a zašto u mobis? pa jel vi ne znate da mobis, RAM3 i ostali pljačkaju ljude? nije vam to jasno?
evo, razjasnili ste. Ili popravak kod operatera, ili čuvajte mobitele ako nemate viška novaca...
trećeg nema.
Poštovanje, GoGs
Dakle priča ide ovako. Frend je na koncertu prije 10ak dana doživio šok s mobitelom. Naime kad je izašao s koncerta bio je potpuno mokar od znoja. Hlače su također bile vlažne. Izvado je uređaj da obavi poziv i nisu radile neke tipke, neznajući što je odnio je telefon u Mobis u Heinzelovu pošto ga ju kupio u T-Mobileu. Uređaj je na procjeni bio oko tjedan dana i konstatirali su da je riječ o smočenom uređaju znojem te da je oštećen glavni modul tj. matična ploča. Napominjem da su u srevisu složili tako uređaj da uopće nije sve na svom mjestu i jedan dio kučišta je razdvojen...
Uz ovo stavljam slike da pogledate kompletnu dokumentaciju i vidite da je procjena kvara napravljena i iznosi nevjerojatnih 6200 kn!!
Naravno da je uzeo telefon i sad ćemo vidjeti da ga kod nekog privatnika složimo.
Zacrnjeni su osobni podaci te IMEI i serijski broj baterije
Slike:
![]()
Zadnji uredio McLaren : 16-09-2008 u 23:48
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
a zašto u mobis? pa jel vi ne znate da mobis, RAM3 i ostali pljačkaju ljude? nije vam to jasno?
evo, razjasnili ste. Ili popravak kod operatera, ili čuvajte mobitele ako nemate viška novaca...
trećeg nema.
Poštovanje, GoGs
Nisu ga složili kako treba? Sjećam se, tako je i mani klapala moja N95 koja je prije servisa radila savršeno.
6200 možeš platiti jedino ako si prolupao. Za te novce imaš 3 N95 na crno, potpuno nove.
Čuj, meni se čini da to ne treba popravljati. Neka frend kupi novu N95.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Imao sam slicno iskustvo.
Kao prvo,ako se radi o znoju, uredjaj treba biti otporan na to, i treba se uvazavati popravak u garancijskom roku.
Ako je zbilja pao u vodu, onda naravno garancije nema.
Danasnji uredjaji imaju 2 ili 3 indikatora vlage kao zastita servisa od laznih prijava kvarova.
Jedan je na bateriji, jedan na maticnoj ploci, ponekad jedan ispod ekrana. Svi su bjeli, a pocrvene u dodiru sa tekucinom . (tako i provjeravajte uredjaje koje kupujete na crno, barem indikator na bateriji i ispod sim citaca.
Da je bio u ne znam kakvoj vlagi, i znoju (sumnjam da je bilo toliko znoja u djepu), ti indikatori bi trebali ostati bjeli. Popravak bi trebala priznati garancija.
Jucer sam podigao svoju N80 sa servisa u Mobisu, mjenjali su mi flat kabel, dobio sam garanciju na promjenjeni dio i platio 128kn. Mislim da to uopce nije puno za razliku od lokalnih servisera koji su mi za zamjenu flat kabla trazili 300kn.
ako nosis mobitel u djepu i neko te zalije vodom ili se jako uznojis ako naprimjer trcis,stvar je ista.mobitel je dosao u kontakt sa vlagom i njih ne zanima razlog zbog kojega se to dogodilo.
ukoliko dodje do kvara uredjaja zbog vlage,garancija se ne priznaje(bar je tako bilo sa Motorolom).
ova
6200 kn za popravak maticne u Mobisu je besmisleno i to uopce ne treba komentirati.![]()
odnio svom serviseru, oko 300kn i sutra idem po nnjega, izmjenit ce neke chipove na maticnoj....
a mobis bi odmah cijelu maticnu...
cigani! katastrofa
sry na off t. ali ako je mobis ovlasten servis, onda bi on trebao znati odlemiti i zamijeniti te chipove, ili sto vec je. a njima je naravno lakše zamijeniti cijelu maticnu.
Prava sramota za takav (bar po imenu) veliki servis. Ovaj serviser u Rijeci nije znao ni šta je to flat. Kad sam donio mobitel on gleda i pita koji je to model. Pa imaju samo nokie, šta ni to ne može naučiti. Onda je htio otvoriti poklopac, pa kad ga je skoro slomio, oteo sam mu iz ruke i otvorio ga da bi mogao vidjeti koji je model. A kad sam ga dobio nazad, predložili su mi da zamjenim matičnu jer je nemoguće za popraviti i to košta 3700 kn ( a samo je otišao flat- cca 80,00 kn). Naravno da sam pred njim stavio sim unutra i nazvao sam sebe na drugi broj da mu dokažem da je telefon potpuno ispravan samo povremeno gubi sliku na LCD- u (jer je preklopni). Na njegovo iznenađenje, naravno da sam odbio ovaj skupi popravak, ali sam morao platiti njihovu dijagnostiku (ne znam zašto je tako zovu- to bi ja nazvao "pokušaj deranja mušterija" ). Dečko je mlad pa možda još nauči, ali ne na našim mobitelima. Dakle Rijeka "Mobis" = UŽAS. Pozdrav
pa da si meni donio, ja bi znao da je problem do flat kabla. zna to i djete od 5 godina.
a kako prepoznati da n95-tici treba zamjeniti flat.Ima priliku kupiti N95 i frajer mi govori kako samo flat kabel treba zamjeniti.Mišljenje?
nemoj kupovat vec pokvareni uredaj. kupi bolje mob di dobijes i garanciju i svu opremu (a da znas da nije koristena ili potrgana).![]()
Bookmarks