to je takozvani "bluer screen of death"sto znaci da je najverojatnije problem s RAM-om. jesi li ista overclocko ili prcko oko RAM-a ili ti se to odjednom pocelo desavat?
ej ekipa evo naletio sam na neki problem naime desava mi se da kada igram igricu odjednom bez ikakvog lagga ili bilo cega ekran samo na trenutak poplavi i izbaci neka slova, na jednu sekundu tako da nemam kada vidjeti sta pise i onda se racunar resetuje,kada se ponovo podigne sistem sve je u normali... pocelo mi se desavati u igrici rainbow 6 vegas 2.
konfa je:
pent4 3.0, 8800gt superclocked edition 512ddr3, 2gb ddr2, 200gb hdd...
to je takozvani "bluer screen of death"sto znaci da je najverojatnije problem s RAM-om. jesi li ista overclocko ili prcko oko RAM-a ili ti se to odjednom pocelo desavat?
i kontao sam da je do rama,nisam nista dirao,ne znam uopce kako to cackati,odjednom mi se pocelo jucer desavati. i skinuo sam neki page defragmenter,koji nesto kada se boota windows kao odradi par sekundi nesto fragmentira defragmentira sta znam,pa cu vidjeti da li pomaze...a mozda je problem sto je ram raztlicit (jedan je od MS-a drugi Kingston)... i kako se moze ovo popraviti
Zna se dogoditi isto to i kad se pokolju npr driveri ili se nešto opako zapetlja u sistemu. Jesi štogod instalirao tih dana?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Makni si automatski restart kod BSOD-a pa možda vidiš šta (koji driver/fajl) radi probleme.
Desni klik na My Computer -> Properties -> Tab Advanced -> Settings kod Startup and Recovery i pod System failure maknuti kvačicu sa automatic restart.
Pa onda kad ti se pojavi BSOD (plavi ekran), vidi jel ti piše možda koji fajl uzrokuje to. Onda fino proguglaš sa nazivom tog fajla i vidiš jel nešta slično spominjano diljem svijeta i eventualna riješenja![]()
ma nisam ono, instalirao sam taj rainbow 6, ali brijem da sto se tice konfe on ne bi trebao stvarati probleme,i zbilja radi na full high no eto... instaliram gluposti programcice za obrade fotografija i instalirao sam dvd region free program neki. ali ne vjerujem da je do toga... to su sve sitni programcici
eh hvala ucinio sam to,pa sada sam u iscekivanju tog errora. btw znaci racunalo citav dan radi bez problema na netu na msnu winamp i te gluposti i nikakvi errori zasad se znaci samo desava u rainbow 6. i prije mi se znalo desiti u odredjenim igrama,ne sjecam se sada kojima. jednom kada se to desilo pao mi je sistem (davno)...
Koje napajanje ti pogoni konfiguraciju ?
Jesi išta novoga instalirao (od drivera npr.) ili novi hardver stavljao ?
ovo što ti je predložio vuco ti je zasad najbolji prijedlog,jer
taj tzv"plavi ekran smrti"može biti svašta od drivera,
rama ,grafičke i slično,pa je jako bitno zapisati o kakvoj se grešci radi,ali često i tada ona bude opčenita,ako si sreće
radi se o driverima ,a ako ne nešto od komponenti otkazuje
Ne mora biti do samo grafičke, već opčenito temperatura visoka, pa se grafička ne može hladiti ili nestabilni driveri i sl. Pokušaj povečat propuh kroz kućište.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Ovo ti je najgore. Je li komp OC-an ? Ako je, vrati na defolt.
Od drugih stvari, skini memtest86, snimi na CD i bootaj s njega da vidiš jel možda memorija. Pogledaj si stanje HDD-a sa npr. HD Tune-om (besplatna verzija ima scan). Što još ? Optereti grafičku karticu sa npr. FurMarkom pa sa GPU-Z-om pogledaj jesu li temperature visoke ili ne. CPU uvijek možeš opteretiti sa S&M-om...
Bookmarks