Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2008
    Bodovi
    8.513
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.513, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao hp compaq Pregledaj post
    Moja preporuka ti je sljedeće:
    Kupi prepaid karticu nekog australskog operatera. Uz to si na internetu otvori Nonoh account (www.nonoh.net), uplati 10€. Imaš pozive potpuno besplatno za HR.
    Stvar funkcionira presavršeno. Sa australskog mobitela biraš 0871232364 (broj provjeri prije puta, možda se promjeni, ...). To je Australski broj fiksne linije, i kao takav se obračunava na kupljenoj prepaid kartici. Pozivom na taj broj, govorni automat ti kaže da nakon zvučnog signala biraš broj koji zoveš. Ti utipkaš 00385xxxxxxxx -broj u HR i taj poziv te sveukupno košta kao da zoveš nekoga u Australiji sa mobitela na fiksni broj.
    Dodatna ušteda ti je ako te od doma zovu također preko Nonoha, bilo sa kompjutera na mobitel, ili pak Phone-to-Phone poziva sa kompjutera, ili ako ti doma ne koriste mobitel, na isti način kao što ti njih zoveš, pristupni broj iz HR je 017776167, biraju tvoj Australski broj i plaćaju kao da si doma.

Jedino što moraš napraviti, je u programu unijeti tvoj broj telefona s kojeg te netko od doma misli nazivati, i u Australiji unijeti svoj novi broj mobitela, kako bi mogao na ovaj način spojiti vezu.

Jeftinijeg od ovog načina nema.
    JOJ zbunio sam se.
    1. vidim da je taj nonoh od betamax-a a ja vec imam racun na 12voip mogu li koristit 12voip ili barem taj racun?
    2.Taj prvi proj-australiski fiksni je predpostavljam neki od voip-a
    3.misliš kompjuter a ne mobitel jer mi to nema logike
    Ako ti nije tesko mozes li mi jos malo pojasniti, preciznije...ja sam ti malo smotan. Hvala

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    Galaxy S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    5.566
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.566, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Budem sutra, ako ne dam do 12 podsjeti me na PP. Spava mi se sada, pa ne mogu pisati...

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    Galaxy S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    5.566
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Dominik3333 Pregledaj post
    JOJ zbunio sam se.
    1. vidim da je taj nonoh od betamax-a a ja vec imam racun na 12voip mogu li koristit 12voip ili barem taj racun?
    2.Taj prvi proj-australiski fiksni je predpostavljam neki od voip-a
    3.misliš kompjuter a ne mobitel jer mi to nema logike
    Ako ti nije tesko mozes li mi jos malo pojasniti, preciznije...ja sam ti malo smotan. Hvala
    1. Nonoh je od Betamax-a. Za 12voip je ista stvar.
    http://www.12voip.com/en/geo.html
    Pristupni broj za Australiju je 0290378474
    2. Tako je, to je Australski fiksni broj koji zoveš sa svog mobitela, telefona u hotelu, govornice, ... i tada biraš broj koji zoveš 00385xxxxxxxx u HR (ili negdje drugdje) i on ti napravi konekciju. Znači, on zove taj broj u HR, a ti pričaš po cijeni poziva kao da zoveš fiksnu u Australiji s australskog mobitela.
    3. Nisam skužio što pitaš... Kompjuter koristiš ako ćeš zvati sa kompjutera. Upišeš svoj broj i broj osobe koju zoveš i napravi ti konekciju potpuno besplatno (ne plaćaš onaj iznos poziva prema australskoj fiksnoj mreži). Ili pak zoveš sa kopjutera doma preko voip programa, ali to nije baš nešto. Uvjek kasni glas i tako... Zato ja uvijek radim konekciju na jedan od prije opisanih načina.

Nadam se da si skužio, ako ne pitaj, mogu ja još to pojasniti.

Stvar radi presavršeno, zato je šteta da trošiš na roaming. Jer i pozivi sa australskog mobitela u HR neće biti baš jeftini, a ovako pričaš po ništa...

Jedino, moraš u svoje podatke unutar programa upisati taj australski broj kad ga kupiš, da njihov sustav može prepoznati korisnika.

Možeš sada za probu napraviti sljedeće. U programu, gdje su tvoji podaci napiši svoj Hrvatski mobilni broj. Zovi sa tog mobitela 017776167 (pristupni broj unutar Hrvatske). I onda biraj neki broj kad te tamo automat zatraži. Možeš opet neki hrvatski broj staviti, tek toliko da vidiš kako radi.
    Naravno, unutar Hrvatske ovo nije isplativo za zvati jer plaćaš poziv na HR fiksnu mrežu prema tom pristupnom broju 017776167.

Jasnije?

Datum registracije
    Jan 2008
    Bodovi
    8.513
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Možeš sada za probu napraviti sljedeće. U programu, gdje su tvoji podaci napiši svoj Hrvatski mobilni broj. Zovi sa tog mobitela 017776167 (pristupni broj unutar Hrvatske). I onda biraj neki broj kad te tamo automat zatraži. Možeš opet neki hrvatski broj staviti, tek toliko da vidiš kako radi.
    Naravno, unutar Hrvatske ovo nije isplativo za zvati jer plaćaš poziv na HR fiksnu mrežu prema tom pristupnom broju 017776167.
    Evo probo sam i stvarno sam ih dobio i odlicno se cujemo i sve, ali sam na racunu od mobitela potrosio 10??? Istina zavo sam 4 puta jer mi je ona baba nije dala vremena da upisem broj ali ipak, znaci to nije obicni fiksni nego neki koda zovem kunolovca ili tak nesto

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    Galaxy S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    5.566
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da ne odgovaram sve redom, vidim da si skužio kamo upisati broj telefona...

Onaj pozivni broj mora biti fiksni broj u Hrvatskoj i fiksni broj u Australiji. Uvjeren sam u to. Čak sam sada i išao provjeriti, zvao sam ovaj u HR sa svog mobitela, pričao 15 sekundi i opljačkali su me točno 37 lipa (25 uspostava poziva + 12 (49/4).
    Neznam na kojoj si tarifi, ali... Ovo je sigurno broj fiksne mreže, dakle kao da pričaš s babom u Zagrebu.
    Kunolovci i ostale pizdarije (ne znam bolju riječ), nemaju brojeve koji počinju kao fiksni brojevi, već brojevi sa posebnom vrijednošću:
    060 broj Cijena poziva iz fiksne mreže Cijena poziva iz mobilne mreže
    060 1XX XXX 1,13 /min 1,95 /min
    060 2XX XXX 1,37 /min 2,17 /min
    060 3XX XXX 1,7 /min 2,49 /min
    060 4XX XXX 2,27 /min 3,05 /min
    060 5XX XXX 3,4 /min 4,20 /min
    060 6XX XXX 6,82 /min 7,82 /min
    060 7XX XXX 1,22 /poz 2,03 /poz
    060 8XX XXX 3,66 /poz 4,47 /poz

Kompjuter ti na ovaj način za ništa ne treba. Provjeri samo prije puta da li imaš još dovoljno free dana na programu, ako nemaš doplati onih 10 €.
    I naravno, trebat će ti u Australiji kompjuter za upisati broj tog mobitela, na tvojoj account stranici, ili direktno u programu. To lako riješiš kod nekoga, ili u internet cafeu, ili pak pitaš u trgovini gdje kupuješ broj da to u 2 sekunde napraviš na internetu...
    Zadnji uredio hp compaq : 04-07-2008 u 08:44

Datum registracije
    Jan 2008
    Bodovi
    8.513
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I naravno, trebat će ti u Australiji kompjuter za upisati broj tog mobitela, na tvojoj account stranici, ili direktno u programu. To lako riješiš kod nekoga, ili u internet cafeu, ili pak pitaš u trgovini gdje kupuješ broj da to u 2 sekunde napraviš na internetu...
    1.Pa čekaj, znači kad ja zovem Hrvatsku na programu mora bit moj Australiski broj, kad oni mene zovu na kompjuteru treba bit Hrvatski broj. Onda bi trebao stalno mjenjati te brojeve ili mogu stavit dva u jedno korisničko ime, il da napravim dva korisnička imena i u oba nadoplatim 10 eura i u jedan upisem Australiski, a u jedan Hrvatski.
    2.Jos nesto nisam razumio: je li se trosi novac samo sa voip racuna ili i sa voip-a i sa mobitela/telefona?
    Sorry sto pilam, zaista sam ti zahvalan!!!!!!
    Zadnji uredio Dominik3333 : 04-07-2008 u 10:53

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    Galaxy S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    5.566
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Novac se troši:
    -s mobitela (ili fiksnog s kojeg uspostavljaš poziv) trošiš ono prema fiksnom pozivnom broju gdje automatu ukucaš broj koji pozivaš
    -s VOIP računa prema cjeniku na http://www.12voip.com/en/calling-rates.html .Dakle, kad zoveš HR fiksnu iz australije, neće ti apsolutno ništa skidati. Kad zovu iz HR tebe na mobitel u AU skidat će s računa:
    Australia (Mobile) 0.090 ili 0.107 (ne znam da li obračunavaju iznos sa porezom, ili bez).

Što se tiče brojeve, ne treba ništa mijenjati. Možeš upisati mislim do maksimalno 5 brojeve, koje će koristiti kao tvoje brojeve. Kako? Lako... U programu klikni na FILE, pa na YOUR PERSONAL PROFILE, i onda dolje PHONE NUMBERS, odabereš mobilni ili fiksni i upišeš broj u internacionalnom obliku 00 ili sa +.

To je to.

Pitaj još, nema problema. Kad znam, nije mi problem objasniti, a tko zna koliko ćeš love ovako uštedjeti...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Tele2 roaming
    By mateob in forum Tele 2
    Odgovora: 48
    Posljednji post: 27-12-2009, 03:10
  2. Vipnetova tarif za roaming
    By Ifrit in forum A1
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 07-02-2008, 21:37
  3. Roaming na L7
    By jehudijel in forum Motorola