imam nokiu 5800 i ne znam di da vidim da li mi se pali a- gps ili radi na obicnom gps,jer kad je upalim cekam jedno cca 5-10min da bude precizniji gps,jel to znaci da je standardan gps? i da li negdje u postavkama ima da se iskljuci taj a-gps?
Instalirao sam Garmin i prebacio kartu prema uputama iz tutoriala. (N95)
Sada kada uđem u Garmin, vidi kartu, piše No map. U alatima na pregled karte isto piše no map. Kada odem na upravljanje mojim podatcima i skupovi karata piše mi Detaljne karte E:/garmin/, potvrdim to i upali neki bijeli ekran na kojem piše adria route 2.20 i dalje podaci o karti.
E sad da li je to normalno da ne vidim kartu pošto jos nisam pronašao satelite prvi puta ili bi ju morao vidjeti svakako? Da li možda jos nesta trebam napravit da bi mi otvorio kartu?
imam nokiu 5800 i ne znam di da vidim da li mi se pali a- gps ili radi na obicnom gps,jer kad je upalim cekam jedno cca 5-10min da bude precizniji gps,jel to znaci da je standardan gps? i da li negdje u postavkama ima da se iskljuci taj a-gps?
@HalfManHalfAmaz: kad otvoriš kartu, i kad ti piše no map, stisni nekoliko puta broj 3 (da zumiraš)
i onda će ti se pojaviti natpis da je crtanje u tijeku. pričekaj malo i trebao bi vidjeti kartu
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
@larinho
iz Sticky teme:
21. Kada pokrenem Garmin, mobitel mi se spoji na internet i ''skine'' novce sa računa. Kako da to isključim?
Uđite u izbornik mobitela -> Alati (ili neki drugi folder) -> Postavke -> Općenito -> Pozicioniranje -> metode pozicioniranja -> maknite kvačicu ispred Potpomognuti GPS
HC4L
Probao sam to i svejedno nece... To samo kratko pokaze crtanje u tijeku i nista. Kada sam rucno upisao adresu i na kraju kliknio karta, onda ju je normalno otvorio i mogu scrolat po karti.
Da li se mozda negdje u postavkama treba namjestit lokacija, pa da onda to prikazuje u pregledu karte?
EDIT: Rijesio sam. Nasao je satelite, pa se pojavila karta. Sad sve sljaka kako treba...
Hvala svejedno![]()
Zadnji uredio HalfManHalfAmaz : 06-03-2009 u 17:37
N79
Sve radi garmin 5.20 instaliran i radi /ima signal i sve ok) e sada problem karti kada ih ubacim ne mogu više od jedne karte tj. kada ubacim adriaroute i scg zajedno vidi samo onu koju sam zadnju ubacio tj. onu prvu koju ubacim njoj promjenem ime u gmasupp2.img tako isto i kljuc a zadnju koju ubacujem ona je gmasupp.img.( preko mapasource-ea ih ubacujem )
Trebao bih i evropu da ubacim ali kako da to riješim jer nikako ne mogu da dobijem više od jedne karte.
![]()
dragan
Sve je ovde dobro napisano ali fali dio:
Ako sve karte ubacujem preko mapasourcea onda dobijem jedan img file tj. onaj u kojem su sve selektovane karte ali mi nije jasno koji ID koristim za otključavanje jer tu su karte i od AR i SCG i Evrope???
I jeli mogu biti sve karte u jednom fajlu ili moraju biti u tri fajla tipa
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl
![]()
dragan
jesi pročitao Sticky temu, sve ljepo piše kako odključati i kako naposljetku prebaciti karte
HC4L
Zanima me karta europa 2009 i city navigator europa 2009 dali je to isto ili ima neka razlika?
To ti je zato sta imas Adriaroute samo instaliran, tako je i kod mene...
Sada samo izaberes mape i to je to
Gledam i gledam i citam forum, a karte nema i nema, U MapSource je sve ok, ali u moby-u je nema, a rjesenje tako jednostavno. Jos jednom hvala, i jedno pitanje za sve. Da li je potrebno i na ovoj novoj verziji GarminaXt 5.00.30 preimenovati onaj Cardrunner.dll u .dlo zbog manjeg trosenja baterije ili u ovoj novoj verziji moze ostati kako je?
pozdrav.
zasto mi non stop javlja da je graminmobil xt .sis datoteka ostecena ?vec 10 pus brisem i pokusavam s onom verzijom 5.20 i 5.30 i javlja mi da je ostecena
kako se pokrece key generator? nigde ga nisam nasao :-(
ima problem kad idem pokrenit instalaciju garmin xt-a na mobu...napiše da je istekla registracija...u ćemu je problem
LJudi bok
uspjesno sam instalirao Garmin Mobile XT 5.00.30 na svoju NokiuE 71
sa kartama za HR i SLO i to sljaka... naravno da sam koristio tutorial sa ovog foruma i hvala vam na tome
e sad imam neka pitanja kako da neke stvari promjenim na izgledu karti...prokopao sam opcije samog garmina jedno 20ak puta, pogledao manual za ovaj programcic i izgleda da su mi promakle neke sitnice ili pak te opcije ne postoje?
radi se o dvije stvari:
1) kako natjerati programcic da dok navigira prema odredistu napise kolika je udaljenost do odredista u km a ne da prikazuje procjenjeno vrijeme dolaska. Bila bi cak opcija da prikazuje obe vrijednosti. Moze li ovaj program to ciniti i kako ( dakle ili samo km ili i km i procjenjeno vrijeme dolaska?)
2) kod svakog skretanja aplikacija napise u donjem dijelu preko dobrog dijela ekrana text koji ujedno i izgovara. E sad govor se moze maknuti a moze li se ukloniti da ne ispisuje tekst?
i cisto me zanima dali je normalno da sustav stazi polozaj i signal satelita cca 2 min (ponekad mu treba i osjetno duze) od kad se pokrene aplikacija (uredjaj je namjesten da radi iskljucivo preko internog GPS prijamnika - dakle onemogucen mu je pristup i skidanje podataka sa neta)
zahvaljujem
Ovo zadnje ti mogu odgovorit to ti je zato sto chip nije tako jak da moze tako brzo uhvatit signal ali kad ga nade ne pusta ga
moze se pokazat kolko imas KM dokraja tako da stisnes gumb iznad zelenog gumba na tipkovnici mislim a moze se iskljucit i ovo zadnje u postavkama za routu imam novi mob kupio sam ga prije sat vremena pa ti nemogu tocno reci sto trebas stisnut ali kad instaliram javim
Bookmarks