Da
Ne
Nemam pojma
ako ugradiš plin na flanđu onda radiš servis svakih 50 000km![]()
uglavnom plin![]()
i najbolje je ugraditi plin u PCZ
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
kada ja moj stari kupio novog mitsubishia outlander onda mu je horvat ugrađival plin kod njega je kupil
za sve zainteresirane moram napomenuti da se nakon ugradnje plinske instalacije atest(koji se radi u stanici za tehnicki pregled) treba obaviti najkasnije 15 dana nakon ugradnje.to se moze izbjeci ako se na racunu ne napise datum nego ga sami naknadno upisete(tako sam ja radio) pa onda mozete ici na atest kad vama odgovara.sve ovisi od dogovora sa servisom za ugradnju.
pregled instalacije u stanici za tehnicki pregled traje 2-3 sata,a ukljucuje opci pregled ugradjene instalacije i fotografiranje svih vidljivih ugradjenih djelova.
atest se izdaje u zakonskom roku od mjesec dana od pregleda.ja sam ga dobio za nekih 10 dana.
...koliko si dugo vozio bez atesta...i da li si imao kakvih problema pri atestu (pošto si koristio plin prije nego si ga atestirao) ...
...i smije li se voziti na plin u tome razdoblju dok čekaš ovjeru atesta (cca. mjesec dana) ..
nisam imao nikakvih problema,a i ako te zaustavi policija imas papire od ugradnje i racun.
ovo sam radio na vlastitu odgovornost,jer nisam imao novaca za atest.
dok cekas atest neces imati problema,ali nemoj ici preko granice jer te nece pustiti bez atesta.takodjer i na stanici za tehnicki pregled dobijes neko uvjerenje da je atest obavljen.
...aha...ok, hvala na opširnom infu...ako se još čega sjetim, budem napisao ovdje
...
...evo nakon dužeg vremena bez posta u ovoj temi, obavještavam vas - moj Audi je prešao na - plin...konačno...
...hvala svima na savjetima, na kraju sam se odlučio za ugradnju u AMC Nova Gradiška, atest je ugovoren za ponedjeljak i sve funkcionira dobro...
...inače ugradnja me je ispala 3500kn (i još + atest = cca. 4700kn) ...
...a najčudnije je što tako puno goriva košta tak malo novaca (naspram Eurosupera) ...
Ma sve je to super...trenutno
Ocito je ako se veci broj gradana prebaci na plin da ce se i njemu podici cijena...isto se dogodilo prije nekih 10-tak godina...koliko vec...20...ne znam (u "bliskoj" proslosti)
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
da, ali je bilo povećanje sa 3.05 na 3.35
sigurno je da ce i cijena plina rasti,ali samo iz razloga sto imamo najjeftiniji plin u regiji.vazno je znati da po zakonu cijena plina mora biti minimalno 50% niza od cijene najskupljeg derivata.
...ma samo neka ja s razlikom isplatim ugradnju, a kasnije je lako...
po zakonima koji trenutno vladaju u EU,plin je sekundaran derivat nafte i kao takav je manje opterecen nametima,a ima ga u vise nego dovoljnim kolicinama pa je stoga i donesen zakon koji propisuje da propan-butan mora biti 50-60% jeftiniji od najskupljeg derivata u ponudi.u nasem slucaju je to Eurodizel koji je trenutno na nesto manje od 10kn.
It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...
Bookmarks