Taj mobitel inače dosta crpi bateriju, uvrh glave će trajati 2 dana, tako da 1 dan nije ništa čudno ako ga intenzivnije koristi...
Pozdrav svima,
Meni su doneli telefon jos kad je izasao ima nekih mecec dana i vise da ubacim Garmin. Ja sam tada probao verziju 5.0 i program nije hteo da se startuje. Onda smo cekali na novu verziju koja je izasla (rekao je neko gore da je bas u toj verziji ubacena podrska za ovaj mobilni). Tu verziju sam instalirao i ona radi. U pocetku sam mislio da je neki problem da nece da radi. Onda sam pomislio hajde da ga ostavim da trazi satelite duze vreme (na nekim modelima nokije moram da cekam) i posle nekog vremena je proradio. Znaci morate da cekate minimum 10 minuta da pronadje satelite. Isto tako sam to uradio i na jos jednom samsungu mislim da je G810 i isto tako se ponasa cekanje 10 minuta.
E sad imam jedno pitanje za vas.
Vlasnik tog telefona mi kaze da mu se baterija isprazni za jedan dan iako je ugasio program za navigaciju. Ja sam mu predlozio da posle zavrsetka navigacije ugasi i upali mob i tako proveri da li ce mu duze trajati baterija.
Da li je moguce da je program lose uradjen i da nekako ostavlja ukljucenim GPS prijemnik pa on zbog toga prazni bateriju?
Unapred hvala.
Prijatno.
Taj mobitel inače dosta crpi bateriju, uvrh glave će trajati 2 dana, tako da 1 dan nije ništa čudno ako ga intenzivnije koristi...
Ja nemam problema sa baterijom i uredno mi bude 2-3 dana,sve zavisi koliko koristim.AKo ima magnet na futroli moguce da mu to crpi bateriju.Ja sam imao takodje problema sa zadnjim garmin xt 5.00,nije htio pokrenuti,Ovaj 5.00.10 mi pokrene bez problema i udje u program.Gore lijevo mi se pojave linije za signal ali kada udjem u njih pise pretrazivanje umjesto id kartice.jesi ti imao isti problem i znaci cekao si 10minuta,jel ti se odmah pojavila crvena jedna linija.???Daj molim te odgovori mi .Zelim imati ovaj garmin xt ali ne znam da li mogu uhvatiti satelite.Postupak sam 100% dobro uradio jer na N82 radi bez problema
Kako ću zaštitit mobitel šifrom (ono kad ga palim da me pita šifru, već sam namjestio šifru u "lock code", ali me ne pita pri paljenju) ?
nakon 3 tjedna koristenja pojavio mi se prvi bug.....zvuk tipkovnice mi je iskljucen i vec sad 2 puta mi se sam od sebe stavio na level 1.Da li netko od Vas ima slican problem?
Pozdrav svima!!
sigurno nisi mijenjao profil? jer u svakome se posebno može zadati glasnoća zvona, tipkovnice i sl.
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
Dajte mala pomoć sa instaliranjem garmina na innov8.
Nakon instalacije, kada idem pokrenuti garmina u mobu napiše mi "certificat may not be valid ...."
Instalirao sam u Nokiu 10 puta do sad i nikad problema, a evo sa Samsungom odma problem
Možda sam neku sitnicu previdio, nisam pametan. Dajte ako neko zna neka mi pomogne.
Savjet za one koji misle kupiti ovaj mobitel (ovo je moje subjektivno mišljenje)
Prije ovog, imao sam Nokiu n95 8gb. Ne preferiram nijednu marku mobitela, ali moje mišljenje je da Samsung innov8 nemože dodati vode Nokii n95 8gb.
Sad mi je žao šta nisam uzeo N96, i gledat ću to čim prije napraviti. Ovo ne govorim zbog navigacije, nego ukupnog dojma.
ajoj teške su riječi pale..
imao sam dosad oko 5-6 nokiji n95 8gb i 2 komada n96..
sad imam taj samsung..
ne kuži na koju foru su ti nokie bolje.. i mene hebe taj garmin.. ubacivao sam par verzija i jedina koja se upali je ova zadnja 5.010 ili tak nekak, al se mi smrzava slika nekak.. tak da čekam bolju verziju..
neznam što nisi odabrao n96 pa da vidiš što je smrzavanja.. jedan od najgorih mobitela u zadnje vrijeme da je tako skup.. čisti dojam užas.. plastik, slab procesor i baterija, ma sve je nikakvo.. prava cigla..
n95 8gb je već puno bolje, valjda zato što sam više koristio al i puno je jeftiniji od ovog.. meni je super n95 8gb.. i kad prodam samsung vjerojatno ću ga kupiti.. nazad..
al ipak neznam po čemu bi mogao biti bolji od samsunga?? ne vidim nijednu opciju..jedino samo jednak u nekima..
to jedino što ima više aplikacija za njega..
kao prvo, Nokia N96 je daleko lošiji mob on INNOV8-a - dvoumio sam se čitavih minutu i pol koji ću izabrati... ništa nema bolje, ALI BAŠ NIŠTA od INNOV8-a osim tog blesavog TV tunera koji ti ne znači apsolutno ništa jer kod nas ne radi.
kao drugo, Garmin mobile XT se normalno instalira bez ikakvih problema - čak sam stavio linkove na 2. stranici ovog threada za skinuti... ja sam s njih skinuo i radi besprijekorno (je da cucla bateriju kao blesavo ali radi). samo mora biti verzija 5.00.10
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein
Meni ovaj mob. uopće nije jasan.
Prije sam imao SE K800i koji je bio vrlo jednostavan, logičan i funkcionalan mobitel...i onda sam kupio Innov8 koji ima symbian...
Ne znam odakle da počmem...ovaj sustav je totalno nelogičan, nepraktičan i čudan.
Npr. slike. Gdje one idu?? Nikako ih ne mogu staviti gdje ja hoću, nego gdje on hoće.
Primjer: imam 100 slika sa starog mobitela koje bih htio stavit u Innov8 u folder "K800" na njegovoj mass memoriji od 8gb.
Spojim ga na PC, pokrenem "mass storage" i uđem u 8gb memoriju. Tamo se nalazi hrpa foldera koja samo stvara zbunjozu:
a onda uđem u images, pa čemu svi ovi folderi i gdje da stavim slike??
Videi su posebna priča. Ima videos folder, i ima Samsung-videos folder
Čemu koji služi?
Slijedeće, formatiram memory card u windowsima i ubacim je u mob - ne radi, ne prepoznaje je, tj. kaze da je corrupted, onda je moram formatirat iz mobitela, i on je formatira i kreira te svoje foldere na njoj i tek onda radi...
Onda...
odem u gallery - images (iz mobitela), i tamo kreiram folder K800, na mass memoriji 8gb. Folder se lijepo pojavi, i prikljucim mob na pc da prebacim sve slike u taj folder - ali tog foldera NIGDJE. Show hidden files ukljuceno, hide protected files iskljuceno...
Nista, iskljucim ga, i krenem manualno prebacit par slika sta sam imao u mobitelu u folder K800. Selektiram dvije slike, odem u folder - move to folder, i odaberem K800 i .... NIŠTA. Slike su još tu, a folder prazan.
Primjer 2:
U windowsima uđem u mass storage od mobitela, uđem u folder images, pa pictures i tamo napravim folder K800 i u njega prebacim sve slike. Odspojim mob, uđem u gallery - images, i tamo budu slike, ali ne u folderu nego skupa sa svim ostalim slikama (uključujući i onim tvorničkim imbecilnim koje nemogu ni izbrisat). Vrlo frustrirajuće. Kod K800 mobitela, kako napraviš folder i što staviš u njega, to se isto tako vidi i u mobitelu, no ovdje je totalni kaos.
Mislim da je prijatelju na N95 ista situacija...
Nisam znao da je ovaj Symbian toliko smeće, razočaran sam
Ima li neko rješenje za ovo ili ?
Zadnji uredio Innov8 : 19-11-2008 u 16:47
Ma dobro, rekao sam odma da je to moje subjektivno mišljenje.
U startu me iznerviralo u innova onaj "optical trackpad". Idem po meniju i idem potvrditi ulazak u neku aplikaciju, a ono mi preskoči na sljedeću aplikaciju jer sam prstom prešao preko njega da pi potvrdio istu.
Jeli stvar u tome da se na takvo nešto treba naviknuti, neznam, ali recimo upravo taj detalj mi je dao jedan veliki minus tom mobitelu.
Impresivno je tih 8 mp, i sam samsungov slide je nenadjebiv. S druge strane je njihov monotoni izgled, svi su isti samo se mjenja veličina uređaja.
Kako sam rekao prije, ne preferiram ni jednu marku, samo cijenim dobar mobitel.
U ovom slučaju sam na strani Nokie.
BTW. Innov8 hvala na pomoći, nisam obračao pažnju na taj detalj. Budem probao danas instalirati ponovo.
FREAKEed.....nisam mijeljao profil..
Garmin mi je skinut s interneta i ceka da ga instaliram,nadam se da ce ici sve bez problema(budem jos jednom procitao upute za instalaciju).
Zna li tko imaju li Garmonove mape za Kazakhstan?Bas mi ne ide rusko citanje da mogu vidjeti na njihovim forumina...
Ako ne garminovih, sigurno ima nekih custom mapa koje garmin može čitati, tako i za hrvatsku je najpopularniji AdriaRoute, koji nije službeni garminov proizvod nego je mislim tu sa balkana. Za Kazakhstan ne znam, pitaj Borata(nemoj se ljutit)
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
Borat moj drug......nazovem ga i provjerim...
Danas sam otkrio sto je kvaka u pojacavanju zvuka tipkovnice....nehotice sam stisnuo jedan od dva dugmica sa boka(lijevo od displeja) i na ekranu mi se pojavilo "keytone"...
problem rijesen...nije bug
Pozdrav svima....nekoliko primjedbi na "Real player"...cak i zastava 750 ili fico ima vise funkcija od njega,ne moze se "premotati" napred,uvijek krece iz pocetka....zna li netko ima li kakav alternativni program za reprodukciju videa ?
Takoder htio sam prebacivati poruke iz mapa u drugu kreiranu mapu u My folders preko kompjutera....to su drame Tarzanove mame....neke poruke su ostale bez imena posiljatela ili kom su poslane,naravno svugdje okolo su zavrsile nego u mapi u koju sam ih htio staviti...
Dosta testiram foto aparat i saram po raznim opcijama slikanja....npr idem slikati u landscape modu i poslije se vratim natrag u portrait ali mi funkcije koje sam definirao na joysticku nisu vracene na postave koje su u tom modu....moram napomenuti da se to ne dogada uvijek,samo povremeno....imate li vi tih problema?
U globalu ja sam s telefonom jako zadovoljan ali i dalje vas budem obavjestavao o sitnicama koje me "zakoturaju"...
to za Real player mi nije jasno, meni sasvim normalno premotava i naprijed i natrag... fora ti je samo da su ti tipke za premotavanje u landscape modu isto postavljene kao i u portrait modu (znači ako ti je u portraitu za naprijed tipka za desno onda je u landscapeu ta ista tipka samo što sad gleda prema gore, capito? )
sa ovim ostalim stvarima ja nisam imao nikakvih problema
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein
nemam tipke za premotavanje....ima samo za pojacavanje i snizenje glasnoce.Kao sto si opisao ako predem iz jednog u drugi mode one se isto prebace ali premotavanja nema...
Ako si u full screen modu ne prebacuje se u portrait mode....da li je to i kod tebe tako?
zna li netko kada ovaj mob dolazi kod naših operatera??
What else you gonna do on a saturday?
kako nema? pa radim to stalno kad gledam filmove. kad si u fullscreen modu, onda normalno da ti neće prebacivati u portrait - ja ti samo govorim radi lakše orijentacije. joj, vidim da ću trebati ovo slikovno pokazati...
EDIT: evo ovdje je prikazano kako to radi... za premotavanje, pritisneš i držiš tipku, simple as that
![]()
Zadnji uredio Prophet1986 : 24-11-2008 u 01:27
A star je u tome da "drzis" stisnuto....ta rijec je falila....radi...mora da me je zbunilo jer se zvuk automatski stisava ili pojacava kad stisnes.
Hvala na pomoci...
Kaj se tiće garmina, najnormalnije radi (verzija 5.00.20). Mob je kupljen u Engleskoj, otključan.
Vidim da su neki imali problema pa samo da javim da sve šljaka, al sam ga maknuo jer ždere bateriju.
Ekipa,jeste li nasli nacin za ubacit HR meni u ovo cudo? Ima ga frend pa bi on da mu ga prebacim na hrvatski...![]()
Bookmarks