tipicno za njoku..sad me niti cijena moba ne iznenaduje![]()
RoBee
tipicno za njoku..sad me niti cijena moba ne iznenaduje![]()
i onda takav poluproizvod šalju na tržište i još se hvale kako su prodali milijun komada 5800XM!Nebuloza![]()
hehe može se svakom dogodit , al se to dogodi jako rijetko. ja i dalje stojim kod toga da je ovaj mob plasiran prerano na tržište bez dovoljnog testiranja i predstavlja beta verziju za n97. a to je sve zato što nokia nije na vrijeme razmišljala o tržištu pa nisu razvijali touch screen mobove i sad kad je konkurencija *****ki stisla onda se gura beta proizvod u prodaju da ne bi bilo gubitaka.
baš sam promjenio product code s namjerom da napravim update i vidim ovaj topic. sad neznam kaj da radim. hoće li mi garncija vrijediti ako ga updatam s obzirom da software nema nikakvog utjecaja na zvučnik
a o kakvim se greškama radi?
Dinamo rules!!!
Mobitel ima spigan prednji zvučnik(za pozive) koji se počne kvariti nakon 2-3 tjedna izloženosti normalnoj količine vlage u zraku (dakle ako nije u ladici ili u kutiji). Svaka čast nokia, divni ste. Sad kad ljudi odnesu mobitele u mobis na popravak ovi će ih još više spigat pa će se narodu ziher početi javljati novi problemi i mobiteli raspadati u komadiće zbog neprofesionalno obavljenog posla od strane mobisa. Sad mi je tek drago kaj nisam kupio 5800 za 1498kn, rađe ću čekat još mjesec dana dok ne nabave modele s valjanim zvučnikom i dok još malo padnu cijene.![]()
pa ugrađuju nove zvučnike
Osobno mislim da je nokia svoje rekla sto se tice GSM-a
Samo pogledajte koliko boljih fonova ima na trzistu...
Nokia debelo kasni sa touch panelima, a i sam symbian gubi svoju car...stalno nekakva zastita, pa krekiranje...win je daleko napredniji...
Danas kupite touch fon za 1000kn....a sta nokia nudi za 1000kn ?!
RoBee
pa naravno da ugrađuju nove kad su ovi u k*rcu. Samo kažem da mobisovi serviseri uvijek nekako uspiju sjebat mobitele pa se druge stvari počnu klimat ili kvarit.
pa nokia debelo kasni to se tiče svega. wm je bolji u svmu od symbyana ,a to je zahvaljujuć htc-u koji brijem više razvija taj wm nego microsoft. ja sam htio kupit wm samsunga , al eto uletilo ovo po 1500 kn pa sam to kupio , do ljeta će bit dobro ,a tad definitivno prelazim na wm. živcira me što je symbian više manje ko i obični mobovi samo što možeš instalirat aplikacije dok wm je sasvim druga priča, puno ozbiljniji, sve u svemu puno više postavki je moguće mijenjati. nokia debelo kasni i mislim da će past prodaja nokia uz sve ove današnje wm uređaje i još ktome kad lg počme lansirat svoje (koji će bit jeftini jer se moraju probit na tržištu) symbian će debelo popušit
valjda misli na cookie
Vjerovatno. Neka još malo googla pa će vidjeti cijene touch fona s win platformom (htc, mda i sl). Ja se slažem da ima boljih mobitela na tržištu, ali je ovaj za raju (čitaj: srednje dubokog džepa).
Da za raju koja da 1500 kn za taj mobitel misleci da je to neki top fon, a zapravo je banana, pa pocinju nosit sve cesce i cesce mob na servis dok im se totalno ne raspadne. Dam se kladit da to sa zvucnikom nije jedina greska, sigurno ima vise takvih gresaka. Hvala Bogu sam dobio mob samo na par tjedana, da nisam dao te pare za njega...Istina je da ima neke fora aplikacije, ali opet...Nebi bio moj izbor...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
imaju li svi korisnici do sad problema s navedenom greškom???
Život je težak.Ako ne patimo nećemo ništa naučiti
ja isto nemam nikakvih problema
ja sam imao problema i juce sam zajedno sa prijateljom rjesio.svaki treci cetvrti poziv je sustao i imao sam problema da cujem sagovornika.znaci zvuk se na momente gubio.ali problem se moze lako rjesiti.evo vam link
http://www.symbian-freak.com/forum/v...ic.php?t=27394
Kao 1., mob ima cvrsci slide od n95/95 8gb sto svi priznaju.
Kao 2., mob ima puuuno vise funckija nego XM 5800 (XM 5800 jedino ima TS sto je dobro)
Kao 3., aj malo taj "bajni" XM 5800 koristi malo dulja (cca. 5mj.) i vidit ces da ce ti se mob rasklimat. Poglopac ce lagano pocet popustat i tako dalje.
Kao 4., mislim da je Nokija vec znala za te greske i mislila je da ce se to saznat pa su tako smanjili cijenu. Taj XM 5800 mi se cini kao potpuni flop fon
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ne bih se htio miješati, nemam 5800, ali zar taj problem ne postoji na gotovo svim Symbianima, počev tamo od N95 pa dalje?
Samo upišite u Google "Nokia and earspeaker problem" i dobit ćete veliki popis mobitela kojima su zvučnici otkazali ili su počeli distorzirati.
Što hoću kazati - kod 5800 to ne treba predstavljati ikakav izuzetak.
Ako ste nabavili ispravan model, zvučnik će trajati, ako niste, mogli ste tako dobiti i N95 8GB.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Smogovac, zašto je to tipično za Nokiju?
Ne sviđa mi se kamo Nokija ide zadnjih godinu-dvije što se tiče kvalitete i dizajna uređaja... 5800 je odličan mob prije svega zbog cijene, poluproizvod definitivno nije, ali ovakvo što stvarno kvari dojam... Nokia drži ~40% tržišta i izgleda da se malo previše opustila.
Ne znam što opet spominjete WM koji, iako ima potencijala, nije ni blizu praktičnosti Symbiana, bar dok ne dođe WM 6.5 i sedmica.
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
Zato jer kvalitetno napravljene njoke nabrojim na prste jedne ruke...katastrofa slajd ili zvucnik steka,prasina ulazi ispod displeya ili skripi poklopac plastike itd..karakteristicno za haj end njokine uredaje, a kamoli sa mid end![]()
ja za sada nemam gresku a znam na mobitelu odvaliti po sat razgovora dnevno (u komadu)
kako znas kada je mob napravljen? gdje se vidi datum?
Bookmarks