Meni mama ima identičan problem sa Sony Ericsson S500i. Nikako ne može pisat Tele2/T-mobile kao što meni piše na K800i (oba iz Tele2 paketa).
Kupio sam kod TELE2 K800i, pa me zanima jedna stvar. Što piše na ekranu kada se prijeđe u T-mobile roaming? Meni samo piše TELE2 bez naznake da sam prešao u T-mobile, jedino po čemu sm siguran da sam u T-mobile roamingu je da sam ga ručno izabrao. Na starom aparatu mi je uredno pisalo T-mobile a ispod TELE2 a sada na K800i uvijek i samo TELE2.
Meni mama ima identičan problem sa Sony Ericsson S500i. Nikako ne može pisat Tele2/T-mobile kao što meni piše na K800i (oba iz Tele2 paketa).
To je namjerno tako napravljeno da se ne skuzi. Npr. na mrezi VIP Srbija, koji je dijelom u nac roamingu s mrezom MTS, isto pise samo VIP, a cak i kad skeniras mreze ne izbaci ti na popisu MTS vec ti dva puta stoji VIP.
ma bitno je da ja imam signal u cijeloj hrvatskoj i da mi se razgovor ne prekida prilikom prelaska na t-mobile, a sad da li ce mi na ekranu pisati t-mobile ili ne, to mi nije toliko bitno. vezano za temu, ja sam kod frenda na w200i na kojem je stalno pisalo tele2 ubacio svoju karticu i meni je pisalo t-mobile, tako da pretpostavljam da je do sim kartice, ali nisam siguran.
Jeste, do SIM kartice je, jer sam imao dvije Tele2 kartice (nisu nova/stara kartica, obje su stare crvene ali u dva razlicita vremena nabavljene) i jedna je uvijek prikazivala TELE2 bez obzira bio stvarno na TELE2 ili na VIPu, a druga razlikuje i zna kad mora pisati TELE2 a kad HR VIP.
Osobno provjereno jos prije roaminga s T-Mobileom, i to na nekoliko mobitela: P990i, K800i, W810i, K610i, S500i, K500i, T630i i T300i.
Napravio bi vam snapshoote kao dokaz ali mi je krepao stari broj tako da sad samo prikazuje - Inactive SIM![]()
Zadnji uredio Doctor HR : 28-06-2008 u 04:39
Nije do sim kartice jer s istom u jednom mi aparatu piše T-mobile, a u drugom ne piše!!
Na sony ericssonu se u layoutu može namjestiti da ima dvije linije za prikaz operatera.
A može se, ja mislim, i pomoću logochanger elfa.
Meni, na k800- tele2 (kupljen u vipu) samo piše tele2.
Doctor HR- banda je na putu![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Meni na T610 pise uredno T-Mobile a na K800i uvijek Tele2, rijec je o istoj SIM kartici
Meni na K550i uvijek piše TELE2, ali ako uključim stalan GPRS, vidim kada sam na T-Mobileu jer tada mi piše "E" umjest "G", što je T-Mobileov EDGE signal kojeg Tele2 nema.
Kako uključiti ili napraviti na K850i da piše T-mobile ili Tele2? Da vidim razliku zbog interneta...kada prebaci da ne opali po računu...
...očito nikako, odi u postavke mreže i odaberi ručno Tele2 kada budeš htio ići na net...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Da, znam to... Ali ne da mi se stalno prebacivati simo-tamo. A kad ostavim ručno, prvi lift i "odaberite mrežu"... Znam da u softweru telefona postoji popis mreža, nazivi itd - možda se može promijeniti kakvim loyautom ili nešto...možda je netko radio već takav patch pa postoji gotovo rješenje. Ako je moguće da na nekim mobitelima piše i T-mobile i Tele2 u nacionalnom roamingu, zašto se ne bi mogla napraviti vidljiva razlika - ipak su to dvije različite mreže... A još najgluplje je to što se u gradovima ne može koristiti T-mobile signal - blokiran je...Prije sam onda držao na ručno T-mobile i to je to...bar znam na kojoj sam mreži i ne nestaje signal u bolnici, podrumu itd... Loš je Tele2 signal! Sve mi se nekako cijela Tele2 mreža čini sklepana i skrpana, ništa nije jednostavno!
@ mlesic
Imas onu opciju *107# da znas na cijem si signalu!
Cuo sam da Samsung mobiteli napisu R (za Roaming) na ekranu kad dodjes pod t-mobile signal (nemam Samsung pa ne mogu provjeriti ovu tvrdnju)!
Kada je roaming (neka druga država), mislim da bude malim slovima napisan naziv mreže...sitnije nego inače...Zašto im nije onda tako i u nacionalnom roamingu...Znaju napravit različitu cijenu, ali neznaju napravit različit naziv mreže...
Evo, ja sam pronasao rjesenje za ovo na mojoj nokiji...i dalje pise tele2 na mojoj nokiji kad sam u roamingu na t-mobile, ali ...treba instalirati programcic roaming guard koji odlicno funkcionira sistemom da blokira internet itd. kada smo u roamingu...to se odnosi na nacionalni i internacionalni roaming...mozete skinuti 3 day trial verziju ili activiranu varijantu za 3,5 eura...vrijedi te love...
http://www.roamingguard.com/
pozz
@emilioti
Samo si trebao napomenuti da je taj software za symbian verzije, da ne bi netko na "obican" mobitel to pokusao instalirati!![]()
Bookmarks