Jel probao tko staviti ovu verziju?
V 110.07.126
03-10-2008
RM-343
Jel probao tko staviti ovu verziju?
V 110.07.126
03-10-2008
RM-343
Imam problem s gornjim slajdom.
Znači kada pritisnem slajd u desnu stranu vidim da se telefon pomakne nekoliko milimetara.
Lijeva strana(tamo di je zelena tipka)ima lufta kada je gurnem u desnu stranu.
Cijeli slajd ode malu udesno kao da lijeva strana nije dobro prišarafljena.
Potrudio sam se nekako opisati taj problem.
Ima li netko još takvih problema kao ja.
Trebam li ga odvesti na servis ili...
Slika govori 1000 riječi.
http://slike.hr/vidi/copyofe66black1.jpg
Par pitanja o e-mailovima na E seriji tj konkretno na ovom mobu:
1. Može li se na active standby ekran staviti prikaz više accountova za mail (recimo dva ili tri)? Na sljedećoj slici pokazuje jedan gmail account, a ja bi recimo dva:
http://www.allaboutsymbian.com/image...enshot0085.jpg
2. Kako funkcionira provjera e-maila? Da li provjerava u određenom intervalu i tek onda skida poruke (headere) ili se mail prima na mob čim dođe na mail server? 6120 koju trenutno imam skida mailove čim stignu na mail server tako da ih dobijem praktički u roku minute (riječ je o gmail accountu ako o ima kakve veze). Zanimljivo, jer u postavkama automatskog prihvaćanja mailova stoji "retrieval interval - 15 minuta". Veza prema netu je nonstop uspostavljena, ali se po potrebi prebacuje iz aktivne u inaktivnu da ne troši promet. Da se razumijemo, ovo je odlična opcija i zanima me da li tako funkcionira i Nokijina "E" serija.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Znači evo procedure koju sam negdje pročitao da ta famozna baterija traje jako jako dulje nego kao i kod većine vas (s tim da mob bi trebao biti hakiran, evo link za to: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56431 , skinite ono iz 3 posta, a radite po postupku iz 4 posta):
Prvo, napunite si mobitel do kraja, onda krenite raditi ovo,
Spojite mob s kabelom, i spojite ga preko PC Suita, onda stisnite onu ikonu za instaliranje Java aplikacija i onda instalirajte ovo: (negdje skinite)
KillMe.v1.30.S60v3.SymbianOS9.Unsigned.Freeware.by .Luomao2000.sis
to vam je mali program za ubijanje\zaustavljanje procesa koji ti crpe bateriju ili ostanu slučajno upaljeni, a nisu potrebni nizašta!
Zatim, odspojite mobitel i ponovno ga spojite i kad vas pita na koji način da se povežete s mobitelom, stisnite onaj drugi, masovna pohrana ili tako nekako.
Onda odite u My Computer i stisnite na memorijsku karticu ili šta vam već piše od moba, onda odite u folder Sys pa onda Bin, tamo nađite fajl "CardRunner.dll". njega preimenujte u bilošta, recimo CardRunner.dlo.
Onda odspojite kabel, ali ono sa Safely remove Hardwer. (to ne triba kad odspajate mob kad je spojen priko PC Suita).
Kad to sve napravite, te kad se mob smiri, vise se nece startat proces koji vas ustvari zaje...., a nalazi se isto u tom Sys\Bin folderu: "TSRAutoStart.exe",taj se proces starta prilikom svakog restarta moba, a ako ga samo ubijete bez da odjebete spomenuti CardRunner.dll restartat ce se prilikom svake promjene po profilima ili podesavanjima ili whatever. Uglavnom dosadan je...
I još nešto, nakon kad prestanete koristiti Garmin (ko ga ima,jel), otvorite gore spomenuti KillMe i ubijes proces koji je na prvom izborniku oznacen sa: **TSRAutoStart.exe.
(uglavnom, svako malo odite u KillMe program i vidite dali vam je aktivan taj AutoStart i odmah ga "terminate".)
Ja sam to napravio na curinom mobitelu, i baterija traje sigurno 3 ili 4 dana, sa svakodnevnim korištenje wlana, gps-a i znate žene, blebetanja sa curkama!
Ako negdi zašteka, javite!!!
Sve najbolje u novoj svima!!!
Zadnji uredio ivanvuko : 03-01-2009 u 14:04
Sto se e66 tice, i ja od pocetka imam problema sa slideom koji se moze pomaknut u desnu stranu s tim da mi je od jucer ekran doslovno podivljao... poceo je ludovat na nacin da se sve sto se nalazi na ekranu vidi po dva puta... ako razumijete sto zelim reci... i jos uz to ekran nakon nekoliko minuta pocrni i nista se ne vidi, dok ne zatvorim slider... slika se popravi i na taj nacin mob radi i mogu sve radit, osim pisat poruke naravno... :-( odnijet cu ga sutra u mobis ali me zanima ako je netko bio u istoj situaciji koliko ce otprilike trajat popravak? jel se to moze popravit ili cu morat cekat da stigne nova posiljka tih mobitela? stvarno ne mogu vjerovat da se to sam tak pokvarilo a mob imam tek 2 tjedna... i jos k tome je rijec o nokii koju koristim oduvijek i nikad nisam imala problema...
Prvi e66 koji sam uzeo u VIP-u nisam uopće mogao upaliti,drugi je po prvome paljenju očitavao samo kontakte koji počinju sa A.Nakon par restartanja ,vađenja SIM-a itd. nekako je proradio.Kolega iz ureda uzeo je isti ali njegov ima lufta na sve strane,škripi sve živo što doduše njega baš i ne brine pa dobro.
Ovo sa procese ja ubijem sa Handy Taskmanom,ali međutim imam jedan čini se nerješivi problem.Izložio sam u topicu o Garminu pa da ne ponavljam.
U biti interesira da li je itko od vas uspio upogonit GarminXT na 66-ici.
Ja sam probao, al sam imao skinute mape u exe formatu. Dobio sam upute da moraju biti kao img, al kako nisam imao vremena nisam više isporbavao.
i mene malo živcira kaj škripi, te također mislim odnijeti na servis da mi nekako popigaju nožice poklopcaili daju novi poklopac baterije.
Nadam se da si u Izbornik/Alati/Postavke/Aplikacije/Upravitelj programa stavio Instalacija softvera SVE, i to ti je sve što trebaš učiniti, nakon toga Garmin možeš instalirati. Ja sam kupio mojoj djevojci E66 u mobisa, ali onu bijelu kromiranu verziju moba, i nikakav problem (da kucnem) nije imala. Odmah sam joj stavio Garmina 5.00.20 i AdriaRoute 2.20 i sve radi bez problema, i još sam ga hakirao te stvarno može imati gomilu zanimljivih aplikacija, kao i IRremote (mob služi kao univerzalni daljinski), Ngage igrice, Nokia Maps najnoviju crackiranu, stavio sam još i dvije druge navigacije Sygic i Tomtom-a, sve radi...
Samo treba strpljenja i godišnjeg odmora, fala bogu.... :-)
Ma stavio sam ja odmah to na SVE,nisam ga doduše još hakirao ali to za garmin i nije bitno...ajde molim te ako ti nije problem baci oko na ovaj moj zadnji post(sa screnovima)
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=53737&page=47
Sorry, tek sam sad sam vidio tvoj problem na ovom tvom linku, i sve mi izgleda da si krivo napisao gmapsupp-om i onaj kod iz key generatora a i onaj sw.unl. Neznam dali si vidio ovaj topic, malo je stariji http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=58055 ali obrati pozornost na onaj dio koji počinje s "E sad ovo je gdje vecina ljudi napravi gresku.".
Pogledaj pa mi javi....
Zadnji uredio ivanvuko : 04-01-2009 u 21:40
Stvarno hvala na brzom odgovoru.U međuvremenu sam pokušo hakirat po postovima 3 i 4 sa stickija ,sve sam napravio ali i dalje ne mogu instalirat nepotpisane aplikacije ,a onda među zadnjim postovima pročitam da se zasad na novim updatu još uvijek ne može (ja sam odmah nakon raspakiranja updejto soft).Samo sam preimenovo onaj cardrunner.dll.Poslije svega vidim da ne rade kodovi za očitavanje imei-a i ver.softa (ono*#0000..).
Ali što je najbolje nakon paljenja i gašenja nekim čudom nakon stotine peripetija proradio Garmin...a sve ostavio isto kao i prije,pojavile se mape i sve... za sad.Pa se ovim putem ispričavam zbog gnjavaže.
Moram priznati, imaš stvarno zaje... mobitel. Što se tiče updatanja moba, nema veze što si ga updato, ima rješenje zato, prije mjesec dana frend mi donese N96, sa najnovijim softwerom i kaže da hoće garmina, i za tjedan dana je bio jedini u mom gradu koji je imao garmin na tom mobu i mogao je imati bilo koju drugu aplikaciju, bez hakiranja moba, kako? Pošaljem ti link na pm!
Mislim kupit ovaj mobitel pa me zanima da li je mobitel zaključan ak se uzme u vipu samo na Vip ili je slobodan, a to me zanima jer je razlika u cijeni gotovo 550kn.
Moj je iz VIP-a i nije zaključan osim što je brandiran, nemam nikakvih gore navedenih problema, osim so je slajd malo "klimav" pomice se nekih pola milimetra, baterija je u početku trajala dan - dva, sad je evo treći i još su 2 crtice, a koristim ga normalno ko i prije.
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=3&a=13
Koloko znam VIP-ov nije zaključan.Moj problem se je ustvari sam riješio,ne znam kako ni zašto.Sad se bojim prebacivat nešto iz mapsourcea da mi opet ne nestanu karte.
Mislim da je ovaj model ipka dobar izbor,jedina mu zamjeram ,kao i svi narvno bateriju ,ali šta sad...
Dal se zna što kad E66 stiže u T-mobile?
Kako su meni rekli,trebao bi stici ovaj mjesec i to vjerojatno negdje oko 15-og...Ja sam telefonski dao zahtjev za prebacivanje sa Simpe na Moje najbolje i poslati ce mi mobitel postom,pa vjerujem kad dodje na zalihe da će uputiti dio i na T-centre,ne vjerujem da su svi vec rezervirani...
Zabobavio sam pitat kako isključit ono svjetlo koje kao da "diše" cijelo vrijeme na VIPovoj nokiji? jer ne nalazim nigdje opciju za to.
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=3&a=13
Počele su se događati u krajnju ruku čudne stvari. Baterija drži već drugi dan a potrošila se samo jedna crtica. U čemu je tajna? Pa prije dva dana sam ga stavio navečer na punjenje, al nakon što sam iscrpio bateriju surfajući.
Punio sam ga cijelu noć i još jedan cijeli dan. Dakle sveukupno nekih 30h sigurno. Javim do kad će držati. Naravno, wireless nisam koristio, malo sam razgovarao i poslao/primio 5 poruka.
EDIT:
Zaboravio sam reći da sam zamijenio staru narančastu sim karticu novom i da je vjerojatno i to pridonijelo štednji ili crpljenju baterije.
Zadnji uredio matt750 : 09-01-2009 u 10:02
Bookmarks