slazem se s tim...aaa mozes i lijepo uzet XP i nabrijati je da izgleda bas poput Viste ili sedmice!
naravno ukoliko ti je do grafickih detalja stalo!!!
Windows xp
windows vista
windows7 beta
rađe nemoj na vistu, instaliraj xp sp3 il budi na sedmici, ja sam super zadovoljan.
Design creates culture. Culture shapes values. Values determine the future.Robert L. Peters
slazem se s tim...aaa mozes i lijepo uzet XP i nabrijati je da izgleda bas poput Viste ili sedmice!
naravno ukoliko ti je do grafickih detalja stalo!!!
###1410989180026
Navodno će Vista biti puno bolja sa SP2, čak je i SP2 beta ok. XP mi se ne sviđa jer imam 4 GB memorije, a 7 je ipak daleko od gotovog proizvoda.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Zadnji uredio Mario92 : 06-04-2009 u 16:44
Ima gore anketa pa glasajte!
Windows 7 Ultimate beta verziju. Zasad sam vrlo zadovoljan, nisam naišao na nikakve bugove i probleme s kompatibilnosti. Na notebooku koristim XP Professional.
Fale ti npr. Linux i MacOS u anketi, bilo bi pametno da i njih nadodaš.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
vuki kako ti djeluje ova sedmica, jel guta puno resurse,kakva je situacija sa driverima, i jel bolja od viste i xp-a... kazu da je od viste daleko bolja,a kakva je u odnosu na xp.
Ja sam kratko vrijeme radio na Win 7 x64 i ono što radi radi bolje nego na XP-u, ali je zato još bilo previše bugova za koje ne znam jesu li do sad ispravljeni.
Između ostalog, nije mi radilo formatiranje diskete ni eksternog diska. Na formatirani disk nisam mogao ništa snimiti dok je prazan, morao je biti bar jedan file na disku da bi na 7-ici mogao snimati na njega. TV kartica mi je radila daleko lošije nego na XP-u (gubila signal svaki čas - vjerojatno do drivera) i još par sitnica. Biti će to dobar operativni kad se riješe bugovi, ali ne znam kolika će biti razlika u odnosu na Vistu SP2.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Iskreno ti ništa ne mogu reći za tek dva dana korištenja!
Ali da fluidno pretapanje prozora za svaki klinac izgleda jako impresivno to moram reći da je.
Iskreno govoreći brzina je malčice veća nego XPPro ali to sam zamjetio u samome pretraživanju podataka na diskovima a i ne toliko u radu pojedinih programa!
Mislim da za pravo suđenje o korisnosti nekoga OS-a treba bar mjesec dana aktivnoga korištenja!
George Eliot
32 bitna win7 radi brze na starom laptopu (Celeron 2.8GHz 128kb L2 cache, 256MB DDR 133MHz, Intel 64MB 32-bitna on-board graficka) nego 32 bitna vista na novom laptopu (P8400 Centrino 2 2x2.2GHz 3MB L2 cache, 4GB DDR2 400MHz, geforce 9600M GT 512MB DDR2 128-bitna).... to ti sve govori o optimiziranosti viste naspram win7....
win7 ti je nesto kao xp, a vista nesto kao win2000... makar je velika razlika u brzini izmedju 32 bitne i 64 bitne verzije viste... 64 bitna vista je sasvim drugi OS naspram 32 bitne...
Vista Ultimate x64 SP1. Dosta brza i stabilna, barem kod mene, ali prelazim na win 7 cim izade finalna verzija jer visti nikad dosta rama! Kad nista ne radim guta oko 1,4gb!
Ja malo sredio Vistu, isključio neke procese, redovito ju čistim, i u stand byu mi troži ~600 mb.
@Mario92
Hvala, sad mi trosi ~1gb rama!
Brate ova anketa je sranje,sto se onda tema ne zove "Koji windows koristite"![]()
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
A čuj ti sada njega.
Ako si ljubomoran na nas
što ne raspravljamo o pingvinu
onda ti otvori temu sa tom tematikom!![]()
UPSS! Oprosti jer ta već tema postoji http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=29678![]()
George Eliot
pa win2000, win98, winME... ako nisi primjetia takoder su windowsi kao sto i pise i tema uopce nije bezveze. usput meni na racunalu stoji dual boot vista i suse 11. kad zelim cisto bezveze surfati koristim suse i tu i tamo se s njim zafrkavam jer mi je cisti gust kroz konzolu kompajlirati i instalirati programe a i imun je na viruse, ali za svaki ozbiljan rad (npr. napravit tu i tamo koju web stranicu) potrebni su mi windowsi (dreamweaver na linux moze samo preko wine tj emulacije a to nije to) zaigrat koju ozbiljnu igru GLE CUDA moram u windowse :-) opcenito za multimediju, web dizajn (osim ako nisi cisti coder a malo je takvih) prave igre sve to sluzi windows kao i za sve ostalo. i sad jedno pitanje, sto vas dva momka od 16 god radite u linuxu? jel ste ga nedavno otkrili pa vam je to sad "đir" pa pljucate windowse ili sta? linux nije za normalnog korisnika kojem treba obicno desktop racunalo zna se ko je napravia linux i kakvi ljudi s njim se sluze, a sumnjam da je to za dva momka od 16 god. cast iznimkama
computer freak
Tema je trenutnoga karaktera i nećemo je gledati sa zanimanjem za dvije ili tri godine.
Naslov teme je odličan jer baš je to ono što me i zanima (Koji operacijski sustav koristite) a iskustva i nadopune teme mogu biti više nego zanimljivi!
Imate divno i konstantno iskustvo da nedate da se teme same po sebi razvijaju nego uvijek nekim namjernim tonom ubijete u pojam i one koji su mislili nešto postati u njoj!
Tako da i moja primjedba stoji jer nisam ništa manje važan od dotičnih![]()
George Eliot
Gospodo,autor ove teme i ankete je u anketu uvrstio samo neke operativne sustave iako ih ima dosta vise. Znaci na glasovanju su samo oni koji su u anketi. Zasto i ostale nije ostavio,neznam. Mozda se ne zna odlucit,a zeli iskljucivo jedan od ova tri ponuđena. U čemu je onda sad problem,i čemu primjedbe? Napravite anketu,i u nju uvrstite sta vam odgovara,pa ce svi bit zadovoljni...![]()
Bookmarks