N95 8GB.. veci display, bolja kvaliteta izrade, bolja baterija i novija verzija softwarea. to je i vise nego dovoljno.
eh mozda glupo pitanje nekima ali ja imam nekih nedoumica pa me interesuje sta vi mislite.
ja ovoliko znam ispravite me ako grijesim:
obicni n95 model je nesto nize cijene,ima "poklopac za kameru",ima udubljeniji i manji display od drugog spomenutog modela,ima prosirivu memoriju ali ne tako veliku integrisanu.
N95 8gb ima veci display koji je skoro u ravni sa oklopom nesto sire glavne tipke,nema taj poklopac za kameru ne prima mmc kartice ali ima ogromnu integrisanu memoriju.
da li telefoni imaju isti softver ili ima nekih znacajnih razlika,brijem da nema?
eh sad sta mi jos mozete reci o ova dva modela da li postoji jos nekih znacajnijih razlika na koje trebam obratiti paznju.
meni licno (mozda zvuci njubovski) je nesto primamljivija obicna n95ica jer ima tu zastitu kamere i takodjer display nije ravan sa gornjom stranom telefona pa brijem da ce se teze ostetiti.
eto recite sta znate iskustva, misljenja, cinjenice, etc.
nadam se da nisam trebao ovo staviti pod opcenito/usporedbe, jer nije usporedba nego trazim vasa misljenja o modelima i pomoc pri odluci. respekt
N95 8GB.. veci display, bolja kvaliteta izrade, bolja baterija i novija verzija softwarea. to je i vise nego dovoljno.
http://www.youtube.com/watch?v=5XHtoFjnv4U
http://www.youtube.com/watch?v=QWfle...eature=related
Lijepo ti ljudi sve pokažu i opišu!![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
pa n95 8gb je bolji.. tu netrebam mnogo razmišljati...
samsung x460--samsung d-600--nokia 6288--n73--n91me-v630i-6288-lg ku990, s.e g700-lg kf750 + hp ipaq 114
koliko ja znam nije spor (nisam ga ima priliku korisiti kad je memorija bila puna, ali nikad nisam cuo da se netko zalio na to) i nemam xenon blic. n82 ga ima.
Di si sad skrenuo na N82 ??? Nije dosta jeftiniji.
Što se tiče dvije N95-ice nemaš tu što razmišljati. Vjeruj da je N95 8GB bolji mobitel, uostalom to se vidi i po cijeni...
ma da evo cito sam neki ooopsirni review pa nema skoro nista sto bi odvratilo nekog od tog mobitela,a nije cijena tolko paprena sada trenutno 600eura a za bozic ce da spadne jos (u inostranstvu gdje namjeravam kupit) kontam do nekih 450... u odnosu do sada kako su cijene spadale drasticno za bozic jer svake godine tako dobijem mob kad su praznici pa cijene budu dooosta nize u inostranstvu za vrijeme tih praznika. znaci ne mogu pogrijesit sto se tice ove njoke. ma poceo mi je ju600 stvarat probleme sa fletom a i display se unistio izgrebao tako da su mi oci zapale na 8gb.
ne znam gdje si to vidio 600e, u hrv je cijena u plavom oglasniku i inim oglasnicima oko 370e - 400e. n95 8gb naravno.
cek malo posto ja nisam iz cro. ne znam jesu ti telefoni "new from box" ili su polovni ili jos uz to imaju i na sebi "t mobile" "vodafone" "o2" "orange" ili kad su od slicnog providera... ja odakle dobijem telefone (to stara kupuje) je cijena oko 500-600 eura (trenutno kosta 500eura nesto malo vise),s time da je telefon iz prve ruke, full oprema i nema na sebi nista poput o2 vodafone tmobile ili slicno... dakle bijem da ce za bozic biti nekih 350 eura![]()
na redgsm forumu sam vidao nov novcat po cijeni od 2800kn (dakle 390e u to vrijeme), po plavom oglasniku su vecinom polovni (1-3 mjeseca starosti), od 2400-2800.
imam svakavih cijena, ali 600e je previse.
inace, jako sporo pada cijena tim top modelima, ja radi 50e ne bi cekao 2 mjeseca. ali sad kad je n96 dosao, ocekujem pad cijena, tako da se vrijedi strpiti.
Ja nikako naci po 370e, da ima uzeo bi odmah... tako da...
http://www.oglasnik.hr/trazi/mobitel...aluta=1&sort=1
CooleR, ja ih bar tu 5-6 vidim od 2300 do 3000kn. a da ne spominjem jos sve ostale oglasnike na netu.
8gb svakako, to je potpuno drugi telefon!! Imao sam oba i upravo danas prodao 8gb tak da znam sta pricam.
Razlozi:
baterija drzi duplo vise, gps funkcionira puno bolje (brze nade satelit, veza je stabilnija, trosi manje baterije), ima vise rama i ne hebe da ugasis druge aplikacije prije nego pokrenes garmin sto mi se na staroj stalno dogadalo... To je to sto je po meni bitno.
Display je veci i bas se vidi razlika al dobro, to nije presudno. Slide je na 8gb bio puno kvalitetnije izveden al to isto moze bit subjektivno. Fotke prebacene na komp su bolje s 8gb ali to isto ovisi o promatracu...
Uglavnom n95-1 nebi vise nikad a 8gb svakako, znaci ako financije dopustaju obavezno uzmi 8gb.
eh da, n95-1 ima "udubljeniji" display jer nema zastite preko njega i meni se malo izgrebao u dzepu dok 8gb ima klasicnu plastiku preko samog displaya...
eh da2, 8gb je brza i to osjetno kod pregledavanja slika, vjerojatno zato kaj su u flash memoriji a ne na mem kartici, jedino sta je bila sporija kod instaliranja aplikacija...
ps ja sam je bio platio 2500kn malo rabljenu al ko novu sa svom opremom bez ikakvih obiljezja providera.
Zadnji uredio BM0021 : 09-10-2008 u 15:15
Bookmarks