Pozdrav!

Dakle, jednoj osobi sam pronasao za T290i bateriju i punjac sto me trazila (negjde razbacano u kutijama...). Mali problemcic je to sto sam bateriju (skoro pa prazna) punio 3-4h, indikator pokazuje da se jos puni i to negdje na 60%.
Stavio sam mob da se jos puni, sad ugasen, ni crticu vise. Izvadio sam bateriju, izmerio napon multimetrom, tocno 3.80V pokazuje (na bateriji pise 3.6V).
Pa me zanima zasto tako pokazuje indikator? I da li nesto steti bateriji sto pise da se i dalje puni a u stvarnosti je baterija puna?

da se vratimo na temu...

Dakle, danas sam, za nagradu, dobio mob Motorola V360v. Ima punjac i uredjaj, bateriju ne. Rekla je da je bila vani i da joj se za vrijeme razgovora baterija jako zagrijavala (imam X1i i zagrije mi se dosta prilikom koristenja GPS, ali, to je metal, provodi toplinu, ipak se na v360 radi o plastici). Nakon sto je zavrsila razgovor, mob se ugasio, nije se vise htio upaliti, niti napuniti. Rekla je da se naljepnica na bateriji lagano rastopila, onako, skupila se naljepnica). Baterija je u smecu (nisam ja bacio, a da jesam sigurno nebi u smece ) a uredjaj kod mene.
Sad me zanima, kako nemogu provjeriti da li je sto uredjaju, kupio bi bateriju (prije isprobao u ducanu, onako, pravio se budala da zelim provjeriti jel sigurno baterija radi ili sl).
Zanima me gdje najjeftinije kupiti bateriju, ovo mi je prva motorola (da, poklonila mi ju je) pa neznam da li bi ju eventualno koristio za neku od mojih kartica

Znaci, glavna pitanja su:
ono u vezi SE t290i zasto tako prikazuje indikator
u vezi v360, zasto se baterija tako zagrijavala? mob je bio star oko 1god...
i gdje najbolje kupiti novu bateriju BT50? Nije bitno da li original ili zamjenska, moze i oglas, do negdje 50KN.

Hvala!