Jednom AMD - uvjek AMD.
ja sam imo AMD sa 300 MHz , pa sa 900 t-bird , i sad 1400 ... jednostavno daju vise
AMD-ovo jeftino računalo koje je namijenjeno surfanju internetom i korištenju jednostavnih programa, koji unatoč slabim tehničkim specifikacijama pažnju privlaći dizajnom i jednostavnošću korištenja, ponovno je u centru zbivanja na područjima pogođenim meteorološkim katastrofama gdje je potrebno brzo i jefitno osposobiti računalne kapacitete.
AMD, tvrtka koja je kod nas poznata po svojim procesorima, predstavila je svojevrsnu verziju računala namijenjenog prvenstveno surfanju internetom. Personal Internet Communicator namijenjen je korisnicima koji će na računalu uglavnom pristupati internetu te obavljati najosnovnije operacije. Cijena ovog uređaja od 299 dolara ukazuje na to da je namijenjen slabije razvijenim tržištima poput Kine i Indije koja imaju veliki potencijal, ali u okvirima niskog standarda.
Uređaj je malih dimenzija koje iznose 13,97 x 35,48 x 6.35 cm i konceptom podsjeća na Appleov MacMini, iako je ovdje funkcionalnost sustava znatno ograničena. Veliki naglasak stavljen je na dizajn, tako da će ovo računalu usprkos slabim tehničkim karakteristikama vjerojatno dio kupaca zaintrigirati upravo vanjskim izgledom.
Specifikacije ukazuju da će ovaj stroj pokretati AMD-ov Geode GX procesor, ima 4 USB utora za spajanje vanjskih jedinica poput diskova, printera i gadgeta, zvučnu karticu, VGA izlaz s podrškom za rezoluciju od 1600x1200 na 85 Hz, tvrdi disk kapaciteta 10GB, a o snazi računala govori i činjenica da je AMD predvidio samo pasivno hlađenje. Za operativni sustav u AMD-u kažu da je baziran na Windowsima, instaliran je Internet Explorer 6.0, e.mail klijent, Media Player, jednostavan uredski paket s uređivačem teksta i tabličnim kalkulatorom te preglednik slika. U kompletu dolaze i miš i tipkovnica tako da je po vađenju iz kutije potrebno spojiti samo monitor, napajanje i vezu na internet i rad može početi.
Iako je ovaj uređaj predstavljen prvi puta prije godinu dana, AMD je odlučio povećati proizvodnju i ponuditi ga kako siromašnim tržištima tako i područjima koja su nedavno bila pogođena meteorološkim katastrofama a gdje postoji baza korisnika kojma treba novo i jeftino računalo.
preuzeto s t-portala
Resistance is futile. You will be assimilated!
Jednom AMD - uvjek AMD.
ja sam imo AMD sa 300 MHz , pa sa 900 t-bird , i sad 1400 ... jednostavno daju vise
Evo, kad je tema vec tu. Imao sam prilike vidjeti uzivo i raditi na jednom ovakvom (ne mogu tvrditi da je bas taj sa slike, ali AMd - ov toga tipa jest)!
Iskustva prilicno dobra. S obzirom na cijenu i dimenzije, performanse onih stvari kojima je namijenjen cak i nisu toliko porazavajuce, sasvim pristojno podnosi i multitasking i sto mu god cinili ne rusi se (jest da mu je u slucajevima vecih zahtjeva potrebna veca kolicina vremena da obavi sve zadano, ali ne dolazi do pada sustava)!
Vrlo simpaticno, iako mi to nekeko uz postojanje laptopa i nema previse smisla, ali...
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
...a di ima za nabavit neki laptop od 299 dolara... dobro, problem nastaje jer nema monitora, al opet...Izvorno postao Bimbi
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
može li se nabaviti ovo u našim trgovinama?
@eminem pogledaj ovo: http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=67264![]()
Za cca 2000 kn da se i kod nas kupiti rabljeni laptop performansi vrlo bliskih ovome racunalu. Ne moram niti napominjati da su vani laptopi, a pogotovo rabljeni jeftiniji nego li sto je to u hrvatskoj slucaj (pogotovo ako promatras USA i Kanadu i Mac lapove koji tamo za nase pojmove vrlo malo kostaju, a performanse su im daleko iznad ovoga AMD ova racunala)!Izvorno postao Eminem
Moze koliko je meni poznato. Osobno ga u nasim ducanima nisam vidio, ali sam zato vidio vrlo slican Asusov model!Izvorno postao sodom
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
sječaš li se možda gdje?
Ima tome sigurno godina dana...ne garantiram za tocnost, ali gotovo da bih se kladio da je rijec bila o Chipoteci ili Info Gami!
Bookmarks