Vrijeme punjenja ovisi o jačini punjača, obično je navedeno na baterijama i/ili punjaču koliko vremena je potrebno puniti.
Ja punim svoje 2800mAh 18 sati s 300mA punjačem. Neće im se ništa dogoditi ako ostaviš malo dulje.
Naime kupih u kompletu punjač Sanyo i 4 Nimh baterije 2700 mAh.
Koliko se sati prvi put pune, i jel one dvije zelene led diode se trebaju
ugasit kad su baterije pune?
Hvala.
Vrijeme punjenja ovisi o jačini punjača, obično je navedeno na baterijama i/ili punjaču koliko vremena je potrebno puniti.
Ja punim svoje 2800mAh 18 sati s 300mA punjačem. Neće im se ništa dogoditi ako ostaviš malo dulje.
Na kutiji ne piše ništa o jačini punjača. Radi se o ovom:
SANYO MQNO4 punjač za NiMH + 4x2700 mAh AA NiMH baterije
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=3950112
Spori punjač, ali evo pune se već 24 sata, dosta su vruče a te dvije led
diode još se nisu ugasile.
Te dvije diode su vjerojatno indikator da se puni. Tako je kod mene, jedino što se na njima može vidjeti da s trajanjem punjenja slabije svjetle.
Ako su 24 več uštekane tada su sigurno i pune.
Meni svijetle istim intenzitetom. Mislio sam da se kod tih novijih punjača
te dvije ledice ugase kad su baterije pune i automatski prestane punit.
Jel` ima netko iskustva s dotičnim punjačem?
Isti punjač ali baterije od 2500 mAh u papirima je pisalo da treba 12 sati da se napune.
Ja imam Sanyo punjač i 2100 baterije, i pune se oko 6 sati max. Tada mi se ugasi lampica na punjaču koja prikaziva punjenje.
Imam ja takav.Dugo se pune, negdje oko 8 h.Uglavnom kad se ugase lampice onda je punAli zato i dugo drze!!
nema veze sto se griju,to je normalno.
Svaka se baterija grije dok se puni, to je sasvim normalno.
Sa ovim punjacima koje Sanyo isporučuje uz baterije (dakle kitovi koji se daju kupiti) baterije od 2700 mAh, bi trebale biti napunjene za kakvih 14 ak sati.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
ja imam GP baterije 2500mAh i pune se 15 sati otprilike.
Ja sam napisala 8 sati,ali ocito je vise,jer obicno stavim da se preko noci puneKoliko se sijecam ,prvi put je svetlilo jako ,jako dugo ,kasnije to doslo u neku normalu. da kad se lampice ugase onda je pun. I da tople su ,to je normalno .Kad ih izvadis iz punjaca ostavi ih malo da se ohlade,nemoj odmah vruce stavljat ..
Na sporim punjačima prvo punjenje treba biti mninimalno 16h. Punjači obično imaju crvenu lampucu za indikaciju da se puni, a zelenu da su pune baterije. Nakon 24 sata i na najsporijim punjačima baterije bi trebale biti pune. Nakon 5. ciklusa punjenja/pražnjenja, to bi trebalo pasti na nekih 8..10h.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Baterije su pune kad se lampice ugase.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Pozdrav svima !!
Evo ja sam kupila sanyo komplet - punjač i 4 AA baterije , 2700 mAh prije tri dana. Imam olympus fotoaparat fe-310 i trazila sam koje ću baterije kupiti i nakon nekoliko konzultacija, uzela upravo ove. Jedan mi je momak rekao da on ima isti fotoaparat i iste baterije i da sa dvije baterije ispali oko 250 fotki. Kad sam kupila punjač i baterije, prvi put sam punila 16 sati, opalila 5-6 slika, ujutro upalila fotoaparat kad ono baterije prazne ??? stavim ja onda druge baterije, opalim 5-6 fotki, ugasim aparat, opet ga upalim i baterije prazne !!! Onda sam ih opet stavila puniti, opet 16 sati. Nakon punjenja sam ih odmah izvadila iz struje i iz pujnača i opet ista stvar - 5-6- slika i gotovo. Jel moguće da punjač ne valja iako je nov novcat, ili da nešto nije u redu sa baterijama ili već nešto treće? Šta da radim, kupila sam ih u Vemila za 161 kn.
I ima li netko kakav prijedlog, koje baterije ( sa punjačem) da uzmem za ovaj moj fotoaparat?
hvala unaprijed
Moguće je da si naletila na loš komad, bilo punjača, bilo baterija. Tome služi garancija.
Da bi znala što reklamirati, od tog koji ispuca 250 slika, posudi baterije i vidi da li i s njegovima se isto ponaša.
Ako da, kriv je aparat.
Ako ne, napuni njegove baterije na svoj punjač.
Ako se ponaša isto, kriv je punjač, ako ne krive su baterije.
nedavno sam kupio iste takve Sanyo baterije i ista stvar mi se dogadja.vec nakon 30-ak fotki pokazuje da su prazne.racun sam bacio tako da.....
ocigledno je to cijela serija "bolesnih" baterija.
hvala ti na odgovoru ali taj moj prijatelj i ja ne zivimo u istom gradutako da ne mogu isprobati njegove baterije. do aparata nije jer sam prije koristila duracell obicne baterije ( jednokratne) i dugo su trajale. medjutim kad sam kupila varta jednokratne one su isto jako kratko trajale.
sta da radim?
p.s. da uzmem neke druge baterije, jel ih mogu puniti na ovaj punjac?
Ima još jedan problem. Baterije velikog kapaciteta je puno teže napuniti i ako punjač nije predviđen za to neće ih nikada napuniti. Ovaj punjač (post #16) je predviđen za eneloop baterije koje su kapaciteta 2100mAh. Do 2500mAh će napuniti, a preko je upitno. Da bi točno znala u čemu je problem, posudi bilo baterije, bilo punjač i probaj.
Kod običnih baterije isto ima kvaka koju malo ljudi zna. Neke su predviđene za male potrošače (satovi, daljinski upravljači), a neke za velike (aparati, lampe...). I kod njih treba čitati za koju su namjenu.
Koje su baterije za koju namjenu možeš pročitati ovdje i kako sam ih testirao:
Test baterija na www.e-fotografija.hr
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
evo naletio na temu preko googlea
imam taj aparat fe 310 ili x 840, u biti ista stvar
i ako malo potražiš po googleu vidjet ćeš da je puno ljudi imalo problema sa baterijama koje imam i ja
defektan je aparat i nemaju rješenja za to
napunio 2700mAh baterije i slikao 30 slika kad ono prazan..izvadim i okrenem batrije slika dvije tri slike..ugasim, upalim i prazan..upalim ga četiri puta baterija opet puna
nakon šta se opet borim da ga upalim radi još dugo, znači baterije su pune
Sony Ericsson k750i, 256mb Pro Duo, R1CA021
pozdrav,mislim uzet ovaj punjac http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8051109402
pa me zanima koliko bi mu otprilike trebalo vremena da napuni 4 bat..cca thx
gidi jap!
Bookmarks