Eto, konačno su se genijalci sjetili. Ovo je konačno prava stvarPuno bolja tarifa od Simpinog Web'n'Walka
![]()
Novost iz vipa!
mobile surf podatkovni paketi dostupni su za aktivaciju svim Vip korisnicima bez obzira na korištenu govornu tarifu. Valjanost svakog aktiviranog mobile surf podatkovnog paketa je 30 dana. Nakon isteka perioda od 30 dana ili nakon što je potrošen sav promet
uključen u podatkovni paket, daljnji prijenos podataka naplaćuje se prema redovnom cjeniku za prijenos podataka.
Pri korištenju podatkovnih usluga ne obračunava se vrijeme provedeno na mreži već samo količina prenesenih podataka. Cijena ne ovisi o korištenoj tehnologiji prijenosa (GPRS, EDGE, UMTS ili HSDPA). Obračunska jedinica je uvijek 10kB.
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=27387867&idnews=639611
Eto, konačno su se genijalci sjetili. Ovo je konačno prava stvarPuno bolja tarifa od Simpinog Web'n'Walka
![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Ne znam da li si primijetio, ali po novom t-mobile ima istu ponudu, 10MB za 15kn...
http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-41-00.asp
Sada bi VIP jos trebao spustiti cijene VIPMe Broadbanda (samo data tarifa) jer je Simpa (isto samo data, bez voice usluge) uveo 1Mb=1kn a kod njih je jos uvijek 1Mb=2kn (osim onih paketa koje moras potrositi u mjesec dana).
@Ojpi: Pa naravno da sam primjetio - zašto misliš da sam se referirao na Simpin Web'n'WalkAli pogledaj malo bolje Vipnetovu ponudu. Tamo imaš još dodatne opcije - 20 i 120 MB isto za neku sića paru
@10alex: Nekako sumnjam da će Vipnet spuštati ponudu jer ima pokriven taj segment. OK ne tako kao T-Mobile, ali čisto sumnjam. Nešto mora natjerati postojeće Vipme Broadband korisnike da uzimaju one dodatne megabajte koji nisu uključeni sa kupnjom bona...a kad bi Vipnet smanjio cijenu na 1kn = 1 MB, one dodatne opcije za Vipme Broadband ne bi bile nikome zanimljive.
ja sam vipov pretplatnik i daj mi reci ako si aktiviram recimo ovih 20 mb za 20 kn .. to ce mi vrijedit dok ne prođe 30 dana ili dok ne potrošim tih 20 mb? a poslije toga je sve po starom ko da nisam nista ni aktivirao ili i dalje sam na toj usluzi ? kak to ide?
Zadnji uredio ivo47 : 02-06-2008 u 22:04
@T-Maca
Da VIP ima 100Mb=100kn i to vrijedi mjesec dana, ali data kartica nije kao broj mobitela da ti se ne da mijenjati. Ja sutra ostavim VIP Broadband u ladici i odem kupiti Simpu za 100kn (100Mb) koji nisu ograniceni na mjesec dana.
Mislim da se i VIP malo opametio od kada je uveo 25kn pretplatu i ove internet pakete po 10Mb=15kn :-)
mmm da u vipu je 120 mb 40 kn, znaci preračunato u kune bi to bilo za 100 kn nesto manje od 300 mb (naravno kad bi to bilo moguce jer je njima to limitirano po mjesecu pa ako potrosis vise od tih 120 mb placas svaki kilobajt ko suvo zlato). za to vrijeme simpici uzmu za 99 kn web n walk i imaju 1 gb surfanja (a sto je za nekog ko puno surfa i pregledava svako malo mailove skroz ok jer 1gb stvarno nije puno, mislim bar ja potrosim samo za surfanje bez downloada puno vise al ok skrecem s teme)
zakljucak je da je T jos uvijek puno jeftiniji od vipa, a onih 15 mb za 10 kn je u biti glupost jer to potrosim u jednom danu samo da bi mailove pregledo tako da s tim treba biti jako stedljiv i oprezan..
ok nemojte me sad odma drvljem i kamenjem, novi sam ovdje al moro sam napisat sta mislima na kraju krajeva i ja sam vip i uzet cu ovu opciju surf za probu pa cemo vidjet kolko ce mi trajat to..
Peace
@DeeJay
Ti malo mijesas stvari,prvo nije Simpa imala 1Gb za 99kn vec su to imali pretplatnici, a i ta opcija je ukinuta mislim cak od Nove godine (bila je to promocija) i sada se samo moze dobiti 25Mb=25kn ili 150Mb=50kn.
Tako da su sada VIP i t-mobile po ponudi izjednaceni.
Ima tko iskustva s ovime ... Jel netko uzeo ono za 20kn ja bi danas al taman tolko imam pa se bojim riskirat
Kakva je brzina kod mobitela tipa V630![]()
[QUOTE=Yodina;781237]Jel netko uzeo ono za 20kn ja bi danas al taman tolko imam pa se bojim riskirat[QUOTE]
Ja bih po ovoj recenici rekao da si ti prepaid pa onda mozes uzeti samo onaj paket od 15kn=10Mb
[QUOTE=10aLEX;781274][QUOTE=Yodina;781237]Jel netko uzeo ono za 20kn ja bi danas al taman tolko imam pa se bojim riskiratUpravio tako
Ja bih po ovoj recenici rekao da si ti prepaid pa onda mozes uzeti samo onaj paket od 15kn=10Mbmislio sam da nece nitko skuzit a nije mi se dalo edit radit ...
Pa jel to nitko nema, neznam kako trose msn messenger i tipicno surfanje, ima tko kakva iskustva?
A surfanje sa Operom Mini - isključi prikaz slika i moći ćeš dosta puno surfati ili bit na MSN-u sa tim iznosom čitav mjesec uključen i moći ćeš poslati barem jedno 100000 poruka ako ne i više. Ukratko, ako aktiviraš tu tarifu, bit će ti jeftinije slati poruke nego da šalješ standardni SMS nekome, pod uvjetom da i taj ima tu tarifu i MSN na mobu (što je u pravilu besplatno).
Jedini minus - baterija
@Ivo47: Ako si na pretplati - imaš povoljnije pakete - 45,5 kuna za 512 MB ili 95,5 kn za 1 GB i to si samo odeš u Vip centar/nazoveš SZK i aktiviraš Vip Mobile Broadband 512. Paket ti onda vrijedi mjesec dana. Ovo je samo za prepaid korisnike.
[QUOTE=Yodina;781275][QUOTE=10aLEX;781274] Recimo www.bing.im ti je odličan za te programe tipa msn, icq... jede jakooo malo, gotovo ništa, za surfanje imaš operu mini koji isto jede malo ako isključiš slike.
hvala obojici, evo sad sam poslao aktivaciju za 10MB, skidam bing i minioperu ... pa cemo vidit kako to ide.
Sad jos da znam jel naplacuju 3G jer mislim da on fura i do 384kb/s samo tamo gdje je pokriven![]()
kak mislis prepaid? pise 20 mb = 20 kn za pretplatnike (sto sam ja) i 15 kn = 10 mb za korisnike .. meni treba samo za msn recimo to pa me zanimalo jel mi to dosta tih 20 mb za mjesec dana .. ? i nesto sam cuo da za surfanje uz taj paket ide prek vodafona, tak neka fora .. nisam bas to shvatio, pa ako netko zna bolje malo ... ? al meni treba samo za msn pa mi i nije bitno to toliko ..
a ovo ovih 45 i 95 kn mi previse malo tak da mi to otpada jerbo kad si sve to zbrojim i oduzmem i previse mi dode racun, a ne placam ga ja![]()
Ti ako hoćeš možeš uzeti ovo 20 MB = 20 kuna i to ti vrijedi 30 dana, ali to nije pretplatnički paket (kad ga potrošiš, možet uzet novi).
Ne ide ništa preko VFL-a, nego ti samo imaš preko VFL-a mogućnost da sve web stranice smanjiš i prilagodiš prikazu na malom ekranu - što ti u osnovi omogućuje i Opera Mini besplatno.
Zadnji uredio T-Maca : 03-06-2008 u 19:12
hmm evo proci ce 24h i jos mi uvijek nisu aktivirali 10mb prometa ... Cujem da VIP ima problema sa 3G i da cemo moc cijeli dan pricati besplatno o0
meni se aktiviralo sinoc u roku 2 sata, i eto zasad sam zadovoljan skroz. tih 10 mb je skroz dosta za msn, evo primjera iz prakse radi sinoć sam stvarno tipkao puno s vise ljudi i to kojih 3 sata nisam potrosio niti pola mb, dakle ovih 10 mb u svakom slucaju mora biti dosta za mjesec dana msnadakle @ivo47 - samo naprijed i bez straha
![]()
@10alex da fakat, t com sad ima za pretplatu 150 megi za 50 kn. ma poanta u svemu ovome je da očiot napredujemo, i da mobilni internet konačno postaje nesto normalno a ne nešto svemirsko hehelol
Pa da. To je i cilj. Iako ne znam kak će infrastruktura izdržat, ali nek se napreduje. Barem ću sa više ljudi na MSN-u moć mobilno komunicirati.
Evo danas je 8. lipnja ... zahtijev za aktivaciju sam poslao 3. lipnja i jos uvijek mi nije aktivirano.
5 poziva ... 5 čekanja da prođe dan uz rijeći da će slijedeći dan 100% aktivirati ... što na ovo reći![]()
T-Com Mađarska (kao i Vodafone i Pannon) imaju 5GB za 150 kn, bilo na pretplati bilo na prepaidu, a za 420kn 15GB, pa sat ti vidi koliko napredujemo. A usto su uveli i mobileTV (nije da mi treba tv na mobitelu, ali ipak govori o tome koliko su Mađari napredniji).
I to u zemlji u kojoj nekada tv nije radila ponedjeljkom.... eh...
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
Priča je duga, ne želim ni pričat što mi se dogodilo zbog ovih surf paketa ... samo ukratko ... sa 43kn sam pao na 0.98kn ...
ukljucivanja, prebacivanja, žalbe ... 9 poziva ... da bi na kraju ukljucili 2 tarife, naravno duplo mi to naplatili ... i sad surfam ja 10min i iskljuci me ...
... paket od 20MB neotvoren a ja surfam po VIP GPRS cijeniku ...
zovem danas ... malo su ostali u šoku ... ako do ujutro ne rješe stvar ... sumnjam da cu ovo više rješavat sa službom za korisnike
Bookmarks