Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2008
    Bodovi
    6.960
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.960, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

SE k800i vs k550i (vs T-Mobile MDA Compact 2)

Usred kupnje sam novog (rabljenog ) mobitela i nikako se nemrem odluciti. Svaki ima mane i prednosti, znam ih vec i sam ovak na papiru.

K800i: najbolja kamera i blic, QVGA, samo UMTS, cigla od mobitela , i ipak je to k800i, moze se stavit w850i sound driver, a walkman samo "emulirati" kd playerom

K550i: flasha se u w610i i dobije se walkman i flash lite, samo EDGE, kamera ne opravdava naziv cybershot, mali ekran, nesto jeftiniji?

U hrvatskoj bih cak dao prednost EDGEu u odnosu na UMTS. Muzika mi je vaznija od fotografija, ali opet ni kvaliteta fotografiranja nije za zanemariti. 2 mp mi je pak dosta. Dosad sam bio na k700i i imam rezoluciju 176x220, tak da ne znam kolko se osjeti QVGA reza na ajmo rec malom ekranu na k800i. Tko je imal iskustva nek veli.

Kolko sam puno pretakao iz supljeg u prazno u glavi mislim da bi mi idealan mobitel bio k750i flashan na walkman, sa EDGE-om (i flash liteom i shake controleom).....ali to ne postoji

Da stvar bude bolja, frend je rekao da bi prodavao svoj MDA Compact II (HTC Charmer) vrlo povoljno. Mana toga je ne bas neka kamera (1.3), ali jos vise - nije SE. Zakaj mora biti SE? Jedna riječ - MyPhoneExplorer. Na Macu ima BluePhoneElite, ali na Windowsima nisam nasao nista slicnog za druge mobitele. Edit: Nadjoh nesto malo drukcije:SOTI Pocket Controller A kad smo vec kod toga. Jel radi Saling Clicker sa WM uredjajima?

Stoga, vi koji imate iskustva s gore navedenim modelima, pomagajte. Znam da je to sve dosta subjektivno, ali vrijedi vidjeti i kaj drugi misle
    Zadnji uredio alh84001 : 05-06-2008 u 22:57

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.409, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam jel ima smisla ulaziti u dilemu izvan opsega SE mobitela, pa ni neću posebno. Netko je na ovom forumu rekao da ako se netko dvoumi izmedju dummy telefona i smartphone-a onda je dummy za njega. U toj izjavi ima jako puno istine. Nisi naveo koliko imas godina i ne znam da li bi uopce imalo smisla da nabavljas Compact II. No offense, ali smjesno mi je vidjet klinca od 15 godina sa Tytn-om ili Compactom. A i prema ovome sto si naveo cini mi se da debelo naginjes ka SEovima.

Od ova dva moj izbor bi bio k800 bez neke dileme. Nije uopce nekakva cigla, nego nije mali tanki mobitel. Nisam siguran, a sad mi se ne da gledat jel 550 onaj sa uskim tipkama. Iskreno taj mobitel mi je malo zenskast. Eto cisto subjektivni dojmovi. Inace, imao nekad davno k750i i mislim da je to i dan danas vrlo dobar mobitel...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2008
    Bodovi
    6.960
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dorian_gray Pregledaj post
    Ne znam jel ima smisla ulaziti u dilemu izvan opsega SE mobitela, pa ni neću posebno. Netko je na ovom forumu rekao da ako se netko dvoumi izmedju dummy telefona i smartphone-a onda je dummy za njega. U toj izjavi ima jako puno istine. Nisi naveo koliko imas godina i ne znam da li bi uopce imalo smisla da nabavljas Compact II. No offense, ali smjesno mi je vidjet klinca od 15 godina sa Tytn-om ili Compactom. A i prema ovome sto si naveo cini mi se da debelo naginjes ka SEovima.

Od ova dva moj izbor bi bio k800 bez neke dileme. Nije uopce nekakva cigla, nego nije mali tanki mobitel. Nisam siguran, a sad mi se ne da gledat jel 550 onaj sa uskim tipkama. Iskreno taj mobitel mi je malo zenskast. Eto cisto subjektivni dojmovi. Inace, imao nekad davno k750i i mislim da je to i dan danas vrlo dobar mobitel...

None taken. Ali nije da sam neki balavac. Blize sam 30oj, nego 20oj. Stvar je u tome da nisam ni razmisljao o smartphoneima (ne samo u ovom slucaju, nego opcenito), jer su mi preskupi. A eto frend je uletio sa povoljnom ponudom, a ja ne znam nis pretjerano o WM telefonima. Prednosti i mane opcenito ili kod ovog modela (uostalom kao ni nitko drugi na pocetku) pa zato pitam tu.

I ja mislim da je k750 vrlo dobar mobitel. Ali bez EDGEa ili UMTSa nema sanse.

Hvala na komentaru

P.S. Ovog trena pricam na Motoroli F3
    Zadnji uredio alh84001 : 05-06-2008 u 23:30

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja imam jednu F3 samo zato sto mi je kao ideja fenomenalan telefon (telefon za telefoniranje, da ga je napravio apple prodavao bi se 10x bolje).

MDA Compact II je dobar telefon, ima brz procesor i fini veliki ekran. Uvjetno rečeno mane su nedostatak wifi-a i tipkovnice (dakle nema puno pisanja sms-ova i emailova). Wm telefoni su najbolja opcija ako se naviknes na suzivot s Outlookom i ako koristis sve njegove naprednije opcije (tasks, sync kontakata i sve drugo zivo). Inace ima jako puno programa (dodatnih) za tu platformu, ali opet moras biti siguran da ti se da ucit se radit. Ako s tim nemas problem, ako nemas problema s tim da je kamera srednja zalost i da mp3 player nije kao na walkman telefonu onda super uzmi Compacta. Ima ovdje ljudi koji ga imaju i cini mi se da su zadovoljni. Za 300tinjak kuna mozes jos kupiti GPS receiver i namjestiti si u autu navigaciju (jako jako dobra stvar).

Podji na pivu kod prijatelja i poigraj se s mobitelom na pola sata, ako ti se svidi super, a ako ne K800. Bolja kamera, vjerojatno bolji player i tipkovnica. Eh da jos nesto... buduci da Compact nema tipkovnicu tesko ces birati broj npr u voznji ili nekoj situaciji gdje to moras raditi "na slijepo" bez taktilnog feedbacka to nije bas jednostavno.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2008
    Bodovi
    6.960
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja imam jednu F3 samo zato sto mi je kao ideja fenomenalan telefon (telefon za telefoniranje, da ga je napravio apple prodavao bi se 10x bolje).
    Takodjer. I prilicno egzotican. Napredan, a nazadan. U svakom slucaju s karakterom

ali opet moras biti siguran da ti se da ucit se radit. Ako s tim nemas problem, ako nemas problema s tim da je kamera srednja zalost i da mp3 player nije kao na walkman telefonu onda super uzmi Compacta. Ima ovdje ljudi koji ga imaju i cini mi se da su zadovoljni. Za 300tinjak kuna mozes jos kupiti GPS receiver i namjestiti si u autu navigaciju (jako jako dobra stvar).

Za kameru mi je jasno, ali da nema neki dobar soft za glazbu. Za java telefone ima KD Player. Jako dobar soft. Cudno mi da nema za windowse nes. Kaj se tice ucenja, nije nikakav problem. Dapace, to je uzitak.

Podji na pivu kod prijatelja i poigraj se s mobitelom na pola sata, ako ti se svidi super, a ako ne K800. Bolja kamera, vjerojatno bolji player i tipkovnica. Eh da jos nesto... buduci da Compact nema tipkovnicu tesko ces birati broj npr u voznji ili nekoj situaciji gdje to moras raditi "na slijepo" bez taktilnog feedbacka to nije bas jednostavno.
    Morat cu da. Zanimljivo da je moja pomalo retardirana Moto K1 imala voice recognition. Nije uvijek radilo najbolje, ali iznenadil sam se da je prilicno upotrebljivo bilo. A to bih ocekivao recimo od touchscreen telefona bez taktilnog feedbacka. Ni iphone to nema cini mi se, ali mozda sam u krivu.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. T-Mobile MDA compact
    By frish in forum Windows Mobile
    Odgovora: 413
    Posljednji post: 03-09-2008, 14:12
  2. T-Mobile MDA Compact III Navi - T-Mobile
    By sms freak in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 03-06-2008, 19:02
  3. T Mobile mda compact II
    By 1142007 in forum Windows Mobile