Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 36
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    Nokia(kikiriki model)
    Operater
    tele 2,VIP vpn
    Bodovi
    6.309
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.309, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 15,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Povećanje cijena operatera (pdv 23%)

U današnjem Večernjaku:

http://www.vecernji.hr/vijesti/ucina...om-clanak-8928

Razgovori mobitelom te slanje SMS-a, MMS-a poskupljuju bilo direktno ili indirektno.

T-Mobile, koji je u sastavu T-HT-a, a u budućnosti čak neće djelovati ni kao zasebna poslovna jedinica, mnogima je trn u oku. Tvrde da će mnogo jednostavnije podnijeti teret nameta te stoga narušavaju konkurentnost i uvjete tržišta. U Vipnetu kažu: Odluka o nametima apsolutno utječe na konkurentnost jer penalizira mobilne operatore, na telekomunikacijskom tržištu na kojem se ruše barijere fiksne i mobilne telefonije i u trenutku kad hrvatsko tržište hvata korak s Europom u zamjeni fiksne telefonije mobilnom, a daje nepravednu prednost konvergiranom fiksno-mobilnom operateru koji kompenzaciju može potražiti u fiksnim uslugama. Odluka je suprotna modernim razmišljanjima u ekonomskoj regulaciji EU i mjerama Unije u ubrzanju oporavka EU gospodarstva. Iz T-HT-a poručuju: Nije točno da je T-HT u boljem položaju u odnosu na druge operatere. Podsjećamo da je T-HT zasad tek najavio započinjanje projekta ujedinjavanja poslovnih područja T-Coma i T-Mobilea u novu organizacijsku strukturu.Vladini nameti u obliku trošarina na mobilne usluge, koji iznose šest posto ukupnih prihoda, te dodatno povećanje poreza na dodanu vrijednost od jedan posto velik su udarac na još profitabilnu industriju, poručuju operateri.

Fiksni uračunali PDV
    Zasad su nove cjenike oglasili Vipnet i Tele2, dok iz T-Mobilea poručuju da se još bave računanjem i pokušajima amortiziranja nameta.

U Vipnetu novi cjenik stupa na snagu 1. listopada, dok Tele2 počinje s novim “mjerama” petnaest dana ranije.

Budući da su mobilni operateri iznimno kreativni kad je riječ o formiranju tarifa, opcija, akcija..., jednako su se potrudili da u novim cjenicima pokušaju namete nadoknaditi neizravno.

– Unatoč svim našim naporima, negativne posljedice nametnutih mjera na naše poslovanje morali smo ublažiti te su manje izmjene cjenovnog sustava bile, na žalost, neizbježne.

Riječ je o kozmetičkim izmjenama koje ni približno ne kompenziraju namet. Vipnet nije promijenio cijene poziva unutar Hrvatske kao ni mjesečne naknade u tarifama, a za poslovne korisnike Vipnet je zadržao iste bruto cijene mjesečne naknade i poziva – kazuju u Vipnetu te dodaju:

– Ove korekcije se čak i ne mogu smatrati apsolutnim poskupljenjem u svim slučajevima jer postoji balans sitnih korekcija na jednoj strani i pojeftinjenja na drugoj.

Primjerice, uskladili su, objašnjavaju u Vipnetu, obračunsku jedinicu u pojedinim tarifama s navikama telefoniranja.

Usto, smanjen je broj roaming zona s pet na tri radi jednostavnosti, ali cijene poziva se nisu mijenjale za većinu zemalja.

Tele2 će pak promijeniti uvjete nadoplate računa za prepaid korisnike. Umjesto, primjerice, dosadašnjih 50 kuna kojima je trebalo nadoplatiti račun, to će biti moguće samo sa 100 u istom periodu.

Više telefoniranja
    Dakle, natjerat će korisnike da više telefoniraju po, doduše, istim cijenama. Fiksni alternativni operateri Optima, H1, Metronet i B.net podići će cijene s obzirom na veći PDV, a isto to zatražio je i T-Com i Iskon, no kako su oni operateri sa znatnom tržišnom snagom, njihove cjenike mora još odobriti regulator (HAKOM)
    Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.

Veteran31 days registered10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S4
    Operater
    HT
    Godina
    49
    Bodovi
    15.822
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.822, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle Tele2 poskupljuje za punih 100 %. Do sad je za Knock Out tarifu trebalo obnavljati s bonom od 50 kuna, a sada s bonom od 100 kuna. Naravno, i jedno i drugo u roku od 30 dana!

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    Nokia(kikiriki model)
    Operater
    tele 2,VIP vpn
    Bodovi
    6.309
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oni koji su sada trošili 100 kuna ne poskupljuje ništa.Za one koji su trošili 50 kuna mjesečno moglo bi se reći da je poskupljenje 100%.
    za 1% pdv-a oni dignu 100%!opet sirotinja plaća najskuplje.

solidno glup potez od tele 2.
    Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na Tele2 stranici još ništa služeno, na večernjaku nikakav link, nikakva referenca, samo novinarsko baljezganje.
    Tako da je bespredmetno bilo što komentirati dok se svi službeno ne oglase.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako trosi 50kn neka uzme onda pretplatu, tarifu 50, ne mora uzimati mobitel pa nece biti vezan s ugovorom ako mu to smeta i imat ce KO za 50kn mjesecno i to je to.

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne vidim zasto je problem nadoplatiti 100kn za aktivaciju..nemora se potrošiti sve,nek se nakupi kuna na računu-neće se pokvarit il propast.. Bitno da ne poskupi cijena minute,uspostave poziva itd... Tako ja na fiksnom vipme homebox imam preko 400kn (nadoplata svaki mj.+gratis kune)..potrošit će se već! Nek se akumulira..

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    Sony Ericsson Xperia X1i
    Bodovi
    9.734
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.734, Nivo: 23
    Bodovi: 9.734, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bas glupost prava

Imam dosta brojeva, i sve stignem obnoviti s 100KN mjesecno. Naravno, svaku karticu obnavljam nakon 3 mjeseca (neku i nakon 5 mjeseci, ovisi...) s 50KN, a imam 7 kartica...
    Ocito cu par brojeva morati ukinuti
    Steta sto imam previse mobova koji ce biti bez kartice

Datum registracije
    May 2007
    Operater
    Tele2, Vip
    Bodovi
    6.742
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.742, Nivo: 19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svaki potez bilo kakvog dizanja cijena naišao bi na nezadovoljstvo ovih ili onih, ali cijene se negdje jednostavno moraju dignuti. Krivac je država i njihov stupidni namet, a operateri su očito procjenili gdje će ih rez "najmanje boljeti". S druge strane, mi smo jedna od rijetkih država gdje je prepaid ponekad čak i povoljniji od pretplate što nema ama baš nikakve logike. Stoga, 60-ak kuna mjesecno na pretplati za knockout ipak je manje od 100 kn za bon svakih 30 dana.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Bodovi
    3.605
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.605, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Ne vidim zasto je problem nadoplatiti 100kn za aktivaciju..nemora se potrošiti sve,nek se nakupi kuna na računu-neće se pokvarit il propast.. Bitno da ne poskupi cijena minute,uspostave poziva itd... Tako ja na fiksnom vipme homebox imam preko 400kn (nadoplata svaki mj.+gratis kune)..potrošit će se već! Nek se akumulira..
    Valjda ti je jasno da je Tele2 povukao taj potez kako bi kompenzirao gubitak zbog kriznih poreza. A taj porez nije povukao kako bi od korisnika naplatio jednak iznos Kuna ko i do sad vec kako bi naplatio vise nego do sad. Bez obzira kako ti to fomulirao, cinjenica je da ce ljudi na telefoniranje ubuduce morat trosit vise jer to i jeste cilj ove mjere.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Bodovi
    3.605
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jahu Pregledaj post
    Svaki potez bilo kakvog dizanja cijena naišao bi na nezadovoljstvo ovih ili onih, ali cijene se negdje jednostavno moraju dignuti. Krivac je država i njihov stupidni namet, a operateri su očito procjenili gdje će ih rez "najmanje boljeti". S druge strane, mi smo jedna od rijetkih država gdje je prepaid ponekad čak i povoljniji od pretplate što nema ama baš nikakve logike. Stoga, 60-ak kuna mjesecno na pretplati za knockout ipak je manje od 100 kn za bon svakih 30 dana.
    U sustavu u kojem je nelikvidnost golem problem, prepaid je super stvar za operatera. Ne samo da nemas problema sa naplatom vec potrosac kreditira operatera buduc mi da pare cak i prije nego konzumira uslugu. A da ne spominjem i to da preko 10% (mislim da je cak bilo i vise) unaprijed placene vrijednosti nikada ne bude konzumirano za razliku od postpaida gdje placas samo ono sto konzumiras.

Tako da je to trenutno taj benefit kojeg operater ima od prepaida i to je ocito dovolno da kompenzira prednosti koje inace postpaid nosi sa sobom, nije Tele2 blesav.

11. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neznam kako ostali, ali zbog poskupljenja (razno raznih) ja smanjujem pretplatu sa 150kn na 50 kn, možda i na bonove prelazim, jer nema smisla da ukupni računu za par mobitela i fixni telefon bude mjesečno glavna stavka u režijama! Moje je mišljenje da je telefonija općenito preskupa. Nebi bilo problema da su plaće 3-4 000 eura, a ne kuna. Tako da makar minuta koštala 3 kn, ja ih neću puno mjesečno potrošit. 100 kn koje je potrebno nadoplatiti za aktivaciju - nadoplatiti će onaj tko je i uvijek imao 50-100 kn za mobitel, a tko nema 100kn...neće pričati! Ili će pričati sitno koliko ima! Ali opet, na duge staze, stvar ostaje ista - samo se kune akumuliraju na račun, tj. kreditiramo operatera u teška vremena!

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Neznam kako ostali, ali zbog poskupljenja (razno raznih) ja smanjujem pretplatu sa 150kn na 50 kn, možda i na bonove prelazim, jer nema smisla da ukupni računu za par mobitela i fixni telefon bude mjesečno glavna stavka u režijama! Moje je mišljenje da je telefonija općenito preskupa. Nebi bilo problema da su plaće 3-4 000 eura, a ne kuna. Tako da makar minuta koštala 3 kn, ja ih neću puno mjesečno potrošit. 100 kn koje je potrebno nadoplatiti za aktivaciju - nadoplatiti će onaj tko je i uvijek imao 50-100 kn za mobitel, a tko nema 100kn...neće pričati! Ili će pričati sitno koliko ima! Ali opet, na duge staze, stvar ostaje ista - samo se kune akumuliraju na račun, tj. kreditiramo operatera u teška vremena!
    Ne znam na kojoj si mreži, ali ako govoriš o Tele2, ne možeš se prebaciti na manju tarifu, ako si potpisao ugovor i uzeo uređaj.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vjerujem da se može, nakon što istekne ugovor. Ili ako isplatim preostale rate! Osim ako je sitnim slovima pisalo da je to zapravo doživotni robovlasnički ugovor-što me ne bi iznenadilo...

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gdje ti se onda isplati platiti unaprijed preostale minimalne pretplate i ne iskoristiti ih?

On topic: ako cijene poziva ostanu iste, a samo promijene uvijete, kao što je nadoplata BlaBla računa za aktivaciju knock out tarife, onda će se malo srediti nelogičnosti oko razlika između prepaida i postpaida u Tele2.

Datum registracije
    May 2007
    Operater
    Tele2, Vip
    Bodovi
    6.742
    Nivo
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja se slažem, mislim da je konačno vrijeme da i pretplatnici imaju neke pogodnosti. U svim zemljama u okruženju, a i šire, cijene razgovora na pretplati su i do 20% niže od onih na prepaidu.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam rekao da će se isplatiti, ali je moguće!

Pretplata bi trebala imati jeftinije pozive, razno razne pogodnosti i prednosti - ali nema, zapravo je obratno...Jedino imamo kaznu radijske frekvencije od 10 kn!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao agam Pregledaj post
    U sustavu u kojem je nelikvidnost golem problem, prepaid je super stvar za operatera. Ne samo da nemas problema sa naplatom vec potrosac kreditira operatera buduc mi da pare cak i prije nego konzumira uslugu. A da ne spominjem i to da preko 10% (mislim da je cak bilo i vise) unaprijed placene vrijednosti nikada ne bude konzumirano za razliku od postpaida gdje placas samo ono sto konzumiras.

Tako da je to trenutno taj benefit kojeg operater ima od prepaida i to je ocito dovolno da kompenzira prednosti koje inace postpaid nosi sa sobom, nije Tele2 blesav.
    To jednim dijelom stoji, ali s druge strane za bilo kakvo planiranje poslovanja su prepaid korisnici najnezahvalniji. Tu su najzahvalniji korisnici koji su na pretplati, vezani ugovorom jer su to novci na koje operater uvijek može računati. Čak statistički korisnik na pretplati koji nije vezan ugovorom rijeđe prekida pretplatu ili smanjuje tarifu, nego što korisnik na bonovima preskače uplatu bona ili uplati manji bon nego inače.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bio jucer u tele2 centru, nemaju pojma o tome da bi bonovi bili minimalni od 100 kuna . uredno i dalje ima (mislim 25) i 50.

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neće bonovi nestati, samo se Knockout više neće moći produžiti sa bonom od 50, već sa 100kn

Tele2 će pak promijeniti uvjete nadoplate računa za prepaid korisnike. Umjesto, primjerice, dosadašnjih 50 kuna kojima je trebalo nadoplatiti račun, to će biti moguće samo sa 100 u istom periodu.
    Dosad se moglo nadoplatiti i sa 25, pa se ne spominju. Ili je autor to aljkavo napisao, ili je ciljao na produljenje Knockout tarife - I think both
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Novi podaci:

http://www.poslovni.hr/125649.aspx

Izgleda da ce i Tele2 povecati sa 15 sek. na 60 sek. pa 1 sek. ako je suditi po ovom teksu u poslovni.hr ali ova recenica od Tele2 mi se svidja (ja sam prepaid ):

"Dodaju da će promjenu obračunske jedinice od 1. listopada uvesti za pretplatnike, ne "prepaid" korisnike."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Poskupljuje telefonija - niže cijene hrane ?!

Cijene telefoniranja idu "na gore" ......Nevjerovatna je činjenica da recimo za prehrambene proizvode u isto vrijeme cijene stagniraju pa čak i padaju. Tako je jučer Agrokor smanjio cijene 1000 proizvoda za do 30%, a očekuje se da to slijede i ostali trgovci.Da li to znači da smo spremni odreči se hrane i osnovnih potrepština ali ne i telefoniranja ??

http://www.izvor.info/

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dosao je novi cjenik Tele2 i ne vidim povecanje sa 15 sek. na 60+1, ali su povecali za Tele2 prepaid korisnike mjesecnu uplatu bona sa 50kn na 100kn!

http://www.tele2.hr/files/Cjenik_15.09.2009.pdf

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo i HAKOM se izjasnio:

U pogledu najavljene izmjene obračunskih jedinica operatora pokretnih mreža, HAKOM ne može reći da je uistinu došlo do povećanja cijene mobilnih usluga iz razloga što će konačna cijena ovisiti o navikama korisnika koje će biti vidljive tek u vremenskom razdoblju koje slijedi. Naime, HAKOM ističe kako bi bilo pogrešno zaključiti da nove obračunske jedinice dovode nužno do povećanja cijena jer do izmjene obračunske jedinice nije došlo samo u prvoj minuti, gdje je povećana sa 15 na 60 sekundi, već i u ostalim minutama gdje je obračunska jedinica s 15 sekundi smanjena na 1 sekundu.

više na:
    http://www.bug.hr/vijesti/cijene-tel...uga/98462.aspx

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post
    evo i HAKOM se izjasnio:

I vidi se na ciji "mlin vodu tjera"!

Veteran31 days registered10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S4
    Operater
    HT
    Godina
    49
    Bodovi
    15.822
    Nivo
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li netko može dati link na novi Vipnetov cjenik???

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. amis 2u1 - povećanje brzina
    By basho in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 16-08-2010, 23:34
  2. T-Com, povecanje brzina, 01.10.
    By Inovator in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 100
    Posljednji post: 30-09-2007, 21:20
  3. Povečanje particije na kojoj su win?
    By alex1 in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 06-03-2007, 02:59
  4. VIP - Povecanje mail sanducica
    By sms freak in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 13-01-2007, 20:01
  5. Povecanje memorije na 1.7MB za S55
    By Stile in forum Siemens X5x
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 07-07-2004, 12:56

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove