Koliko ja znam,nije. Gazirano pice sadrzi CO2...
Dakle kao sto u naslovu pise spada li Cedevita pod gazirana pića?
Koliko ja znam,nije. Gazirano pice sadrzi CO2...
ne spada, ali je isto štetna kao i gazirano piće
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
sve je štetno u prekomjernim količinama...
Ali mi je gušt popit cedevitu od naranče, ove ostale mi smrde po kemiji....
I čini mi se da je prije cedevita, dok je bilo samo naranče, baila puno bolja i manje kemije u njoj je bilo...čini mi se....
činjenica je da je kemija, pa sad više ili manje, da li je bitno![]()
mnogo je bolja nego neka druga "gotova" pića,i sigurno ima manje hemije.
Mah, nije gazirana, ali je bogata kalorijama. Mislim da ono pakiranje GO ima 400 kalorija.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
...pa i na kondomima piše da su 99% sigurni i opet ih koristimo - sve je stvar marketinga...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Ah, kažu i da Lenor (ili što već) ima proteine kašmira i da puževa krema ukloni ožiljak dubine 2 centimetra u tri dana
Ne znam da li je Cedevita gazirana- po meni nije, jer se osjeti razlika između Cedevite i Fante npr.
Ali, dao bi se kladiti da je manje štetna.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
stetna je.
proucite si aditive.
sve je stetno osim vode. i PRIRODNOG soka (a to nije onaj Bravo kojeg kupite u Kauflandu, nego bas svjeze iscjedjeni sok. a i o njegovoj stetnosti bi se dalo raspravljati, obzirom da ne znamo cime je voce tretirano. osim ako ga niste sami uzgojili. a i tad nemrete bit sigurni zbog GMO-a)
zakljucak: sve je stetno ako pretjerujete. casa cedevite dnevno vas nebu ubila. al deset casa svaki dan.. well.. javite nam za koju godinu kak jetra, kak alergije, kak spermiogram![]()
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
svako pice koje se prodaje mora imati nekakve dodatke, pa cak i u obicnu vodu stavljaju nesto, ali je ona daleko manje stetna od svih ostalih pica.
i zato ja najvise volim piti kakao
Dinamo rules!!!
Citiram: "...Odrasli mogu uzeti do tri napitka dnevno, a djeca jedan napitak dnevno. Preporučena dnevna količina ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani..."
Niti na jednom od svih pića bilo gaziran, alkoholnih ili ne nikada nisam pročitao ovakvo upozorenje.
Ma, ne vjerujem da je sad to toliko strogo.
Sjećam se (kada sam bio dijete) da sam na rođendanima znao popiti barem pola litre Cedevite- pa mi nije bilo ništa.
Ovo što Luna kaže, ako ćeš baš biti dosljedan i dulje vrijeme kršiti uputstva- tko zna što se može desiti (isto kao i Fanta, Sprite, Cola i slično)...
Ali, da je sad toliko opasno- ne bi ni proizvodili.
Nisam čuo za slučaj predoziranja Cedevitom.
Makar, danas skoro uopće ne pijem nikakve sokove.
Ne zato što znam da su nezdravi (što je danas 100% zdravo...), već sam se naviknuo da samo vodu pijem.
Eventualno popijem neki sok kada sam u gostima (ako baš navaljuju).
Ali, zato vode pijem...
Bojim se da nije previše![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
ja pijem iskljucivo gaziranu jamnicu.
zdravo? nimalo. do 30-e cu ziher imati problema s bubrezima i kamencima..
ma nist nije zdravo u velikim kolicinama. nit obicna voda iz vodovoda (kolko tek tu ima klora)
treba samo znati odabrati manje zlo od svih ostalih zala. a kad je pice u pitanju, voda je jos uvijek manje zlo od cedevite i ostaloga.
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
?!
Pa zasto onda pijes, i to tako iskljucivo?
BTW ja znam popiti cedevitu s mineralnom, jos kad je hladna to mi bude tako dobro da iskreno nisam nikad ni razmisljao o sastavu i posljedicama.
Da ne pricam da nekad popijem i 5-6 casa dnevno... Ali ne svaki dan tako, nekad ne popijem nista.
A kako to utjece na mene? A vidjet cemo...![]()
zato sto sam tuka koja se tako naviklavec dugo dugo, mozda i 15 godina stara i ja ne pijemo nist osim jamnice. jeste, jos smo zive, al kad kamenac copi, bu nam veselo
sam kaj sam ja svjesna kaj radim i sto mi moze bit..
problem je sto masa ljudi konzumira cedevite, kole ziro i ostala sranya u anormnim kolicinama, pa kad nastanu problemi - nenadane alergije, losi spermiogrami i slicne pizdariye, nitko ziv da bi to povezao s prehranom.. a ima itekakve veze!!
A, i kada povežeš sipmtom s uzrokom- opet si na istom (jedino se grizeš jer znaš u čemu si pogriješio).![]()
Da, onda eventualno jos dodje ona faza "e da sam...".![]()
Ovako, jedno možda malo stručno mišljenje ne bavim se time al ajde.
Najveća mana cedevite je što je to maksimalno procesirani proizvod, znaći za razliku od soka u tekućem stanju cedevita je više manje isti taj sok samo dehidriran naravno da povišenom temperaturom.
U pravilniku (ako baš nekoga zanima nađem) piše koja količina CO2 mora biti u piću da bi bilo gazirano ili negazirano.
Svi smo svjesni da ništa u pretjeranim količinama nije dobro, još kad bi se samo pridržavali.
Što se tiće kamenaca od samog co2 puno je opasnija ortofosforna kiselina koja se u značajnoj količin nalazi u coca coli i sl.
I da što se tiće tih vitamina i sl, npr. DOsta sokova se može podićiti rečenicom "Obogaćeno vitaminom C" u realnosti nitko nije mislio na potrošaće već npr na svoj sok od jabuke koji bi promjenio boju (oksidirao) da nema antiosidansa vitamina C u njemu.
Na kraju krajeva ja osobno sam za napredak tehnologije i produžetka roka trajanja hrane, jer npr sada nije veliki problem popiti prirodni sok od jabuke no pokušajte to napraviti zimi.
Svi bi mi htjeli biti pošteni i j...... (barem velika većina)
Bookmarks