problem rijesen thanks i stvarno je cudno da je vise od 38 mb ram-a zauzeto sa sistemskim procesima
a sto se tice memorijske jedini nacin da ju se izvuce je da se malo povuce nozem ili noktom
uspio sam oslobodit ram na 50.3 mb slobodno!!!
problem rijesen thanks i stvarno je cudno da je vise od 38 mb ram-a zauzeto sa sistemskim procesima
a sto se tice memorijske jedini nacin da ju se izvuce je da se malo povuce nozem ili noktom
uspio sam oslobodit ram na 50.3 mb slobodno!!!
Zadnji uredio HCSC : 20-12-2008 u 13:28 Razlog: postoji tipka EDIT
Bok! Postao sam vlasnik ovog telefona na ugovor za 1 kunu od t-coma... Pošto mi je ovo prvi smart uređaj i ovih par dana se privikavam na takvo šta.
Super je telefončić al imam jako puno nejasnoća pa bih bio zahvalan ako netko može izdvojit koju minutu...
E sad, unutra sam ubacio prepaid simpu te probao sam se spajat preko wlana odnosno web and walka i sve radi okey ali mi je vrlo brzo pojeo kredite sa računa. Da li spajanje preko hot spotova i privatnih wlanova opet košta ili je badava?
Koje programe preporučujete? Zgodno je ovo sa VOIPom ako ću znati instalirati.
Probao sam spojiti sa računalo i preko usba radi kako treba samo selim neke video clipove na mob u direktorij /video u mob i nema ih (filmići iz Klagenfurta i Beča)???. Dal čita samo određene formate? Slike uredno čita...
PC Suite probao ali čini mi se dosta kompliciran. Jel se isplati to stavljat uopće ako nisi prezahtjevan korisnik?
I jedna stvar u vezi imenika. Glupo mi je da čim ja stisnem u kontaktima recimo slovo L on meni izlista sve kontakte sa L ali i u prvoj i drugoj riječi... Ja bi da se odnosi samo na prvu riječ ! Nisam našao gdje to promjeniti.
Ako ga odkodiram i ubacim Tele2 pretplatu oću moći sve to koristiti?
I za kraj mogu reći da nisam neki freak ali bi htio imat web na mobu (za badava ako je moguće) i par zgodnih programčića...
Hvala![]()
Probam ti ja na neka tvoja pitanja odgovoriti:
Wlan i web and walk ti nije jedno te isto, što mislim da ti ta dva pojma brkaš i smatraš ih jednim te istim, što nije. web and walk ti se naplačuje i to je proizvod/usluga T-mobile operatera dok je Wlan free (ima kad se i naplačuje ali to ćeš znati, trebati ćeš kupiti username i pass. da bi se spojio) stoga ovo zenemari i Wlan je FREE.
što se tiče programa, imaš po forumu pa malo potraži. Sve zavisi opet što ti želiš/treba. Pročešljaj npr. malo ovu i ovu temu.
Što se tiče Nokia PC Suite po meni treba instalirati i koristiti, zašto ne. I naprotiv nije kompliciran, jako brzo ćeš se naviknuti na njega neka te nije strah, stavi ga na PC.
Ako ga odkodiraš i budeš koristio Tele2 moći ćeš sve koristiti osim usluge web and walk koje je proizvod T-mobile_a.
A što se tiše web-a za badava uključi WiFi traženje spoji se na neku lokalnu WiFi mrežu i to ti je to, naravno ako ti je mob. nađe i ako se uspiješ spojiti tj. nije zaključana.
Aha znači to nije ista stvar. A ovo zadnje kaj veliš WiFi, to je zapravo WLan jel tako? Na poslu sam pa nalazim puno puno lokalnih mreža al su većinom zaključane. Jedna nije bila zaključana pa sam prek nje skinuo Operu mini al puca mi veza i teško se spaja opet... Jel to to?
Zašto odkodiranje moba košta od 200-300 kuna kada je prije to bilo 50tak kuna? Ja sam bio vipov jedan mobitel otključo za 50 kuna.
Wlan = WiFi, veza ti puca najvjerojatnije jer ti je slab signal
odkodiravanje ti košta toliko, zato jer se to radi o bb5 modelima zaštite i ne može baš svatko to napraviti, a i alat za otključavanje je skup.
I ja danas u jedan shop pitao za otkodiravanje ovog aparata s T-mobilea i kaže može za 300 kuna. Mobil shop je dosta pouzdan. Dakle, jel se to uspijelo probiti kod T-mobilea? Što je sa softverom, da li ostave hrvatski izbornik?
Ps. Da li u roamingu e51 prikazuje logo roaming operatera i vlastiti sa sima ili samo roaming operatera?
Dekodiranje se isplati, al nemoj napravit glupost ko ja koji sam, nakon šta sam dao 200 kn za dekodaciju "slučajno" update-ao firmware što mi je poništilo dekodaciju....
U roamingu ti E51 prvih par sekundi nakon šta s bilo kojom tipkom iz screensavera pređeš u (aktivno) stanje čekanja (iliti neku vrstu desktopa, kak ja to nazivam), pokazuje prvo tvoju matičnu mrežu (znaći onu čiju SIM karticu sad trenutačno imaš u mobu) a onda roaming mrežu u kojoj se trenutačno nalaziš. NPS: ja sam u nedavno bio u Ausrtiji i tam ti prvo pšokazuje par sekundi "T-Mobile HR" i onda poslije toga "T-Mobile A"
Moze netko stavit par slika s ovim mobom pri slabom i dobro osvjetljenju, jer brine me to sto u zatvorenom prosoru onak na crnim povrsinama imam neku nijansu zelenkaste boje pa sad neznam dal je to neka greska
Uz par poziva i poruka, baterija mi nesto jako slabo traje. U standby-u mi ne rade nikakvi programi u pozadini. Kako da saznam sta se događa?
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
E bravo...
pa naravno da trebaš u app manageru staviti da možeš instalirati sve aplikacije.
Pročitaj si sticky temu o potpisivanju aplikacija, pa probaj napraviti po puputama u postu #2
ili probaj hakirati soft
E sad, cijena otkodiravanja bb5 nokia je dosta visoka. tako da je tih 300kn neki prosjek koji ljudi traže za dekoditanje.
nakon odkodiravanja ti ostaje Hr izbornik
kada odeš u roaming, umjesto recimo T-mobile HR ti piše naziv stranog operatera
e skinuo sam sa dotsisa neki hack i sve radi savršeno! svi softweri... mozda da mi preporučiš jedan music player? i dali meni treba neki gps modul da radi ili mogu sve skinut i da delaju mape?![]()
skini ovaj file i sve će šljakat! to je zapravo hack telefona gdje te ne traži nikad nikakve potpisane aplikacije... Kod instalacije samo zakvači 3 kvačice za e51 ili e50 jer ne piše e51. mislim da je security manager, 9.2 i zadnja il predzadnja kvačica
http://www.dotsis.com/mobile_phone/s...d.php?t=133814
e tnx...
daj mi reci kaj ja mogu koristit sa tim gps prijamnikom kaj je unuitra? sorry laik
znači za navigaciju mi treba modul a ovak bez njega ? kaj neke karte mogu gledat ili kaj?
btw sve najbolje svima![]()
Zadnji uredio HCSC : 26-12-2008 u 13:22 Razlog: postoji tipka EDIT
Zašto mi se sis datoteke ne žele instalirati? sve sam napravio kao stoji u stickyju! Dozvolio instaliranje svih datoteka, isklučio on-line provjeru. Npr. neće da mi instalira Large clock screensaver. Napiše instalacija nije podržana!
sisx. datoteke moras traziti....tako je i meni bilo....neka sis dataoteka prodje neka nece
e51 ti nema ugrađen GPS u sebi, nego mu je potreban eksterni (vanjski) GPS, što u prijevodu znači da si moraš kupiti jedan eksterni GPS modul, a ovo BT ti znači bluetooth, način na koji se spaja s mobilnim uređajem.
Kad to nabaviš, trebat ti i neki program za navigaciju npr. Garmin, imaš na forumu što i kako. I također karte po kojima će te GPS navoditi.
drugim riječima nemrem ništa osim kad kupim modul ?
dalje, moram ga otkodirat na tele2. e sad, čitam da ljudi to sami rade... http://www.dekodiraj.com/navodila.php?language=hr el to valja išta?
onda našo sam broj telefona lika koji za 130 kuna prodaje "zamjenske kartice" tj. zalijepi foliju na tvoj SIM i imaš dekodiran mobitel. Plus je to ako mob crne odljepiš tanku foliju za SIM kartici i imaš normalnu garanciju... stvar je super sko radi kak treba... da li ste čuli za takvo šta i je to for real?
možeš i bez GPS-a pregledavati karte.
instaliraš Garmin ili Nokia Maps i bez obzira što nemaš GPS možeš pregledavati karte.
Što se tiče otkodiravanja preko IMEI-a, to ne pali kod E51.
A postoji tema o otključavanju N i E serije...
[Dekodiranje] - E i N serija, 6131,6233,6280 i noviji - cijena, informacije
pa si to malo pročitaj...
Kako da iz telefona izvadim mailove? Probao sync i par poteza pride ali ne ide!
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Bookmarks