1)Meni nigdje nepiše instalserver.exe, već samo nešto IdsServer.exe
2)Preko Xplorera nevidim bin
Ako ti je folder bin vidljiv tj ti ga vidiš putem xplorera onda ga otvori i u njega ubaci installserver.exeDošo sam do c:\sys\bin\ ali šta je ovo vidljiv???? Di to ima?? Može itko pomoć???
1)Meni nigdje nepiše instalserver.exe, već samo nešto IdsServer.exe
2)Preko Xplorera nevidim bin
Zadnji uredio GT-R : 26-01-2009 u 00:18
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
@rap_boy: Postavi u X-ploreu u opcijama da ti vidi skrivene i sistemske datoteke...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Našao sam bin u x-ploreru i to pod sys.
Kako sad kopirat Idsserver.exe, u kojem programu i gdje?
Zadnji uredio GT-R : 26-01-2009 u 08:45
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Ako je u X-ploreu isto kao na UIQ3 (a trebalo bi biti) onda stisni na:
Menu -> Edit -> Copy (ili stisni 1) -> Odes u direktorij di trebas snimiti file i tamo zalijepis...
(naravno predhodno snimis file na karticu)
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Evo ovako sam napravio:
Otišao sam u Y-Browser, na file IdsServer.exe -> kopiraj
Prebacio sam se na x-plorer -> i stisnuo broj 1
Gore mi sad piše: Copy marked to: E:/sys/bin/CBNK3D.exe
Tu u mapi bin nevidim nigdje IdsServer.exe da je kopirano, ali vidim pod C:/sys/bin, sve dadoteke na kraju imaju .dll, a samo IdsServer.exe ne, i ima plavu ikonu ispred slova. Dali to znači da sam uspio???
Zadnji uredio GT-R : 26-01-2009 u 08:58
Pricekaj nekoga ko je radio hack na Nokia mobitelu (ja nisam posto imam UIQ uredjaj). Ja sam ti samo htio pomoci kod X-plorea. Ako sam dobro shvatio, nemoras koristiti i Y-Browser i X-plore, vec Y-Browser ili X-plore. Ako kopiras u jednoj aplikaciji u drugoj ti to nije dostupno.
Philip B. Crosby
OK, dok budem u školi provjeravat ću preko moba ko je šta pisao...
Al nekužim... Dali je IdsServer.exe isto kao i Instalserver.exe?
Koji file, iz koje mape, treba kopirati i ubaciti u c:/sis/bin?
Ako može iko detaljnije od @goranL pojasnit, bio bih mu zahvalan, jer sam očito tolko glup da neke stvari neshvaćam...
I da, Y-Browser i HelloCarBide sam preko bluethootha prebacio na mob, i to iz mape Hacks (9.2) instalirao.
Sve ti je objašnjeno korak po korak:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=819169&postcount=4
a ono što ti treba skineš odavdje:
http://cafe.mobil.hr/attachment.php?...5&d=1218406676
i pošto ima N73, koristiš aplikacije iz foldera Hack 9.1
Možda ti ne radi ako koristiš iz foldera Hack 9.2!
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ico apsolutno sam sada sve napravio kako si napisao!
Problem je bio što nisam u mob kopirao instalserver.exe
Sada resetiram mob i pokušat ću ubacit neki program da znam jesam li uspio.
Šta da brišem sad Y-Browser i HelloCarBride?
A ROMpatcher?
ako si uspješno ubacio installserver.exe u mobitel, to ti je to...
Probaj instalirati neku unsigned aplikaciju, pa ako uspiješ, onda si uspješno hakirao mobitel.
ROMPatcher je nepotreban, a HelloCarbide možeš deinstalirati, kao i y-browser...
Pokrenuo sam Psiloc IrRemote i opet me isto pita, da treba aktivacijski kod..
Aktivacijski kod, ti treba da bi pokrenuo aplikaciju.
jesi li ju uspio instalirati na mobitel?
Hakiranjem mobitel si napravio to da netrebaš potpisivati aplikaciju, a ne da bi ti sve aplikacije radile bez "ključa", jer hakirao aplikacije.
Evo ti aplikacija ScreenShot, probaj nju instalirati.
ako ju uspješno instaliraš, onda si uspješno hacknuo mobitel.
Toooo! Sad ću burazu i frendu naplatit hakiranje![]()
Oni imaju isto N73.
Instalserver.exe se nalazi pod C, znači ako formatiram karticu neće se ništa desiti?
Ali ako izbrišem Instalserver.exe, onda mob više nije hakiran?
Garancija još uvijek vrijedi?
Zadnji uredio GT-R : 26-01-2009 u 11:07
Pokusao sam cijelu proceduru na mobitelu i ne mogu naci u folderu sys podfolder bin!!??? ima hash, install, uninstall.
Kako i sto napraviti?
Pozdrav!
Cobra
Znači da imaš FP2 ili novije verzije firmwarea i mobitel ti nije hackabilan...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Izašlo je novo rješenje za vlasnike manje-više svih FP1 mobitela. Ne poništava u potpunosti security, ali dozvoljava pristup Sys/Bin i Resource direktorijima...Nebitno je koji firmware imate (probably će Nokia uvesti neku protumjeru u sljedećim verzijama firmwarea, pa stoga oprez), ali sve zadnje inačice su hackabilne. Nažalost, FP2 nije hackabilan zato što treba installserver za njega koji još nije napravljen (jedna od zadnjih faza pada u vodu zato što ne postoji installserver za njega), ali s obzirom da metoda postoji, samo je pitanje vremena kad će izaći i installserver za FP2.
Još uvijek nema govora o hakiranju 5th Editiona.
Evo kratko uputstvo - Skinite ovo
http://www.zshare.net/download/54733254210cd505/
Nađite installserver za svoj komp i generirajte OPDA certifikat za svoj mob - možete naći na IPMart Forumu, DotSIS-u ili direktno na www.opda.net.cn (site je na kineskom). Installserver postoji za preFP1 (Symbian 9.1), FP1 modele i još neke određene Nokije, a možete ga pokupiti na spomenutim stranicama...
Potpišite i instalirajte Mapdrives 1.0.0 Diskadmin Unsigned.sis
Instalirajte JBAKTaskman
Iskopirajte MapDrives.txt u E:/ (iz arhive - već će biti jedan, prepišite ga)...
Kopirajte odabrani installserver.exe u E:/Hack/sys/bin/installserver.exe (napravite potrebne direktorije)
Pokrenite JBak Taskman i onda # upišite Mapdrives - Options - Program Rules i selektirajte AutoStart
Ponovno pokrenite mob
Izbrišite MapDrives i instalirajte MapDrive_JBakTM_EMU_Y i odmah ga pokrenite
Pomjerite datum na 15/02/08 jer je certifikat kojim je program potpisan star.
Instalirajte Modo 0.50.sisx. Iz Modo File Managera kopirajte Installserver u Y:/sys/bin.
Nemojte me ništa pitati jer ne mogu isprobati sam - nema installservera za FP2...ali ako nešto nije jasno oko instalacije, pokušat ću objasniti. Uglavnom, meni zapinje kod instalacije ovog MapDrive_JBAK_EMU_Y koraka jer mi se mob resetira usred instalacije, što je gotovo sigurno zbog lošeg installservera.
Poslije tog hacka moguće je instalirati sve nepotpisane aplikacije (naravno, neće imati maksimalne privilegije), ali X-Plore sa AllFiles će moći čitati C:/Sys/Bin i slične dirove, ali neće moći ništa zapisivati. I da, Rompatcher će se instalirati ali nije moguće disableati CAPS. Sve se radi unutar Leftupovog Modo File Managera. Eto, zasad toliko.
Evo dodatka...Skinite RMP datoteku u linku i na već hakiran uređaj (DeltaFoX hack) instalirajte ROMpatcher. Iskopirajte RMP datoteku u direktorij E:/Patches/. Pokrenite ROMpatcher i selektirajte patch te apply ili add to auto (isprobajte prvo da li vam radi, prije nego što ga dodate u autorun). Provjerite da li u X-ploreu možete prekopirati nešto u C:/Sys/Bin. Ako ide...imate opet potpuno hakiran Symbian.
http://rapidshare.com/files/191367050/Open4All.rmp.html
Modo, Jbak Taskman i Mapdrives vam više ne trebaju (osim ako su vam prirasle srcu)...
EDIT: Nego da mergeamo ovo što smo ja i Popac napisali. Njegov tutorial je deskriptivniji (slike i to), pa samo dodajte ovo što ja imam iza njegovog posta (tamo u forumu Nokia Series 60 3rd)...znači ovo za patchiranje da radi i sa X-ploreom.
Zadnji uredio n00b : 30-01-2009 u 09:02 Razlog: Dodan file u Attachment
@T-maca: koji x-plorer ti koristiš? Ja imam 1.30 verziju, instalirao sam ROMpatcher, Open4All patch stavio u E:\patches, selektirao patch pokrenuo x-plorer i nije mi vidljiv C:\sys folder ...
idem probati sa y-browserom...
EDIT: radi sa y-browser-om...
I da, ovaj tvoj post ću kopirati u sticky temu o hakiranju softa...![]()
Zadnji uredio Ico : 30-01-2009 u 10:46
LOL, krenimo od trivijalnosti...jesi uključio prikaz sistemskih i hidden datoteka? I ja sam to morao...
je, uključio sam ga kasnije, pa je sve normalno radilo...
u tome je bila kvaka...
PS: post je stavljen u sticky temu
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56431
(naravno, dodano u napomenu ovo što je mene zezalo )
Imam Nokiu E51 sa softwareom 200.34.36, 24-04-2008.
Pokusao sam neke metode da hakiram software i mogu instalirati bilo koju aplikaciju ali nisam uspio.
Imam nekoliko pitanja pa cu ih radi preglednosti nabrojati:
1. Jeli moguce hakirati ovaj software i kako, postoji li neki tutorial?
2. Jasno mi je da se hakiranjem postize to da se moze instalirati bilo koja aplikacija bez potpisivanja. Ali isto me zanima kako mogu izbrisati one T-mobile-ove screensavere, teme, onu animaciju koja mi se pali kad se mobitel pali i sve njegove stvari. Znaci neki nacin da "formatiram" mob i stavim novi, cisti soft gore? Jel moguce to i kako bi se to onda zvalo?
3. Nisam htio napraviti update softwera jer se bojim da novi software nije "hackabilan", ali ako napravim update software-a, hoce li mi se onda pobrisati one T-mobile teme, i animacije?
Eto toliko za pocetak, unaprijed hvala![]()
Imam Nokiu E51 neznam s kojim software-om ali sa načinom dva je uspiješno hakirana i samo sam se htio zahvaliti deckima koji su mi to omogucili.
I sada cekam da isprobam nove mogućnosti.
Jos jednom hvala!!!
Pozdrav iz Osijeka
Bookmarks