Ja sam u 12 mj. uzeo u Vipu Samsung U900 Soul, izvana nama nikakvih Vip logotipa, ali prima samo vip kartice
Dakle, pošto bi trebao cekati jos godinu dana da mogu produlljiti ugovor ili prijeci na Tele2, najvjerojatnije bi uzeo X1 kao sami uređaj.
Sad me zanima, dal je mob kodiran ili brandiran? Ne želim na tako skupom fonu imati ikonice vodafone-a kao ni naljepnice...
Procitao sam negdje da svi uređaji koji su skuplji od 1291 KN su dekorirani, odnosno nisu kodirani.
Što me košta da nazovem SZK VIPa i pitam.
Kaže lik da mu ne piše jel otključan ili ne da samo da pogleda još ovu stranicu... i kaže nažalost mobitel je kodiran i nije ga moguce koristiti s drugom mrežom. Sigurno procitao ono "radi samo s VIP SIP karticom"
Ja kažem fala dovidjenja jer vjerojatno tip nebi znao sto znaci brandiran...
Pa eto, da vas iz prve ruke pitam, ako uzmem fon u VIPu kao sami telefon, dal imam isti fon kao da sam ga kupio u ducanu ili ?
Hvala!
Ja sam u 12 mj. uzeo u Vipu Samsung U900 Soul, izvana nama nikakvih Vip logotipa, ali prima samo vip kartice
kolko si platio?
Izgleda da mi je jeftinije platiti 1200 KN i ukinut pretplatu pa prebacit na Tele2, doplatit 3000KN i imat nov uređaj...
Jel ima u softveru kakvih ikonica?
nije brandiran...
ja ga imam i nije...
a sad nisam ziher jel kodiran, jel nisam isprobavao stavlajti druge kartice...![]()
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
ajde ako netko iz prve ruke može potvrditi jel zaključan il nije.
kupio danas, u SZK rekli da je zaključan i da nažalost samo VIP prima (valjda prema onome - uređaj radi s VIP SIM karticom) kupim kaže prodavač da je otključan, i eto ga, tu je i T2 u njemu. Sad cu VIP staviti jer u K800i nemože VIP.
Jednu stvar zapamti... djelatnici SZK vip-a su kao lutrija na lotu. Dobiješ ili ne dobiješ kvalitetnog i pametnog sugovornika. Za istu informaciju jedan će ti reći zaključan, drugi otključan... Ja sam kupio u Vip-u X 1 i nije zaključan kao niti brand-iran. SO GO FOR IT!!!
Napomena... svi telefoni u vipu iznad 2000kn su otključani jedina razlika može biti da neki jesu, a neki nisu vodafone brand-irani (jer su neki modeli samo takovi)![]()
Dakle, bilo koji aparat kod bilo kojeg operatera bio on 1 kn ili 10 000 kn, (ako se kupuje unutar nekog paketa i ima umanjenu cijenu u odnosu na onu koja je stvarna tržišna cijena normalnog nezaključanog aparata), je na "neki način" zaključan na mrežu tog istog providera.
Nadalje,
Vip i Vodafone nemaju na takvim, (govorimo o smartphone aparatima kojima je temelj OS-a Windows, a mislim da je isto i za Symbian), aparatima nekakve brandirane ikonice i što ti ja znam što jer su to aparati bazirani na Windozama i praktički je nemoguće blokirati promjenu izgleda osnovnog i ostalih ekrana.
Otključavanje takvog aparata, (prvenstveno mislim na X1), je pomalo tricky i zvuči strašnije nego što doista i je.
Link na stranicu za otključavanje, (SPL unlocking tool, jer je to ono što ti treba), je :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=431218
Tu ćeš nači i obilje informacija i alata koji ti osim za otključavanje služe za kojekakva ina maltretiranja tvoje drage Xperie.
Registriraj se na forumu, besplatno je. A osim toga registracija ti nudi i niz mogučnosti za download kojekakvih dodatnih software-a, alata, i koječega drugog.
Na istom tom forumu si možeš pronači i ROM zapise za ubacivanje u svoj SEX1i kako bi bio malo više Eyecandy i Fingerfriendly.
Ako te nešto dodatno zanima samo pitaj.
(p.s.)
Ovo sve znam i pišem iz prve ruke jer sam sam "ponosni" vlasnik X1 i i sve ovo sam morao pronači i istražiti sam.
Tako da ti nije frka.
A ako ti je generalno s...e za samostalno prčkanje po telefonu, javi se pa ću ti to ja napraviti. O cijeni toga se uvijek možemo dogovarati ;-)
L.P.
Bookmarks