nista neces (ovakve riječi nisu dozvoljene), ako prvo napravis backup svog fullflasha...
Da li je netko već probao onaj patch za S55 koji povećava memoriju na 1.7MB? Ja bih ga htio isprobati, ali se još ne usudim na ne (nedozvoljena riječ) mob...![]()
Zadnji uredio Sljaka : 08-07-2004 u 20:26
nista neces (ovakve riječi nisu dozvoljene), ako prvo napravis backup svog fullflasha...
Zadnji uredio Sljaka : 08-07-2004 u 20:25
maraschino - PTICICA
Phew, samo me još zanima kako izvući hrvatski jezik iz langpacka. Postoje neki langpackovi na netu, ali bez hrvatskog.
za to ti treba ovaj prog: http://www.siemensfreaks.com/prog/lang.zip
a da bi mogao raditi sa tim programom, moras napraviti backup svog fullflasha na kompu, a to mozes sa nekim od programa kao sto su npr Freia ( http://www.siemensfreaks.com/prog/Freia15Setup.rar ) ili V_Klay ( http://www.siemensfreaks.com/prog/v_klay_setup_v2_6.zip )
Zadnji uredio 3aTmr : 02-07-2004 u 13:01
maraschino - PTICICA
Hvala... Ali s tim programom sam izvukao langpack iz firmwarea (sa svim jezicima), ali meni treba program s kojim mogu izvući samo hrvatski jezik iz langpacka. Može li i to taj program?
Kad izvučeš lgp datoteku otvori ju s Notepadom. Svaki jezik ti počinje sa: Language data
LangID=0 ili neki drugi broj.
Pronađeš jezik koji te zanima, ostale obrišeš i spremiš to kao novu lgp datoteku. Sa Lang-editorom ubaciš taj novi lgp u flash ili ga koristiš po potrebi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
eto, rekao ti sve Sljaka.
kuzis, on iscupa sve iz flasha, a na tebi je da sintentiziras...
maraschino - PTICICA
Hvala svima, uspješno sam završio proces proširivanja memorije. Sada mi se S55 malo čudno ponaša glede brojanja memorije...![]()
Naime, kaže free: 1.9MB, Total: 1.7MB. Uslikam sliku (koja iznosi oko 40kb) i kaže free: 1.6MB. Uslikam još jednu, kaže free: 1.3MB itd... dok ne padne free ispod 1MB. Od te vrijednosti broji slobodnu memoriju uredno, onako kako je u stvarnosti.
E sada se ja pitam da taj patch nije neka "optička varka". Od 1.9MB do 1MB da se spusti treba oko 4 slike (oko 160KB) pa se pitam da nisam ukupno proširio memoriju na samo oko 1.2MB...
Eto, to je s moje strane. Sumnjam da je itko išao proširivati memoriju pa da mi pomogne.
Hvala...![]()
I još zadnje pitanjce: s kojim programom mogu pretvoriti modificirani lgp (language pack) file u bin file? Otvorim svoj modificirani lgp i stisnem "Compile LGPack to flash" i ništa se ne dogodi. Sa origigi lgp-om mi kopajlira u flash (bin) file...
Zadnji uredio Stile : 03-07-2004 u 20:12
sa istim programom ga kompajliras u neki recimo hrvatski.bin
onda flashaš mob sa tim bin fajlom i to je to...
pazi, to povecanje memorije radi na principu izbacivanja nepotrebnih jezika, tako da to nebi smijela biti samo opticka varka...
neznam, nemam s55 pa ga ne mogu isprobati, ali mislim da bi to trebalo raditi bas kao i kd m55...
maraschino - PTICICA
Da, naravno da to radim sa tim istim programom, ali u postu iznad sam napisao da mi ne radi opcija Compile to Flash sa modificiranim lgp fileom. Sa original lgp fileom radi. Ne znam zašto...![]()
hmmm, nisam jos cuo za taj problem. moralo bi raditi. pa ja sam modificirao dosta fajlova i bez beda ih modificirao i u lng i u bin...
sto javlja? neku gresku ili?
maraschino - PTICICA
Riješeno... Daklem, snimio sam sa Siemens Language Editorom modificirani lgp file u bin (kvaka je bila da sam sa originalnog lgp filea morao brisati jezike, a ne raditi copy-paste u drugu novu lgp datoteku). Neka se zove jezik.bin.
Dio tog jezik.bin filea sam u Winhexu kopirao u novi file i to od adrese jezik.bin filea 0xB00000 (početak LangPacka u origigi flashu) u duljini 0x020000 (jer sam ostavio 2 jezika). Taj novi bin filea sam snimio pod, recimo, novi.bin i taj file ima duljinu 128kb.
Zatim sam pomoću V_Klaya ubacio taj novi.bin file u flash i to od adrese 0x0D0000 u duljini 0x020000. Tu je kvaka. Ja ubacujem novi lgp (bin) file u NOVI flash koji već sadrži patch za 1.7MB u kojemu je LangPack premješten na adresu 0x0D0000.
Tu sam se mogao lako zeznuti. Upalio sam mobitel i imam hrvatski i engleski jezik. Juuuhuuuu....
Nadam se da sam bio jasan. Hvala svima... Odoh...![]()
![]()
malo si zakomplicirao s apostupkom, ali dobro, glavno da si uspio
![]()
maraschino - PTICICA
Iako mi još uvijek krivo pokazuje slobodnu memoriju ako je iznad 1MB. Mob pokaže da je slobodno 1.6MB, a preko Windows Explorera dobijem pravu vrijednost da je slobodno u biti 1.1 MB. A šta ćeš? Moram se naviknuti na to... :-X
A ja mislio da se kao nešto kužim u mobitele.Poslao: Stile
Riješeno... Daklem, snimio sam sa Siemens Language Editorom modificirani lgp file u bin (kvaka je bila da sam sa originalnog lgp filea morao brisati jezike, a ne raditi copy-paste u drugu novu lgp datoteku). Neka se zove jezik.bin.
Dio tog jezik.bin filea sam u Winhexu kopirao u novi file i to od adrese jezik.bin filea 0xB00000 (početak LangPacka u origigi flashu) u duljini 0x020000 (jer sam ostavio 2 jezika). Taj novi bin filea sam snimio pod, recimo, novi.bin i taj file ima duljinu 128kb.
Zatim sam pomoću V_Klaya ubacio taj novi.bin file u flash i to od adrese 0x0D0000 u duljini 0x020000. Tu je kvaka. Ja ubacujem novi lgp (bin) file u NOVI flash koji već sadrži patch za 1.7MB u kojemu je LangPack premješten na adresu 0x0D0000.
Tu sam se mogao lako zeznuti. Upalio sam mobitel i imam hrvatski i engleski jezik. Juuuhuuuu....
Nadam se da sam bio jasan. Hvala svima... Odoh...![]()
![]()
![]()
ma to ti zvuci kompiciranije nego sto u biti jest![]()
maraschino - PTICICA
Bookmarks