Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 30 od 36 PrvaPrva ... 20 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 726 do 750 od 876
    Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probajte koristiti sljedeće savjete i fotke će vam daleko bolje ispadati...

some tips:

* outdoor pics with full daylight (strong sunshine) = ISO Auto....Daylight profile.....(or sometimes ISO.100)

* outdoor pics low light....ISO.200/400.....still daylight profile (or sometimes cloudy profile)

* indoor pics with low light....ISO.100 + flash or ISO.400 no flash...
    or portrait night and ISO.auto

* outdoor pics night...aim at the strongest light source you find..use portrait night profile....or ISO.400...or sometimes plain auto works best...it depends on the light source.
    (this pics is the hardest for a tiny cell phone camera sensor to shoot)

* Macro outdoor....plain Macro

* Macro indoor...Macro + ISO.100 + flash (+ zoom X 2-4)

ps...the light on a object is rule number 1
    pss....adjust the whitness balance with your D-Pad..(strong sunshine -0.3 or -0.7........low light +0.3 or +0.7 )..thats rule number 2
    • (outdoor, sunny)...use document + daylight

Ja uvijek koristim document mode jer je po difoltu kamere namješteno da slici poveća kontrast ,boje i WB
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dejo6 Pregledaj post
    Ma vi ne znate slikat. Kako ja nemam tih problema?
    A ti si frajer a mi nismo i zato imamo problema... Pa pogle malo po stranim forumima... Prica se o istim problemima...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    samsung a800
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma molim vas imate sigurno taj problem. aj slikajte nesto tako vani u sumrak ili mrak sa blicem i slike ce sigurno biti crne. i sigurno nije do postavki u k850 problem, ja sam probavo svasta, povecavo smanjivo iso al uvijek isto. a ni do softvera, preso sam sa r1ea31 na r1fa35(valjda sam dobro zapamtio) i isti problem.
    Zadnji uredio trpi : 20-09-2008 u 12:29

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao trpi Pregledaj post
    ma molim vas imate sigurno taj problem. aj slikajte nesto tako vani u sumrak ili mrak sa blicem i slike ce sigurno biti crne. i sigurno nije do postavki u k850 problem, ja sam probavo svasta, povecavo smanjivo iso al uvijek isto. a ni do softvera, preso sam sa r1ea31 na r1fa35(valjda sam dobro zapamtio) i isti problem.
    Meni je novi software rijesio problem... Slike su sad odlicne u zatvorenom... Prije je blic bio neuskladen s foticem tako da je uvijek bila crna slika... Znaci slikao sam u istom ambijentu samo je razlicit software bio i problem se rijesio... A ako se tebi nije rijesio ne znam... probaj mobitel drzat samo za srednju masku s 4 prsta, mozda prekrivas koji senzor ili lampice ili mu "suzujes vidno polje"...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    samsung a800
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa lol to sam ja tebi reko da mozda prekrivas senzor il nesto... znam ja kako drzati mobitel nisam imo problema sa slikama osim ovo sto govorim cijelo vrijeme da kad blic okine vidi se 3m sto je blic dohvatio a ostalo mrak.
    Zadnji uredio trpi : 20-09-2008 u 13:42

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    xperia x10
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa lol to sam ja tebi reko da mozda prekrivas senzor il nesto... znam ja kako drzati mobitel nisam imo problema sa slikama osim ovo sto govorim cijelo vrijeme da kad blic okine vidi se 3m sto je blic dohvatio a ostalo mrak.
    pa normalno da se vidi samo 3 metra. šta bi ti htjeo?

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    iPhone 6s
    Operater
    te-kom
    Bodovi
    14.784
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.784, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa da mi treba slika na 3 m kupio bih si energy prirucnu svjetiljku s jednom AA baterijom i bilo bi mi vise svijetla od 3m.Pa na mom bivsem K800 su bile slike kvalitetnije..frend ima nebrandiran K850,zali boze novaca.Takav stroj s tak jadnim softom.Pa taj blic bi po snazi trebao vise osvjetlit da ga jeb** al opet nije to fotic
    For the hoven lands...

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lijek za to je portret u sumrak... Onda se ne zamracuje ono sto je vec osvjetljeno nego ostaje u onoj kolicini svjetla u kojoj je... a ono sto ti blic dohvati, dohvatio je...

Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.106
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.106, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 99,2%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomidix Pregledaj post
    Lijek za to je portret u sumrak... Onda se ne zamracuje ono sto je vec osvjetljeno nego ostaje u onoj kolicini svjetla u kojoj je... a ono sto ti blic dohvati, dohvatio je...

A tom postavkom, portret u sumrak, fotke ispadnu dobro.
    PREDATOR

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    samsung a800
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dejo6 Pregledaj post
    pa normalno da se vidi samo 3 metra. šta bi ti htjeo?
    joj sori e al kak ima mutavih. reko sam vec 50 puta, zadovoljan sam ja sa tih 3m sto blic dohvati ali mi smeta sto je izvan tih 3m sve mracno, kao da je slikano u potpunom mraku a nije(procitaj polako par puta recenicu mozda onda shvatis).
    evo jos jednom, pogledaj kakva slika treba biti, slikano sa n82 http://img413.imageshack.us/my.php?i...2008015pk5.jpg -dakle ovih 3m sto je blic dohvatio je svjetlije a izvan tih 3m se normalno vidi kolicina svjetlosti koja vlada u prostoriji.

a pogledaj sa k850 http://img402.imageshack.us/my.php?i...sc00696bh4.jpg - vidi se 3m sto je blic osvjetlio a iza sve mrak kao da je slikano u potpunom mraku.

a ovaj kao lijek za to, portret u sumrak, mislim da sam probao i da mi je ispalo isto. ili blic nije ni radio kad sam to ukljucio, neznam ne sjecam se neam vise k850, znam samo da nikako nisam mogo nastelat da se vidi normalno iza tih 3m.

a i ajde frajeri ak nemate tih problema, uslikajte nes pa postajte. predvecer nesto uslikajte, neki auto stup bilo sta sa blicem i da vidimo oce se ista vidjeti iza.
    Zadnji uredio trpi : 21-09-2008 u 17:37

Najforumaš 2011. Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se definitivno sa trpijem... Činjenica je da je taj blic jako loše sinkroniziran sa kamerom, tako da nekad ispadne slika skroz bijela (pogotovo kada slikaš ljude), a nekad i skroz tamna...a isto tako činjenica je i da N82 ima (dosta) bolju kameru od K850

Nadajmo se da će se SE sa C905 vratiti tamo gdje je stao sa K800 (koji je imao uvjerljivo najbolju kameru od svih mobova sa 3 mpx)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    samsung a800
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i ja sam se zagrijo za c905 al kad sam vidio da video snima u 320x240 lol.... i baterija ce mu trajat jako malo, ima istu bateriju ko k850 na kojem mi je baterija trajala jedva dan i pol a ima veci ekran, gps, wlan. i cigla je, veci i od ovak velike n95. i 8mp je stvarno nepotrebno, vise marketinski trik. n82 ftw.

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    iPhone 6s
    Operater
    te-kom
    Bodovi
    14.784
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i ja sam se zagrijo za c905 al kad sam vidio da video snima u 320x240 lol.... i baterija ce mu trajat jako malo, ima istu bateriju ko k850 na kojem mi je baterija trajala jedva dan i pol a ima veci ekran, gps, wlan. i cigla je, veci i od ovak velike n95. i 8mp je stvarno nepotrebno, vise marketinski trik. n82 ftw.
    uh sto volim ovakve komentare,ma obozavam...jbt sto ja volim onog R34 Skyline gtr-a ,samo **** majku steta sto trosi 20 litara po gradu
    i da jos nesto sry rav ali boldat cu : ''OVO JE PODFORUM ZVAN SONY ERICSSON ,U SKORO SVAKOM TOPICU :NOKIA FTW NOKIA OVO NOKIA ONO.NOKIA U ZADNJIH 30 MODELA NIJE IZDALA NI JEDAN KOJI SE NE RAZLIKUJE OD DRUGOG.ZNACI SAMO DRUKCIE TIPKE I MALO BOLJE SPEC.PRIMJER n95 : SVE IMA JBT,SAMO STETA STO KAD SE RAZVUCE IZGLEDA KO MOJA BALKONSKA MREZICA ZA KOMARCE SA JEDNO 400 GRAMA''.
    For the hoven lands...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    samsung a800
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lol kaj brijes, pa sta nisu mogli stavit jacu bateriju? i presmjesno mi sta sonyericson ce tek sad izdat dostojnog protivnika n95, stare vise od godinu dana. i to losiji, stvarno mu nije trebalo to snimanje videa u 320 240... a tih 8 mp lol... ko ce radit postere od svojih slika?

no vratimo se mi na temu i k850. istina, sa portret u sumrak opcijom slike ispadnu ok sa blicem, vidi se izvan 3m sta je osvjetlio blic.. danas frend kupio k850 pa ja reko aj bas da vidim
    al opet retardirano je svaki put namjestat na portret u sumrak

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    xperia x10
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a i ajde frajeri ak nemate tih problema, uslikajte nes pa postajte. predvecer nesto uslikajte, neki auto stup bilo sta sa blicem i da vidimo oce se ista vidjeti iza.
    http://img90.imageshack.us/my.php?im...0001311ay1.jpg
    http://img184.imageshack.us/my.php?i...0215190fh5.jpg
    http://img83.imageshack.us/my.php?image=dsc01177dv2.jpg
    možda ovako nešto?

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    samsung a800
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da da to je to... reko sam gore, stvarno portret u sumrak rjesava taj problem, vidio sam danas na frendovom k850, cudim se kak nisam otrkio to dok sam imo mob

al opet ko sto sam reko retardirano je svaki put podesavat prije slikanja, puno put trebas uslikat nes sto brze dok to nesto ne iscezne

Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.106
    Nivo
    36
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, malo je glupo to podešavati ako trebaš nešto brzo fotkati ali šta je tu je... nadam se da će na c905 to biti riješeno kako teba.
    PREDATOR

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ajd nemojte **njat, pa nije vam tak tesko lupit 6 tri puta...

31 days registered31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    SE K850i / SE V600i
    Operater
    091 / 099
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomidix Pregledaj post
    Ajd nemojte **njat, pa nije vam tak tesko lupit 6 tri puta...
    Da baš, i ja se slažem sa time....mada moram reći hvala dečkima što su naišli na ovu soluciju sa blicem jer nisam ni ja znao za to.....a ti Trpi, već si mi lagano išao na nerve sa tim kukanjem...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1. Primjer : twilight portrait --> incandescent mode
    2. Primjer : document --> incandescent mode

Očigledno je da su u twilight portrait modu slike dosta spaljene blicom, puno lošijeg kontrasta i oštrine dok u document modu to nije slučaj.

Software model: FDA038
    Zadnji uredio wildbabe : 23-09-2008 u 21:27

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nebi ja bas to reko... Vidim da u dokument modu telefon ukljucuje makro i neda ga iskljuciti sto je vrlo logicno... A to znaci da je fokus usmjeren na jako male udaljenosti tako da ovo za oštrinu slike i ne stoji... A osim toga, probah slikat pa je slika ormara koji mi je udaljen 2m totalna koma... full je tamnije nego li treba bit...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa znaš ti kaj je dva metra za ovaj blic u telefonu, to mu je utopija čovječe. Ako staviš na twilight portrait on ti cijelu sliku izbijeli i ta slika ne liči na ništa jer je sva blijeda bez kontrasta i oštrine, dok u documentu objekt je osvijetljen a okolina crna i po meni je to puno bolje rješenje.

Zadnji primjer ti to najbolje pokazuje, ova slika je udaljena od kamere cca pola metra što je puno za macro

Istina je da je ovaj document mode predodređen za macro ali i u landscape modu izoštrava bez problema sliku kad ima dosta svjetlosti, probaj po sunčanom danu staviti sljedeće:

Document--> WB-Daylight--> EV O.0( on je po defaultu namješten na +0.7 )

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znam prika moj kaj je 2m u zatvorenoj prostoriji... Slika ok ispadne i sa automatskim nacinom... Nikakvi portreti nisu potrebni, a s dokumentom je tamna... To je zbog macro-a i tu je kraj rasprave... znaci dokument moze ako slikam nes sto je 30cm ispred mene... a to je u nocnim uvjetima nikad...
    I da, kaj se tice baterije... Mislim da se trpi zalio na nju... Meni evo od nedjelje ujutro u 8, do sad (srijeda 18:30) na 45%... Ne vidim u cemu je problem... Slikno sam kojih 20ak slika... Razmijenio 120 poruka (60 poslo, i 60 primio)... Koristio mobitel na testu kao salabahter, znaci sat i pol neprekidno upaljen display i sve... Ne trosi uopce puno struje, iako sam cito negdje da je to poboljsano u zadnjoj verziji firmwarea koju imam tako da...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    samsung a800
    Operater
    tele
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni je trajala 2 dana u najboljem slucaju... tebi da traje 4 dana i da je na pola...neznam bas
    a koristio sam ga tako ko sto ti kazes... i sjecam se da mi je preko noci 10h dok sam spavo otislo ravno 10%.. 1% za 1h bez diranja mobitela dakle negdje 100h sto je 4 dana i nes sitno sati bi mogo izdrzati i to ikakvog prckanja.. a tebi da traje 4 dana uz koristenje i jos da je na pola... hm neznam bas mora da sa mojim nes nije bilo u redu.... a imo sam r1ea031 i r1fa035... minimalna razlika u korist r1fa035.

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovak, istina da baterija jos nije formirana... ali bas bi zato trebala krace trajat (i znam za spike da li-polimer ne treba formirat... ja to napravim sa svakom pa...)
    Uglavnom, jedan jedini put da se punila je bilo dok sam bio na hladnom pivu, znaci subota na nedjelju... ujutro kad sam se probudio skino sam ga s punjaca i to je to... sigurno od tad traje... Ne znam kad si ti svoj kupio, ali moguce je da su poceli gurat baterije sa vise mah-a... Al vidim da je identicna kao i za s500 pa iskreno sumnjam i u tu teoriju... A ne znam... Mozda ako si stalno imo 3G ukljucen pa ti je to zderalo bateriju??

+ Odgovori na temu
Stranica 30 od 36 PrvaPrva ... 20 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Sony Ericsson K850
    By DJ X2 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 682
    Posljednji post: 04-10-2011, 17:34
  2. Sony Ericsson P1 review
    By Vepar in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 141
    Posljednji post: 22-11-2008, 10:10
  3. Sony Ericsson w880i review
    By wildbabe in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 87