Brate, kupi si novi Disk... Ili ti je taj disk pokvaren ili ne stima taj kontroler...
imao sam doma jedan sata disk koji je stao, pa sam nabavio pci sata kontroler, da ga stavim u pogon, e sad su se javili sljedeći problemi.
Na prvi pogled sve ock, na disku su bile 2 particiije, kad sam pokušao pristupiti nekim folderima i datotekama na drugoj particiji, izbacilo mi je poruku da nije moguće pristupiti tim sadržajima... pokušaj formatiranja nije uspio, e onda sam pokušao chek disk koji se obavi nakon restarta,i to je prošlo nešto je našao i "popravi" i tu je zapelo, i sad kad je taj disk uštekan nemogu podići sustav, kad ga ištekam sve ock.
Na koji način da formatiram disk i konfiguriram particije?
imam hirets boot cd, ali ne nalazi mi taj disk(vjerojatno jer je preko pci kontrolera spojen) i nemogu ništa s njim napraviti... probao sam i staviti xp na taj disk, ali izbaci mi plavi ekran... nešto u vezi ACPI...
šta mi je činiti?
Brate, kupi si novi Disk... Ili ti je taj disk pokvaren ili ne stima taj kontroler...
Izgleda da se izblesirao master boot sektor, naso sam u Hirens boot cd HDD tools, neznam tocno kak se program zove, ugl program je zapispisao po cijelom disku nule.
Nakon toga mi se windovsi dignu normalno, ali nije bilo diska u my computer...
swissknife V3 je naso hard i to 12GB(neformatirano) to sam formatirao u ntfs, ali di je ostalo, disk je 80GB.
niti jedan program(particion tools) s cd-a hirens boot cd- ne nalazi mi taj disk, neznam jel to zbog toga što je spojen na pci sata controler??
disk je stavljen u funkciju, moze lock!
Samo mala napomena...
Svi programi koji postoje za popravak Hard Diska, odnosno Bad Sectora, rade na taj nacin da, kad naidu na Bad Sector, samo ga obiljeze.
Tako da, kad igla pise po glavi, na tom dijelu se preskace. Problem nastaje zbog toga sto je to mehanicko ostecenje i ono se siri.
Ne znam zasto ti Disk nije radio, ali ukoliko imas ostecenje na disku, preporuka je Back Up podataka i kupovina novog Hard Diska.
Pozdrav.![]()
nema bad sektora, disk je svega star 2 godine, od toga vrtio se 1 god, ak i tolko, iako se po starosti diska nemora znaciti dal disk ima bad sektora ili nema. ugl preko hdd regeratora je sve ock, a i disk super radi, neznam zašto se izblesirao...
Bookmarks