Ovako popularni Sviki mi je u mladosti poklonio puno dana osmjeha na licu!
1.3gti je izvrstan motor, snagom da ne kazem, popularni lijes iz pocetka 90-tih godina. Lose gume na svikiju znaci lovljenje ceste,ali doslovno.
Vidio ga i vozio u cestovnom i rally izdanju, auto za gust, auto sa problemima u getribi i auto koji je trenutno na trzistu ne moguce naci a da nije bio kroviran,karamboliran ili unisten..
Nakon sto sam si ja nabavio raritetnu pilu od 250+ konja isto mi je trebao little city car, ali opet da i malo ide

na savjet iskusnih auto novinara i urednika, pao je odabir na Fiat Cinquecento
Moj prijedlog? Fiat Cinquecento sporting (da sporting, e neke SX varijante).
Zasto?
U tom cjenovnom rangu je, troskovi odrzavanja su kao jedan dobar izlazak ili rucak (filteri oko 80-tak kn, ma cjene presmjesne, zadnji veci servis izmjena srednjeg i zadnjeg "sportskog" lonca 700kn).
Oprema? sporting dolazi sa lijepim profiliranim sjedalima, prozorima na struju, centralnim, koznim volanom i mjenjacem (pravi luksuz), odbojnici u boji auta kao i alu felge.Vozi se na gumicama od 13 cola, pa su i troskovi guma mizerni.
Potrosnja? 5.5-6l/100km, bilo grad, bilo otvoreno.. uopce ne pratim i po meni gorivo moze bit i 15kn/1l.
1100ccm je poznati i pouzdani Fiatov motor, nudi 65 konja sto mali autic od 600-tinjak kg vrlo brzo pokrece (max speed 150-160km/h).
Nisam imao problema s njim, niti ih ocekujem (prosao je preko 30k km) vozim ga stalno i svugdje, izvrstan za parking, za cestu, i gust ga je vozit.
Povoljno se daju naci zadnji modeli od 96.-97. godine, i to s malo kilometara.
Eto to je moj savjet,
Ponavljam sviki gti je mrak, ali kao second car koji je opremljen za brdo ili rally

Bookmarks