Mislim da na svim novijim mobitelima možeš namjestiti da sprema poruke na memorijsku karticu (bar možeš na s60 v3 nokijama- pa pretpostavljam da i noviji mogu).
I onda ti stane poruka koliko imaš mjesta na memorijskoj.
Koji model mobitela moze spremiti najvise sms poruka u inboxu da se ne mora svako malo brisati
Gledam samsung omniu i u spec. pise da moze spremiti 250 poruka
Koliko mogu drugi modeli otprilike
Mislim da na svim novijim mobitelima možeš namjestiti da sprema poruke na memorijsku karticu (bar možeš na s60 v3 nokijama- pa pretpostavljam da i noviji mogu).
I onda ti stane poruka koliko imaš mjesta na memorijskoj.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
U Symbianu u postavkama poruka si sam odredis koliko sms poruka da sprema i dali to hoces u mem telefona ili mem karticu,npr. Nokia N82 ili 6220 c.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Ali isto tako, što više poruka imap na mobu/kartici, s vremenom ćeš osjetiti lag prilikom ulaska u inbox.
...to je i za očekivati - mada na kužim želju za pohranom velikog broja SMS programa - meni osobno svi koji nešto znače su pohranjeni na kompu kako preko managera tako i kao txt datoteke...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Imal sam jednom prilikom samo u poslanim stavkama preko 300 poruka plus u nedovrsenima (vicevi) oko 100 komada kao i u primljenim dosta.
Hocu reci da nisam primjetil neko znacajnije usporavanje moba to je bilo na N70.
Vjerujem da ovi noviji Os kao na N82 kaj sad imam podnose to jos bolje.
U pravilu ih imam manje vise oko 200 komada, iz prostog razloga kaj cesto zmenjam mob ili ga formatiram pa zaboravim napravit kopije sms-ova isl a i sa godinama pusti manija skupljanja poruka.
Symbian & Windows Mobile
na P1i stane oko 10 000 poruka, provjereno... onda se pocne malo blokirati![]()
...pa da rezimiramo:
- Na svim mobilnim uređajima koji nemaju dodatne memorijske kartice je ograničenje na cca 200 poruka (mislim na novije modele)...
- Svi mobilni uređaji koji imaju dodatne memorijske kartice imaju mogućnost pohrane koliko imaju memorije (s tim da se odabere opcija pospremanja poruka na karticu pošto neki "stariji" modeli imaju opet ograničenje od 200 poruka ukoliko se sprema na memoriju uređaja)...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Ispravak za pohranu u mobu npr u N82 ili 6220 c bi moglo daleko vise od 200 sms stati u memo telefona.
Razlog memoriju se preko 100 mb a sve se dijeli dinamicki, a poznato je da sms zauzima svega 1 do 5 kb po komadu.
Prema tome ja u N82 imam jos oko 25 mb slobodnog prostora na ravno mora nekakvih 10 mb bit rezerve pa ipak kolicina bi bila ogromna ( molim ispravak ako nisam tocan).
Symbian & Windows Mobile
N82 i 6220c su Symbian uredjaji oni imaju SMS ogranicen memorijom uredjaja, a dmi je vjerojatno mislio na dummy uredjaje koji obicno imaju ogranicen broj SMS-a... U biti jedan SMS zauzima puno manje od 1 KB, tj. negdje oko 333 B ili manje (ovisi o kolicini teksta u SMS-u).
Broj poruka na P990 je neogranicen, tj. prema nekim proracunima moglo bi maksimalno stati negdje oko 200.000 poruka (ovaj broj nemojte shvatiti ozbilno), sto nebi bilo pozeljno posto bi u poruke ulazio par minuta, trenutno na mobitelu imam oko 1500 poruka, i treba mu par sekundi da napravi popis...![]()
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
S40 Nokije unatoč tome što su dummy uređaji također imaju mogućnost pohrane velikog broja SMS poruka jer ih kao i Symbiani pohranjuju u internu memoriju (s tim da nema mogućnosti pohrane na karticu).
Ustvari ti je stvar sa Uiq i Symbian ista stim da je Symbian u prednosti spram Uiq jer mozes odredit kamo da posprema poruke prema tome u karticu od recimo 8 gb kaj prima N82 i neka je zauzeta na pola pa i vise sa multimedijom i aplikacijama teoretski mogu stati nepojmljive kolicine poruka.
Ispravi me ako mislis da to nije tako.![]()
Symbian & Windows Mobile
ja imam p1 i w910, i na oba mobitela moze se spremiti neogranice broj poruka...znam da sam u jendom trenutku na p1 imala oko 2000 poruka...dok sam na w910 imala najvise oko 1000...
sprema ih sve na internu memoriju...(ja nisam drukcije podesila)...
a imam i nokiu 6234 koja takoder ima neogranicen broj poruka koje sprema...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
ja sam iskreno mnogo lijena brisati te porukenajgore mi je kad mi se skupi puno poruka a medu imam par njih koje ne mogu obrisati pa onda trazi
ali ono...ako je 12000 poruka ograniceno, meni je to kao da je neograniceno...jer nikad ne bih dosla do tog broja...
akd mi puno ljudi pisea skupilo se u par mjeseci
![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
symbian bilo koja verzija - neograniceno..mozes i kombinirati s memorijskom.
Pa ljudi mislim da je ova tema odradjena i da se moze zatvorit.
![]()
Symbian & Windows Mobile
Bookmarks