Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Mar 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pomoć - Torbica i memory card za fotoaparat

Pozdrav,
    dobio sam na poklon fotoaparat Canon Powershot SX1, ali "samo" aparat u kutiji.
    Trebam neku torbicu i dobru memory karticu, pa molim lijepo za preporuku. Koliko sam čitao uputstva, kartica bi trebala biti SDHC klass 6 zbog HD snimanja, našao sam neke na nabava.net ali ne znam ima li ikakve veze kazlika između proizvođača, ili se neću prevariti, bez obzira šta da kupim.
    Što se tiče torbice, htio bi da bude neka bolja, ne sad nešto najskuplja, ali da vrijedi i da je pouzdana i da budem siguran da ja moj fotoaparat u njoj potpuno zaštićen, naravno, u okviru koliko je to moguće
    Hvala

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto se kartice tice...nit vodilja prilikom odabira je da brzina kartice zadovoljava deklariranu za HD snimanje.

Proizvodjac nije presudan, ali osobno bi ciljao na SanDisk ili Lexar (subjektivan preporuka, vjerujem da ce posluziti i svaka druga).

Sto se torbica tice...za Ixusa to nije veliki izdatak. Najjeftinije su varijante Case Logic (Mercatone, Technomax) i Hama torbice (Hama i Bossiz centri). Nesto skuplje varijante su Vanguard ili Lowepro. Najskuplja je sigurno Kata (ali od njih je poprilicno tesko naci torbicu za ovako mali aparat, proizvode ih, ali ih vecinom ne uvoze radi cijene...).

Case Logic ima vrlo kvalitetnih torbica od debele koze koje vrlo elegantno izgledaju i pruzaju odlicnu zastitu. Namijenjene su bas ultra compact modelima i cijena im je cca 80 ak kuna.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

3. 'Hvala' kaže:

Svježe registriran
    Datum registracije
    Mar 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne znam dal smo se razumjeli, ne radi se o IXUS modelu, nego o SX modelu
    malo je veći od IXUS-a

jel imaš prijedlog?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorry...citao sam neku temu sa Ixuxom, pa sam je potpuno pomijesao sa tvojim upitom.

Sto se ranga cijena tice stoji vec napisano:

= Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post

Najjeftinije su varijante Case Logic (Mercatone, Technomax) i Hama torbice (Hama i Bossiz centri). Nesto skuplje varijante su Vanguard ili Lowepro. Najskuplja je sigurno Kata...
    Dodajem da postoji i rijesenje od samoga Canona.

Radi se ako se dobro sjecam o torbici DC800 ili DCC800 (ona je isla van bas uz SX1 model ako se ne varam).

Od Lowepro nesto iz njihove compact serije bi bilo prikladno:

http://products.lowepro.com/catalog/Compact,25.htm

CaseLogic ima takodjer par modela koji bi odgovarali i SX1 modelu.

Najsigurnije ti je pogledati na netu sto ti se svidja, pa onda otici do ducana u kjoemu to drze sa aparatom i oprobati da vidis kako to izgleda u zivo.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

6. 'Hvala' kaže:

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav svima,

molim za savjet u vezi torbice za Canon PowerShot SX110 IS, poželjno Loweproove, budući mi je Canonova DCC-700 ili DCC-750 (pre)skupa.

Hvala, pozdrav

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Lon Pregledaj post
    Pozdrav svima,

molim za savjet u vezi torbice za Canon PowerShot SX110 IS, poželjno Loweproove, budući mi je Canonova DCC-700 ili DCC-750 (pre)skupa.

Hvala, pozdrav
    Ovo su modeli na koje bi ja obratio paznju da trazim torbicu za navedeni model:

http://products.lowepro.com/catalog/...t-Shoot,26.htm
    http://products.lowepro.com/catalog/Compact,25.htm

Velicine pomalo variraju, pa vagni koliko jos stvari treba stati u tu torbicu pored foto aparata (filter...kartice...kabel...krpica...), a zatim one koje udju u uzi izbor odi pogledaj negdje gdje su dostuopne u RH (Lowepro se u zadnje vrijeme prodaje na podosta mjesta), i obvezno ponesi sa sobom sve sto mislis strpati u nju i isprobaj prije kupnje.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. N80 memory card
    By vedran/st in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 25-12-2006, 13:42
  2. Memory card 6600
    By Rubber Duck in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 20
    Posljednji post: 14-08-2006, 00:41
  3. sx1 kabeli i memory card
    By S.Silva in forum Siemens smartphone