pa zar baš nitko nema E51??
![]()
Dobijam Nokiu E51 za par dana pa bih molio kratak komentar oko rada navigacije na njoj posebno s obzirom na mali ekran od samo 2 inča. Mislim ubaciti sve dostupne programe za Hr, Slo i Austriju.
Usput, dali za nju pašu Gps BT receiveri drugih proizvođaća ili samo od Nokie?
Ima li nešto što bih trebao znati još u vezi korištenja navigacije na njoj, neki tips&tricks?![]()
pa zar baš nitko nema E51??
![]()
samo treba pogledati malo na forumu
[Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori
bt reciver paše od bilo kojeg proizvođača
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ok hvala, većinu stvari san našao.. još kad bi netko iz prve ruke ukratko recenzirao u praksi E51 i gps. Baš me zanima vidi li se u autu išta na tako malom ekranu..![]()
pitanje jedno, bio mi je mobitel u mobisu i kazu da je zbog vlage otisla maticna i popravak 2700 kuna, jel moguce to jeftinije rjesit?
A sta ti ne radi? Ili je mobitel skroz mrtav?
tipke prestaju raditi, pocinje sam ulaziti i izlaziti iz programa, pol programa ne radi i tako jedno vreme pa je onda jedno vrijeme dobar pa opet pocne
a popizdim kad mi prestane raditi tipka zvjezdica pa ne mogu otkljucati![]()
Dečki, ja sam imao mobitel za talijansko trziste. Izrada i cvrstoca odlicne. Nista nije skripilo.
Sve dok se nije gasila matrica ekrana, kada je stigao sms.
Izvestaj inozemnog servisera: Otišla matična zbog pada (kojeg nije ni bilo...), nemoguce popraviti...
Tko je tu lud?
Ja sam zadovoljan sa e51 jako dobar mobitel ... aako ces surfati po netu te neces dugo jer ce ti se napuniti memorija i izbacit ce te automatski ... sto se tice ostalih aplikacija mene sluze odlicno..
Ocjena 9/10
Nitko nije rekao da mob nije odlican, vec se nesto neobicno desava oko maticnih ploča, a da nije to slucaj samotrzista.
Dobar dan ^^
Eto, tako sam i ja napokon upgrade-ao software na
Zasad ne postoji mogućnost da se hackne, pošto je Nokia očito stavila zabranu na izvršavanje .exe datoteka/programa/aplikacija na C: drive-u (što je npr. potrebno za HelloCarbide,Helloox2.02 itd. načine, usput - to je Nokia napravila i kod nivih firmware-a za E66 i E71). Znači, nepotpisane i sâmo-potpisane aplikacije mogu zaboravit dok se ne nađe neki hackCode:400.34.011 26-05-2009 RM-244![]()
E vidiš, i nakon tolko "negativnih" postova na različitim forumima, u kojima se svi žale da više niš nemogu s omiljenim mobitelom što su mogli prije, IPAK ima nekoliko pozitivnih stvari taj v400.34.011. Naime, kaže Nokia, napravili su neka poboljšanja na primanju i slanju poruka, VoIP i WLAN su "stabilniji". E da, i ako prije niste imali firmware v300 na njeme, dobićete još uza sve to i novu "White dots" temu(aj, nije tako crno, valjda će bit hack uskoro)...
Fring, Opera 4.2, X-plore i Youtube rade bez ikakvih mana.
Pozdraf
No, jel zna netko kvalitetan link sa opisom, možda slikama displaya gdje bi se precizno moglo vidjeti što točno nosi zadnji firmware? Za link http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/ već znam.
Imam E51 i na velikoj sam vagi dali da ju updateam ili ne??![]()
Iskreno... NEbolje ti je ostat na v300 (zasad)
(ja još uvijek isprobavam sve moguće hackove, čak sam se i ponado u jednom trenutku, kad mi se HelloOX uspio instalirat, al je zašteko na onome "Applying patches...", jedno 20 puta te mi se onda nije više dalo prčkat po tome)
Imam pitanje.. Ako dobro shvaćam ne bih mogao staviti sam zadnju verziju 400.34.011? Što mi je činiti? Dali da odem u Mobis pa zatražim zadnju verziju za free nokie (400.34.011), računam da bi mi onda morali maknuti t-mobile software ili da besplatno (imam garanciju) ugradim samo ovu stariju nadogradnju sa 220.34.37 za T-mobile??
Imate li prijedloga?
Da bi instalirao firmware v300 / v400 trebo bi promijenit product code, a to imaš objašnjeno u OVIM sticky/pinnanim temama ( šta ti ne savjetujem ako nisi 100% siguran u ono što radiš).
EDIT:Uspio sam ipak instalirat neke signane aplikacije, međutim sam ih signo na kompu, jer kad sam ih signo mobitelom (koristeći iste cert i key datoteke) nije bila moguća instalacija (nemam pojma zašto, ali dok radi ovo s kompom nit me boli briga. Tako da svi oni koji su oduvijek željeli instalirat ovi maps (nokia maps 3) s crackom i to na novom firmware-u, samo dajteˇˇ
Zadnji uredio Sosica : 10-09-2009 u 00:00
nabavio sam nokiju e51,telefon je za 5,al imam par pitanja,
1) imali ijedan program da ubacim u njega pa da mogu zakljucavat foldere,npr, poruke il imenik,galeriju,kao sto samsung moze
2) treba mi ic tv remote,ubacio sam par njih,prvo sam imo problema sa instalacijom,pa sam kasnije uspio al nisu mi radili,kaze da telefon nepodrzava,a ima infracrveno,
to bi bilo to.hvala
probat cu ur tv remote,al kako nema to za zakljucavanje,nesto kao file lock,to sam naso al mi nevalja,moram u program stalno ulazit pa odkljucavat,ak ima nekakav zgodan nek javi netko,hvala
radi mi taj program,al sad nemerem da nadjem kod za tv,stariji je malo tv,samsung je al nema koda,moze li ikako automacki da nadje kod od njega
Kolko se sjecam imas negdje opciju da ti updatea listu podrzanih uredjaja, pa probaj tako. (doda ih puno kad to napravis)
Btw to ti se updatea prek neta pa ak neces da ti skida novce radi to preko wlana.
bok, jucer sam uzela nokiu e51 i sve je bilo super.
dok nisam ga spojila na usb, i vrlo vjerovatno zbog toga sto nisam isla na safely remove nego ga odmah iskopcala doslo je do toga da se ekran crni pri bilo kakvom pokusaju paljenja. Uz to kad ga upalim , naravno crni se, i onda se sam iskljuci nakon minute nesto tako.. Nece da se spoji na kompjuter nikako, probala sam vadit bateriju, vadit memorijsku, punit ga(bez obzira na to sto je baterija vec puna) al nista ne pomaze
Ima tko kakvo rjesenje, bilo sto ? :/
Probaj još hard reset:
stime da će ti se sve sa njega obrisati što si instalirala + poruke i kontakti.... ali možda pomogneizvadite bateriju, pričekajte cca. 1min - umetnite bateriju - zatim istodobno stisnite i držite prvo tipku tri (3) zatim * te naposljetku zelenu slušalicu (tipka tri + * + zelena slušalica) - svo troje držite istodobno te zatim upalite uređaj/stisnite tipku ON/OFF - i dalje držite te tri tipke sve dok se ne pojavi logo Nokia te bi Vas za koji trenutak uređaj trebao pitati da unesete datum, vrijeme (ubiti SVE). Jer se dešava ista situacija koda ste napravili hard reset uređaja, dolazite do tvorničkih, defaultnih postavki.
Probaj izvaditi mem. karticu.
U krajnjem slučaju možeš napraviti reset na tvorničke postavke:
Hard reset radiš dok je mob ugašen tako da u isto vrijeme držiš stisnutu zelenu slušalicu, tipku * i broj 3. Dok držiš stisnute te tri tipke, uključi i drži tipku za paljenje dok te ne zatraži sigurnosni kod. Nakon unošenja koda gubiš sve podatke s moba (imenik, poruke, kalendar) i sve se vraća na početne postavke.
edit: spor sam :)
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ne pali ni ovo -.-
hvala anyway
Bookmarks