Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 85

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Nokia N8
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    10.840
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.840, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vepar Pregledaj post
    A po čemu si zaključio da će imati najbolju kameru na mobitelima i po čemu je to najkompletniji mobitel na tržištu?

Kamera na N86 nema ksenon flash ni optički zoom,ekran je prosječnih dimenzija,masa uređaja je po meni prevelikih 150g,a i dizajn je recimo skroman...
    Nikako ne želim reći da N86 ne valja,ali ne radi se o nekom revolucionarnom modelu,nego samo nadogradnji postojećih modela iz N serije.
    Jedino novo na N86 je to što je to prva Nokia sa 8mp kamerom i čini mi se prva sa AMOLED zaslonom,ali to nisam siguran....

Najbolju kameru ce imati zato jer ima 28mm wide lens i variable aperture... ne znam 100% kako to funkcionira, ali znam da bitno povecava kvalitetu slika... opticki zoom nema ni jedan mobitel osim N93, tako da to bas i nije neki nedostatak... xenon mozda malo fali, ali imat ce dual 3rd generation led, pa mu mozda xenon nece ni trebati... vidjet cemo

Ekran je istina malo mali, ali da je veci, mob bi bio veci tako da je ovo neki kompromis, meni pase, bar nije sirok kao N95... dizajn je nebitan, ne kupujes ga za modnu pistu... Masa izgleda prevelika, ali priviknes se, to je vjerojatno zbog kamere...

A zakljucio sad da je najkompletniji jer ima skoro sve bitne funkcije koje mobiteli danas imaju... jedino sto mi pada na pamet da nema je snimanje videa u HD, al to ima samo Omnia...

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jul 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to znaci da mob nije revolucionaran niti ista nego samo nadopuna N serije kao sto je kolega rekao ..... ako bude cijena OK , ne vidim razloga zasto nebi bio mob dobro prihvacen , osim ajmo reci dizajna

Dok je bijela n86 meni puno puno lijepsa od crne....slicna je n97
    http://farm4.static.flickr.com/3520/...e5d72e4f_o.jpg

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Bodovi: 25.855, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao macgyver Pregledaj post
    Najbolju kameru ce imati zato jer ima 28mm wide lens i variable aperture... ne znam 100% kako to funkcionira, ali znam da bitno povecava kvalitetu slika... opticki zoom nema ni jedan mobitel osim N93, tako da to bas i nije neki nedostatak... xenon mozda malo fali, ali imat ce dual 3rd generation led, pa mu mozda xenon nece ni trebati... vidjet cemo

Ekran je istina malo mali, ali da je veci, mob bi bio veci tako da je ovo neki kompromis, meni pase, bar nije sirok kao N95... dizajn je nebitan, ne kupujes ga za modnu pistu... Masa izgleda prevelika, ali priviknes se, to je vjerojatno zbog kamere...

A zakljucio sad da je najkompletniji jer ima skoro sve bitne funkcije koje mobiteli danas imaju... jedino sto mi pada na pamet da nema je snimanje videa u HD, al to ima samo Omnia...
    sve što ovaj telefon ima, već ima dosta uređaja na tržištu, osim što je možda "rijetkost" 8mpx i ova kombinacija od 28mm (variable aperture ima svaki bolji cameraphone)
    tako da jedino ostaje vidjeti kakve fotke radi...

evo i sampleova:
    http://dailymobile.se/wp-content/upl...a-sample-1.jpg
    http://dailymobile.se/wp-content/upl...a-sample-5.jpg
    http://dailymobile.se/wp-content/upl...a-sample-2.jpg

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Nokia N8
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    10.840
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pajo2 Pregledaj post
    sve što ovaj telefon ima, već ima dosta uređaja na tržištu, osim što je možda "rijetkost" 8mpx i ova kombinacija od 28mm (variable aperture ima svaki bolji cameraphone)
    Pokazi mi jedan koji ima...

= Citat = Izvorno postao INTEGER Pregledaj post
    Ne zaš kako funkcionira, ali ti neko reče da je super? Hmmm...
    Pitao sam staroga kako funkcionira pa mi je on objasnio zasto je dobro, samo sad vise nebi znao nekom drugom objasniti, ali uglavnom, dobro je

Dalje, Nije dačno da nijedan sem N93 nema opt. zoom, moj G810 ima, a mislim da ima i još par telefona sa...
    To imas pravo, nisam znao za njih, ali je svejedno opticki zoom rjetkost

Pa, sad, da je najkompletniji... INNOV8 ti ima isto, N95/6/85 isto, samo manju kameru, G810 isto, etc, etc... Danas su svi slični... A imam(o) utisak da će Njoka uskoro izbaciti još koji sličan... I još koji... Pa još jedan...
    I, da ne pomisli neko da "blatim" N86, telefon je fenomenalan, ali i dosta drugih su... isti...
    INNOV8 nema FM transmitter... mozda im je to jedina razlika, ali meni je on bitan, pa zato odbacujem INNOV8
    N95/96/85 i G810 svi imaju slabiju kameru...

Dobro, mozda i nije tako revlucionaran mob koliko se meni cini, ali mislim da je prvi koji ima sve stvari koje su meni jako bitne (8MP, 8GB, 3.5mm jack, FM transmitter, GPS, WiFi, symbian)

Jedino sto me smeta je sto izgleda da nece imati accelerometer za auto rotaciju ekrana... nemogu ga naci nigdje u specovima... pise na nokijinoj stranici da ima orientation sensor, ali nisam siguran da je to isto, nadam se da je

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pokazi mi jedan koji ima...
    moja motorola zn5
    kao i svaki cybershot...

uslikaj si neku sliku, pogledaj njene meta informacije i vidjet ćeš pod aperture - F x
    ovaj x označava broj koji se mijenja, ovisno o količini svjetla na senzoru

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pajo2 Pregledaj post

evo i sampleova:
    http://dailymobile.se/wp-content/upl...a-sample-1.jpg
    http://dailymobile.se/wp-content/upl...a-sample-5.jpg
    http://dailymobile.se/wp-content/upl...a-sample-2.jpg
    Ove slike su KOMA!!!!! Pa te slike su banana. Užasno mutne i rubovi ljudi/boca/ostalih predmeda su kockaksti. Nadam se da će to ispravit jel ovako ne izgleda dobro. Pogotovo to kaj reklamiraju da ima "8MP" kameru, koja meni izgleda kao 3.2 MP kamera...

= Citat = Izvorno postao macgyver
    N95/96/85 i G810 svi imaju slabiju kameru...
    Šta ti pričaš??? Pa pogledaj N96 slike sa novim softom 1000 puta su bolje od N86 8MP i od N95 8GB, sad će uskoro i novi soft za N85 pa češ se iznedadit. Svi će imat bolju kameru nego sad...
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2009
    Mobitel
    SGH-G810, SE C510
    Operater
    m:tel, Eronet
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ne zaš kako funkcionira, ali ti neko reče da je super? Hmmm...
    Dalje, Nije dačno da nijedan sem N93 nema opt. zoom, moj G810 ima, a mislim da ima i još par telefona sa...
    Xenon je xenon, sama snaga diode se ne može porediti... JEdino da "uvale" nešto sa auta (Audija, npr...) xD
    Dizajn jeste ,uglavnom, bitan, ali se slažem da je funkcionalnost mnogo bitnija.
    Ne bih rekao da je zbog kamere, i bolje kamere se mogu spakovati u manje... Prije je zbog mehanizma.

Pa, sad, da je najkompletniji... INNOV8 ti ima isto, N95/6/85 isto, samo manju kameru, G810 isto, etc, etc... Danas su svi slični... A imam(o) utisak da će Njoka uskoro izbaciti još koji sličan... I još koji... Pa još jedan...
    I, da ne pomisli neko da "blatim" N86, telefon je fenomenalan, ali i dosta drugih su... isti...
    //*: BOSCH 738D;Moto. T180;Nok. 5110x3, 6110, 3310, 1200;Philp. Fisio120;Sams. SGH-600, E250;Siem. A36, A52, SL42,C25,MC60;SE T230,T290,K300i,K550i,K610i,K750i;Tlt.GM832

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

- Da bi imao najbolju kameru,to mora i dokazati u usporednom testu,brojke ne znače ništa...Snimanje videa nije loše,ali neki mobiteli to mogu i u 120fps,a neki kao Omnia HD čak i u HD rezoluciji.
    -Optički zoom ima i Samsung G810 i Sharp 902/903/904.
    -Ksenon ne može zamijeniti nikakav LED flash.
    -Ekran je samo prosječan,jer danas 2,6" ima hrpa mobitela.
    -O dizajnu se inače ne raspravlja jer svako ima svoj ukus,ali većina će se složiti da N86 i ne izgleda baš nešto posebno.

Iz svega ovoga lako je zaključiti da N86 sigurno nije najopremljeniji mobitel na tržištu,nego samo nadogradnja postojećih iz N serije.
    A uvjeren sam i da ta kamera neće nadmašiti onu na C905 ili na Motoroli ZN5.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [5630 XpressMusic] najava,specifikacije,slike
    By Vepar in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 03-08-2010, 11:17
  2. [6710] najava, slike, specifikacije
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 14-02-2010, 23:54
  3. [E55] najava, slike, specifikacije