlazni posluzitelj mail.vip.hr i sve radi za 5 ;-).
Eto, mozda ce nekome koristiti...
Hvala na pomoci (i to jos brzoj).
Jako si dobro objasnio postupak.I ja imam sličan problem samo što ja koristim Tele2 karticu i koristim Tele2 mail! Trebalo bi raditi....ali NE RADI!Možda ja negdje griješim a možda mi je kakva postavka uključena a da nebi smjela! Kad sve upišem, prvo nemogu se spojiti na server a kad npr.šaljem novi mail dešava mi se potpuno isto;..."pise slanje, pa cekanje, pa slanje, pa cekanje, pa slanje, pa opet cekanje i slanje i nakon svega pise nije uspjelo".
Gdje je problem!?![]()
Ne mogu primati ni slati mailove,zapravo nemogu , aktivirati defaultni mail klijent.Ne spaja se na net tako da nemože prihvatiti mailove sa dolaznog servera. Inače se na net spajam bez problema(wap-tele2),imam istaliranu Operu mini,Skype i sve se normalno spaja na net.Ne razumijem gdje je greška!? Možda bi mi to trebali rješiti u tele2 s obzirom da sam njihov pretplatnik a mob sam uzeo isto tako kod njih!?Ali ako ima kakvo rješenje da sam rješim problem.....usput bi nešto novo i naučio!!!???
To su java aplikacije koje najcesce imaju ekspicitno definiran profil preko kojeg se spajaju na net i koji ne mora biti isti onaj koji je stavljen kao default za software od mobitela. Provjeri ako se ugradjeni browser spaja normalno, ako ni on nece onda je problem u tome koje su ti trenutno aktivne postavke za mob.
Pazi, predpostavljam da je originalni ujedno i defaultni pretraživač na Cookiju onaj pod nazivom "pretraživač" s ikonicom koja izgleda kao zemaljska kugla, na koju kad klikneš, automatski se spaja na wap.tele2.hr, u mom slučaju i postavke za tu radnju tj. za spajanje na wap dobio sam automatski sms porukom od strane tele2. Znači na internet se spajam bez problema što se toga tiče.....i java aplikacije se spajaju( što ne znaći da koriste iste program mobitela-ti kažeš).Gdje bi mogao biti problem!?
Odi na Settings -> Email -> Email account -> odaberi onaj koji se ne zeli spojiti
Pri dnu imas "Access points" preko kojih se spaja na net i odaberi onaj isti koji si odabrao za operu/skype/...
To bi ti trebalo biti to, sada bi se definitivno morao moci spojiti na net.
Meni su pristupne točke(access points) ,ponuđene(valjda od operatera) sljedeće;Tele 2 MMS, Tele 2 WAP, Tele 2 MMS_OTA.....Neznam koju od ovih ili koju drugu koriste za spajanje Opera i Skype (gdje da to pogledam?) s obzirom da su mi se automatski spojili nakon instalacije. Probao sam sve gore navedene pristupne točke no NIŠTA! Ubij me ako ja nešto krivo radim a ustvari je vrlo jednostavna radnja koju ja nikako da otkrijem!![]()
Imao sam samo cookie zakljucan na vip tako da nisam mogao probati sa tele2 karticom. Uglavnom, najbolje bi ti bilo rucno upisat postavke (access point i internet profile) u settings -> conectivity , pod Browser -> settings staviti da koristi te tvoje i pod mail settings odabrati access point koji si sad napravio.
Ili mozes obrisat sve postavke za net i poslat onu poruku da ti poslju nove. Negdje ti je nesto sa profilima zbrljano, mozda imas bonove, a postavke su za pretplatu ili obrnuto.
Pokušati ću sad sam ručno upisati postavke nakon nekoliko učinjenih radnji koje si mi predložio. Izbrisao sam sve postavke....dobio sms sa novim te sam iste instalirao u mob, ali svejedno ništa. Inaće sam na pretplati i smatram da su postavke koje šalju prilagođene pretplati a ne bonovima. Zvao sam SZK tele 2 i rekao im za problem. Oni su mi u mogučnosti pomoći jedino tako da mi pošalju postavke. Nemogu dati korisničku (tehničku) podršku za svaki mob (u mom skučaju lg) jer im lg kao tvrtka ne daje teh.podršku i podatke za rješavanje problema na pojedinim mobitelima(bez obzira ako su kupljeni u njihovim paketima i trgovinama(mislim na tele2)-tako kaže djevojka u SZK.Ista ta djevojka u SZK je rekla da takve probleme(navodno tehničke) rješavam direktno sa lg predstavnicima u HR i bila je ljubazna pa mi je dala i kontakte istih. Meni svejedno još ne radi mail na mobitelu-iako je nov,uredno kupljen u trgovini,uredno ptpisan ugovor za pretplatu,platio uredno i mjesečne račune. Meni je ta funkcija primanja maila jako bitna zato se i trudim naći rješenje. Dali poslati mob na servis!? Ipak je pod garancijom!!!..................Evo kad smo kod postavki koje moram ubaciti sam.....u gore navedenim pozicijama(access point....internet profile...itd) u mobu već postoje. One postavke koje su ponuđene na Tele2 korisničkim stranicama jednake su postavkama koje već postoje u mom mobu (instalirane sa sms-instalacijom)! Ja i dalje mislim da su mi najvjerovatnije uključene neke dodatne postavke(u mobu pod: NAPREDNE POSTAVKE u Nazivu računa). Neznam šta dalje napraviti???
Zadnji uredio Spalanic : 02-11-2009 u 18:38
Imao sam Cookie par dana sa Tele2 karticom, skinuo postavke za net, podesio dva maila i uredno ga koristio tih par dana. Stvarno nije bilo neke nauke pod uvjetom da znaš postavke za mail. Vidim da se boriš s tim, al nemogu ti baš pomoći jer nemam taj mob više.
Koliko vidim, nisi napisao koji mail uopće koristiš.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Koristim dva maila; *****.*****@ri.t-com.hr i ******.******@tele2.hr(nije da tajim mailove,već malo privatnosti si svatko može dozvoliti.....no ako stvarno netko dobronamjerno ima namjeru kontaktirati me....radu ću ustupiti i kompletan mail-no sad to nije u prvom planu). Eto puno bi mi pomoglo da mi nabrojiš točno koje su ti postavke osim onih koje sam vjerovatno već upisivao po nekoliko puta u mobitel bile uključene i postavljene za to....naravno ako ih se sjećaš!? Svejedno hvala
Koristio sam od firme mail, dakle korporativni (xxx@firma.com) i gmail. Postavke za net nisam uopće čačkao nego sam ih preko automatske poruke spremio i koristio tele2 wap access point, jasno.
Rado bi probao i pokušao objasniti kako i šta podesiti, ali LG više nije kod mene. Po sjećanju znam samo da sam regularno podesio mail sa sljedećim postavkama:
dolazni i odlazni server, portovi dolaznog i odlaznog servera. Naravno i korisničko ime i lozinku za pristup mailu.
Nisam koristio nikakve tele2 dolazne/odlazne servere nego one što sam dobio od admina (u obliku smtp.firma.com i pop.firma.com), odnosno default gmailove servere (smtp.gmail.com i pop.gmail.com). Bitno je da znaš i točne portove tih servera. Osobno neznam kako izgledaju postavke t-com ni tele2 maila pa ti ne mogu dati točne postavke. Za t-com mail bi ih trebao imati na papirima koje dobiješ od njih.
Hvala ti na pomoći.Vidim ti spominješ kako ulazne i izlazne servere i portove nisi stavljao na mail.tele2............netko kaže da se mora staviti tele 2 odlazni.Nije mi jasno! Sljedeče pitanje: Koji su dakle serveri i koji portovi(točne postavke) za uskladiti t-com mail adresu ,na defaulnom mail klijentu u LG KP 500, u tele 2 pretplatničkoj tarifi(tele 2 mreža, tele2 signal)???(Pitanje je uvijek isto samo modificirano)
Ako sad ima netko istu kombinaciju nek mi se javi i odgovori na moje,čini se "MISSION IMPOSSIBLE" pitanje. Hvala svima koji su do sad pokušali dati rješenje.....no meni i dalje ne radi mail klijent na lg-u!?
Nije mi jasno zasto ti neradi @tele2.hr email, ali znam da ovako trebas upisati da ti radi ovaj t-comov.
Posluzitelj odlazne poste: mail.tele2.hr
Posluzitelj dolazne poste: pop.t-com.hr
A sto se tice tvog cjelokupnog problema, mislim da je s mobitelom sve u redu posto internet radi, mozda bi mogao probati napraviti update firmwarea ako je neki softverski bug. U suprotnom nešto krivo radiš. Jesi siguran da si upisao postavke za tele2 racun kao iz prvog posta?
Nadam se da ovdje nisi upisao 2 puta zaredom e-mail adresu "Adresa za odgovor: ista kao i kor. ime i e-mail adresa... ***"Isto tako, pazi kako upisuješ šifru, znam da je banalno ali stvarno više neznam što bi moglo biti.
Zadnji uredio Harasho! : 16-11-2009 u 12:52
Nikad nisam tako radio jer Tele2 uredno dozvoljava korištenje drugih odlaznih servera. Nije greška koristiti njihov smtp, naprotiv, ali isto tako nije ni uvjet.
Baš malo čitam o Tele2 Mail usluzi i primjetio sam ovo:
"Tele2 nalaže da je SMTP provjera postavljena na izlazni port 587"
Znači ako si odlučio koristiti njihov SMTP za T-Com mail onda ako nisi obavezno promjeni i SMTP port sa defaultnog (25) na 587.
Čekaj malo.....šta ti znaći ono ;".... Nadam se da ovdje nisi upisao 2 puta zaredom e-mail adresu "[I]Adresa za odgovor: ista kao i kor. ime i e-mail adresa... ***??? Šta treba biti upisano u Adresa za odgovor!? I reci mi dali moram uključiti SMTP provjeru autentičnosti!?A šta je s pristupnom točkom!?
MOJe POSTAVKE KAKO SAM IH JA UPISAO.....NEKA NETKO ISPRAVI MOGUĆU GREŠKU:
NAZIV RAČUNA:
Ivo Ivić-T-Com mail
MOJE IME:
Ivo Ivić
KORISNIČKO IME:
iivic
ŠIFRA
*****( moju lozinku koju sam si sam izabrao ,jednaku onoj u Outlooku i jednaku onoj s kojom ulaziom na Webmail na T-Comovim stranicama)
E-MAIL ADRESA:
ivo.ivic@ri.t-com.hr
ADRESA ZA ODGOVOR:
ivo.ivic@ri.t-com.hr
POSLUŽ.ODL.POŠ.:
mail.tele2.hr
POSLUŽ DOL.POŠ.
pop.t-com.hr
MAKS.VEL PRIM.
300 KB
VRSTA SPREMNIKA:
POP3
SPR.NA POSLUŽITELJ:
On
SPR.POSL.POŠTU U :
Telefon
PRISTUPNE TOČKE:
Tele2 WAP
E-POŠTA ZA DOHVAT:
Samo zaglavlje
AUTOMATSKO PRIMANJE:
Off
Pa sad idu i NAPREDNE POSTAVKE:
BROJ SMTP ULAZA:
587
SMTP TLS/SSL:
On
DOL.ULAZ.POSLUŽ:
110
DOLAZNI TLS/SSL
Off
SMTP PROV.AUTENTIČNOSTI:
Off
APOP PROV.AUTENTIČNOSTI:
Off
APOP SIGURNA PRIJAVA:
On
KORISNIČKO IME:
iivic - ovodje probaj upisati cijelu email adresu
E-POŠTA ZA DOHVAT:
Samo zaglavlje - probaj staviti da skine cijeli mail
a sa naprednim postavkama se ja nebi igrao, probaj ostaviti na default.
I isključi TLS/SSL na SMTP-u, afaik ta opcija se koristi samo za SMTP 465 port.
Provjera autentičnosti ti ne bi trebala i pusti je isključenu.
Također isprobaj sa T-Comovim SMTP-om, ništa te ne košta (mail.t-com.hr, port 25). Naglasak na ovo 'mail' jer sam tako vidio na njihovom sajtu.
Bookmarks