...probaj ga opet ostavit tako preko noći i ako se ponovi isto - napravi "hard" restart da vidiš hoće li se monitor onda odmah upaliti...ukoliko ne bude - problem je u monitoru, a ukoliko se upali - win je u pitanju...
Pozdrav folks!
Imam poteškoća sa monitorom.
Monitor je LCD, Samsung SM 943NW.
Dok ostavim komp preko noći uključenim radi skidanja torrenta i skillanja na Cabalu () ujutro sam znao uključiti monitor, pomaknuti miš i odmah bi se pokazala slika.
Nedavno sam se vratio na Windows 7 RC (znači, downgrade sa builda 7600 na 7100, clean install) i od tad su počeli problemi. Dok ja napravim svoju jutarnju rutinu (paljenje monitora, pomak miša), monitor se ne budi iz stand by-a. Ona mala lampica se pali i gasi (znači, standby) i monitor ne reagira.
Zanimljivo je to što se na ekranu vidim neko mjenjanje boja svaki puta dok se lampica upali (jako teško uočljivo ali se vidi mjenjanje iz tamno sive u crnu) uz popratni šum prilikom paljenja te lampice. Zanimljivo je isto to što se monitor upali tek nakon 10 minuta od pomaka miša i onda radi normalno dalje no međutim čujem nekakav tihi piskutavi zvuk iz monitora. Kasnije taj zvuk nestaje.No dobro, idemo dalje...
U windowsima je stavljeno "high performance" dakle nema gašenja harda i svega ostalog tako da komp nikad nejde u standby ili sleep mode. Driveri za monitor su sa službene Samsungove stranice. Kada monitor ode u standby na kraće vrijeme upali se skroz normalno. Prije sam imao isto Windowse RC i nije bilo takvih problema.
Odnio sam monitor još prije u servis i tamo su rekli da je skroz u redu.Kabel je dobro spojen i u monitor i u komp.
Zato molim nekog tko bi mogao znati u čemu je problem da mi pomogne, više ne znam kaj da napravim.
Unaprijed hvala!
...probaj ga opet ostavit tako preko noći i ako se ponovi isto - napravi "hard" restart da vidiš hoće li se monitor onda odmah upaliti...ukoliko ne bude - problem je u monitoru, a ukoliko se upali - win je u pitanju...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
E sad, zanimljivo...
Resetiram ga ja ujutro i normalno, komp se boota normalno ali nema slike sve do izbornika gdje me pita "Safe Mode", "Start Windows Normally" itd.
Izaberem opciju normalnog startanja windowsa i opet nema slike oko 3 minute sve do pojavljivanja welcome screena i biranja usera na koji želim ići. Inače mi je prije pokazivao ona glowing windows logo. Pretpostavljam da grafička šalje sliku do monitora ali da ju ovaj ne j... ni 5 %![]()
Ispada kao da monitor bira koji će dio pokazati a koji ne![]()
Gledao sam po netu malo, najvjerojatnije je napajanje krepalo.
Sad sam na nekakvo prahistorijskom CRT-u da vidim jel je problem u monitoru ili grafičkoj...
Zanimljivo što je na servisu pred 3 tjedna preventivno pregledana elektronika... Očito pišu više stvari nego što i naprave![]()
Bookmarks