Ja ne vidim zasto bi bilo stetno (neka me netkoispravi ako misli drugacije ili zna johs bolje) moj stari uvjek puni mobitele s tim no name punjacima za 50-60 kn koje kupis bilo gdje i nikad mu mobiteli nisu crkavali i tak te gluposti
Bok!
Zena mi je imala mobitel Nokia 2760 i auto-punjac s kojim ga je punila, a na kojem pise da je za Nokiu n93.
Punjac je neki "no name" kupljen za 30-40 kuna.
Ja sam sada postao vlasnik Nokie N95 8GB i zanima me da li mi je pametno koristiti taj auto punjac za n95?
Na auto-punjacu ne pisu nikakvi podaci (izlazna struja...jakost....),a konektor je isti kao i na originalnom obicnom (kucnom) punjacu.
Sta kazete? Koristiti ili kupiti original od Nokie?
Moguce posljedice?
Ipak mi je n95 star tek niti tjedan dana pa mi ga je zao "hraniti" necim, mozda, "ne zdravim".
Hvala na svakom savjetu!![]()
Ja ne vidim zasto bi bilo stetno (neka me netkoispravi ako misli drugacije ili zna johs bolje) moj stari uvjek puni mobitele s tim no name punjacima za 50-60 kn koje kupis bilo gdje i nikad mu mobiteli nisu crkavali i tak te gluposti
Zadnji uredio Ico : 03-02-2009 u 18:27
ja vec odavno koristim ne originalni punjac za nokiu u autu (prijeko potrebno zbog navigacije) i nema nikakvih problema. imao sam problema sa prvim punjacem kupljenim na pijaci jer je non stop gubio kontakt i prekidao punjenje ali sam onda uzeo malo skuplji (7€) i sa njim sam prezadovoljan.
nema veze kaj pise da je za n93, kad su ga napravili valjda jos n95 nije izasao, sve ti je to manje-vise isto
...ali, ja bas i ne bih svoj novi telefon vrijedan par tisuca kn punio takvim necim kad u mobisu mozes kupiti originalni za 80kn, pa ti sad vidi da li ti se isplati
http://www.mobis.hr/EquipmentDetails...jac-12V.wshtml
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Koristim zamjenski vec dulje vrijeme sa ovim novijim adapterom iz paketa od N73.
Vec je bil u opticaju na N73, N80,6220 c i evo N82 nisam zamjetil nikakvu negativnu stvar.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
...u pravilu je dovoljno (ako nije navedeno na punjaču za koji je model) pogledati koji tip baterije koristi mob koji planirate koristiti.
Što se tiće rasprave koji je bolji orginalni ili neorginalni znajte da u većini slučajeva oba proizvodi isti proizvođač ali se na kraju drugačije brandira...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Zna li netko nešto više o upotrebi auto punjača za nokia telefone(konkretno n95 8gb)? Čuo sam da nepovoljno utiču na bateriju pa čak i na punjačku jedenicu telefona. Kakva su Vaša iskustva? Ima li tko kakav savjet koji auto punjač kupiti?
da nisu dobri za mob/bateriju ne bi ih proizvodili
kupi ovaj i nećeš pogriješiti:
http://europe.nokia.com/find-product...r-charger-dc-4
http://www.mstore.hr/EquipmentDetail...jac-12V.wshtml
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
jedina razlika auto od oobičnih punjača ti je ta da auto netreba pretvorit izmjeničnu struju u istosmjernu..
tj trafo smanji 220 na 12 V pa tih 12 pretvore u 4,7 istosmjerne
tako da sve je to isto.. a kada ti se puni preko USB(neznamdali ovaj model da) onda isto bi bilo štetno?
baš kao što kaže vader da nevalja nebi proizvodili ni dopustili punjenje
a što se tiče preporuke možeš uzet od max mobile nekih 30 kn su a meni su punili sonyericssona jedno 3-4 goodine i nem anekih oštečenja.. a za nokiju iman pola godine i isto ne primjetim da škodi
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Bookmarks