Nokia 5800 XM.. svemu odgovara, u oglasniku se nađe za oko 1700kn, symbian je, wlan i video još nisam bolji vidio na mobitelu
Office i PDF se moraju instalirati..
Sto ima u ovom cjenovnom rangu? Govorim o cijenama u oglasniku.
Bitan mi je velik ekran, ali to vise manje svi imaju. Symbian, WinMo, tak mi je svejedno, ovo ce mi biti prvi smartphone, nemam preferencija.
Treba mi i WLAN i da snima ok video, da ne preskacu frameovi.
Solidna ponuda aplikacija, Office, PDF reader i slicno.
Hvala na savjetima![]()
Nokia 5800 XM.. svemu odgovara, u oglasniku se nađe za oko 1700kn, symbian je, wlan i video još nisam bolji vidio na mobitelu
Office i PDF se moraju instalirati..
Upravo tako, najbolji izbor.
nadje se i omnia za tu cijenu , ima ok video , bolje fotke , sa wm imaš manje zezancije kod instaliranja programa , autonomija je odlićna , ima office editor , ... itd
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
SonyEricsson X1, za 1700kn po oglasima.
zzzzzZ
Kloni se i 5800 i X1, preporuka
HTC DIAMOND cijena 1.800 kn u oglasniku
Dobar komunikator je i Tytn II njega nadjes i za manje, puknes ROM sa 6.1 i imas opaki stroj sa QWERTY tipkovnicom.
ne vjerujem da je htc bolji od nokije ili SE kad je u pitanju snimanje videoa.
zzzzzZ
X1 smo imali na testu, klizni mehanizam uzasan, uz to, toliko je dignuta rezolucija ekrana da su stvari na njemu dosta sitne, daleko je od finger friendy uredjaja.
5800? TS kao da je 2001. godina a ne 2009. kada su na trzistu uredjaji poput iPhonea, to je srednje dobar uredjaj kojem treba puno jos "zganaca" kako bi rekli da bude kvalitetan. rijesenje tipkovnice je uzasno u usporedbi sa konkurencijom koja je i jeftinija (ili ovako, probaj pisat poruku na LG Areni i 5800XM).
Oba dva uredjaja su pokusaj necega sto nije zazivjelo, SE je usao u WM vode potpuno nepripremljen, prodao je stvari s widgetima koji su najobicniji produkti kuce SPB, ostalo se nije niti potrudio "ispeglat", OS je direktno out of the box,a hardverski, slide? neusporediv sa konkurencijom, dosta lose napravljen.
Nokia je usla u TS vode sa 5800,kao nesto ozbiljno a u biti su plasirali uredjaj koji ima tako los TS, kao da je iz proslog stoljeca, doslovno. Bolji TS je imao HP iPaq 6340 (stari ce se sjetit ovog cuda).
X1 mi je malo preskupu, a Omnia mi snima prelos video.
Nokia 5800 ima uzasno podjeljene recenzije, od toga da je super, najbolja vrijednost za novac, do toga da je neupotrebljivo smece.
O tom TS-u citam od toga da je super pa da je posve neupotrebljiv.
Sto sada da covjek misli?![]()
predlazem da nadjes nekoga tko ga ima pa neka ti ga da na par sationda ces sam kreirat misljenje
![]()
Ne znam nikoga tko ga ima, moze li se probati u nekom centru od mobilnog operatera?
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Mozes u T-comovim centrima a i svim ostalima.
Ja sam osobno usproređivao TS na 5800 i LG viewty + cooki, 5800 je mnogo bolja.
Osobno cekam da dodje za mjesec-dva kod nas nokia 5530 koja se prodaje po cijeni od 200 eura (5800 je 280 eura).
Mislio sam prelos za ono sto meni treba. Vidio sam snimke koje snima Omnia i ne zadovoljavaju me.
Mogao bi se onda sutra prosetat isprobati mobitel.
Al ako je TS bolji od viewtya, onda je to super, jer mi je viewty sam isprobao i TS mi je sasvim u redu, brzo i bez problema natipkam poruku.
@beetleman - procitao sam tvoju recenziju X1, same rijeci hvala o uredjaju, a sad si ga popljuvao.
autoru teme je najvaznija kamera, koliko sam skuzio.
dobar video znaci - vga reza+30fps-a..sve ispod toga nije vrijedno spomena.
zzzzzZ
Onda je Nokia 5800 preporuka?
5800 ti ima neprecizan touch, tj. nije osjetljiv.
kad bi bilo nešto izmedju 5800 i x1, to bi bilo to. kad razmislim napišem.
Zadnji uredio i969i : 16-08-2009 u 20:20
zzzzzZ
recenziju nisam ja pisao vec novinar koji je rekao svoj dojam, naime xperia x1 je ok ali u usporedbi sa istim konkurentskim modelima od htc-a, nije im ni do koljena.
Citiram novinara:
nedostaci- visoka rezolucija zaslona otežava rad prstima izvan sustava panela
nedostatak akcelerometra (zaslon se zakreće samo otvaranjem tipkovnice)
senzor pokreta za simulaciju miša (radi što i okolni gumbi)
kamera, stabilizacija
Bookmarks