Potaknut brojnim funkcijama i mogučnostima mobilnih telefona rekoh ajde da pitam Vas korisnike za što najčešće koristite svoj mobilni uređaj, bio on Smarthphone, PPC ili obični mobitel. Dali iskoristite svoj mobilni telefon maksimalno ili sve ostaje na osnovnim funkcijama, bez obzira na njegove mogućnosti. Dali među nama ima koji hardcore user?
Evo par onih funkcija/mogućnosti najzastupljenijih kod mobitela. Naravno vi možete dodati i nešto svoje, vama ili vašem telefonu specifičnog.
glasovna komunikacija,
poruke (SMS, MMS),
e-mail,
orgasnizator (to-do, memo, notes...),
video komunikacija,
IM,
VoIP,
mp3 – video player,
Internet (WiFi),
GPS navigacija,
alarm,
office,
igre,
ostalo,
Tako ću prvi ja navesti svoje navike korištenja, one najšešće skoro pa svakodnevne.
Znači ujutro me prvo probudi Alarm mobitela. Kalendarske zapise također koristim, svakodnevno na mobitelu, najčešće kao podsjetnike na razne događaje/situacije. Skoro pa svakodnevno se spajam na Internet mobitelom preko WiFi-a te kada sam spojem pregledam e-mail, surf Netom, povremeno komunikacija preko IM klijenta. Naravno mp3 player također skoro pa svakodnevno koristim (video player NE), kao i povremeno ubijanje dosade igranjem igre (samo Tetris). Te naravno SMS i glasovna komunikacija.
Od ostalog za izdvojiti povremeno, mobileOffice (mWord) te PDF reader.
HC4L
Uz SMS/glasovnu komunikaciju koristim mobitel za organizaciju dana (kalendar-tasks), pregled nekoliko e-mail racuna, pregled neta, IM klijent (MSN/Gtalk/Icq), ponekad Skype a dosta cesto i pdf, word i excel dokumente.
meni mob služi za: buđenje, pozivi smks glazba i muzika=) slikanje tu i tamo i obavezno koristim svjetlo kamere za posvjetlit mrak, a i znam poć na internet i igrat igre
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Glasovna komunikacija, SMS, kalendar, alarm, net (ponekad preko wi-fi, a nekad i preko 3G), nešto malo fotografiranja i voice recorder i dosta GPS-a.
N73
Ujutro me probudi alarm, također često koristim kalendarske zapise kao podsjetnike (i notes isto), mp3 svaki dan na putu do i od škole, par igrica (pod određenim satovimai kad dulje čekam nešto), pdf reader da vidim kad mi ide bus (kad idem iz škole- to nikako ne mogu zapamtiti
), bluetooth za slanje i primanje datoteka (iako sad to rijetko koristim), sms puno više od poziva, kameru tu i tamo kad trebam nešto na brzaka uslikati, converter dosta koristim, ntorch (da mi pozadinsko svjetlo svijetli u mraku kad mi treba), gmail program (mislim da ne treba objašnjenja), povremeno mobiola web cam (korištenje mobitela kao web kamere).
Većinu vremena mobitel koristim kao mp3 player.
EDIT: FREAKed, to je i meni jedna od boljih igara.
Jel ima to za symbian (može link ili info na pm)?
Zadnji uredio georgy : 20-11-2008 u 22:26
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Alarm, net, kalendari ponekad, wifi, bt za sinkro kad mi se ne da štekat kabal, mail, sms, pozivi, pocket heroes na predavanjima, najbolja igra na koja sam ikad naletio za ppc. (možda jer sam heroes fan) i to je to, kolko se zasad mogu sjetit
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
Ja koristim uglavnom alarm, kalendar, biljeske, kalkulator, funkciju daljinskog upravljaca, spajam se na MSN, na Cellity i tu i tamo malo surfam (ili WLAN ili preko Tele2), Excel, SMS poruke, pozive, kameru al ne cesto, mp3 player isto al ne puno i igram Icy Tower.![]()
Zanimljiva tema...
Uglavnom, znači prvo kao sredstvo komunikacije, znači textovne poruke i pozivi.
Jako često koristim kamericu, stoga mi je bitno da bude bar 3mpx kvalitetna kamera na njemu...volio bih i da kvalitetetno snima video ali eto. Uspomene su mi jako bitne jer sam non stop u pokretu okolo
Imam dosta office dokumenata na njemu, ne nešto preteško ali ono što mi svako malo zatreba pa da mi informacije budu pri ruci.
Uglavnom koristim jako njegove organizacijske mogućnosti...dakle bez notesa i touchscreena mob. nema što raditi kod mene...to je u najčešćoj uporabi jer sam pretrpan informacijama. Također pomažu što bolje funkcije imenika kao velika baza podataka.
Bitno mi je da uređaj ima dobru qwerty tipkovnicu.
Kada nisam doma najčešće posegnem za Gmailom i do sada sam dosta često koristio operu na mobu...sada nešto manje.
Za glazbu ga ne koristim...niti jedan ne može parirati iPodu, pa mi je to nepotrebno ali shvaćam masu ljudi koji to koriste kao što sam i ja prije.
Bitno mi je da je sustav jednostavan i relativno brz za rad.
Znači volim te all-in-one uređaje jer mi trebaju.
Također tu i tamo posegnem na navigacijom ako se zateknem u neugodnoj situaciji i treba mi brz izlaz, a mrzim zvati ljude da mi objasne di se to nešto nalazi...uglavnom samo adresa i puf tu si.
Zadnji uredio Wisher : 20-11-2008 u 22:41
[Sony Ericsson K800i]
Alarm (rijetko, imam neku budilicu koja me budi);
Pozivi (često, volim cut čovjeka što misli, nego da se natipkavam s njim);
SMS (rijeđe nego pozive, nema posebno objašnjenja);
Kalendar ne koristim, jer neznam kad kako mob reagira itd... ali ću se poigrati s tim danas. Najčešce kalendar koristim da vidim koji datum je koji dan itd...;
Kamera. Vrlo mi je važna, fotic ne koristim. Video na K800i je banana, ali zato je na 5700 super, iako ga rijeđe koristim.;
MP3 player - iako nevolim baš slušati glazbu, imam 2GB karticu i 1GB glazbe na njoj. Nekad slušam mjuzu, ali rijetko.;
Prijenos podataka - ajmo rec jednom tjedno, nepotrebna dodatna objašnjenja...;
Igranje igrica - iako ih više igram na 5700 zbog (fizički) večeg ekrana.;
Internet (Tele2) koristim onih 10MB 10KN jer mi je zakon bit na netu pod odmorima u školi i tako...
to bi bilo to.
sve na listi prvog posta osim videocall. +opsesivno fotkanje svega. Kad mi krepa baterija, u qurcu sam.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Internet
Telefon
Multimedija
Office
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Pa za sve klasično, razgovori, SMS, internet, filmove,alarm,BT, .. multimediu općenito
>>prijedlog moderatoru >> možda postavit nekakav tip ankete pa da vitimo koliko naši forumaši koriste mogućnosti svojih mobilnih ljubimaca
Zadnji uredio Chessmaster : 20-11-2008 u 23:35
Gens Una Sumus!_______>>Mi smo Hogari >> posjetite nas >> http://hogar-wifi.hr pogledajte mnogo korisnih linkova i stvari na ZDENAC FORUM
Meni moj K800 služi za alarm ujutro,igranje igrica,slušanje muzike.
Ponekad koji razgovor ali češće SMS.
E,da i recimo skoro svaki 5-6 dan mjenjam menije,font...(moddanje-što se god može na CID53)
JOJ DE MI PRICAJ ZA CID 53...zato sam svoj i razbio...
MUZIKA, POZIVI, SMS, KALENDAR...i KAMERA...5mpx
E71
Browsanje
Telefoniranje
Nešto sitno Officea i PIM-a
1680
Telefoniranje
Za glazbu imam Shuffle![]()
U mobitelu koristim korstim sve osim officea,wifi,glazba,slikavanje,igre....to su mi opcije koje najvise koristim
Zadnji uredio drama : 24-01-2009 u 14:32
SMS, pozivi, ništa drugo baš i ne mogu...
Mobove mjenjam jako cesto i to mi je izazov,fak mi je da ljudi imaju super mob a nemaju blage veze o tome,
Uglavnom za sve i svakaj.
Skoro svaki sam syncal sa Pc zbog imenika,Kalendara i biljeski.
Modanje kolko god ide po cijenu i da ide na servis.
Mob je stvar koja se koristi ne kuzim kako se ljudi za odredjeni model mogu vezati.(za to sluzi suprotni spol)
Office-obavezno.
Biljeske-obavezno.
Kalendar-svakodnevno.
Rijecnik.
Filmovi.
Glazba.
Sms--puno.
Pozivi-manje.
Videofonija-nikada.
Mms-zalosno.
Email-obavezno.
Internet-svakodnevno.![]()