Imao si ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56274
Mislim da zglob nemaju u cijeniku,al ga imaju na lageru,i mislim a nije preko 50kn,a flat ti je isto cca 50 kn...
jel je ko mjenjao flat kabel da mi kaže koliko košta, pukao mi je ondaj drugi šta vodi do vibro motorića tako da nemam vibre.
Pokušavam nazvati simel već dva dana il se nitko ne javlja ili je zauzeto...
dakle zanima me cijena.... i opet mi je nakon svega par mjeseci otišao onaj preklopni mehanizam...
Razmišljao sam malo ako kupim novi onaj mehanizam, dali bi bilo dobro skratiti malo oprugicu da se ne otvara tko teško možda bi duže trajalo...
Imao si ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56274
Mislim da zglob nemaju u cijeniku,al ga imaju na lageru,i mislim a nije preko 50kn,a flat ti je isto cca 50 kn...
Danas mi stigao flat i preklopni mehanizam. Prvo što sam napravio sam malo skratio onu oprugu u mehanizmu, da mi se malčice lakše mobitel preklapa, a opet da je čvrsto, i zamjenio flat, motorcic za vibro koji se nalazi na flat kabelu nije iste velicine ko originalni, i ona guma sta je na originalnom ne pase na ovoga zamjenskog, cak je malo duzi, i rezultat je da mi malcice slabije vibrira, ali zato se jaće čuje zzzz zzzz...
Nakon promjene flata, primjetim da vanjski i unutarnji ekran malčice blinka jako slabo ali se vidi, evo sad sam prikopcao mob preko usb kabela na komp sad vise ne blinka, inace da napomenem, sve radi, dok mob otklopim normalno se vidi slika i ništa ne prekida, pa me zanima zašto to s blinkanjem, kaj mu se desilo?
Ako nisi nista potrgao,lijepo im ga vrati. Ja sam ih dosad 20 promijenio,i ni jedan nije imao navedene simptome,te je sve bilo u najboljem redu... A to da je vibromotor drugacijih dimenzija od originalnog jos nisam vidio...
reći ću samo da je kvaliteta zamjenskih dijelova toliko opala u posljednje vrijeme da nije čudno dobit i rabljeni flat ili čak puknut.
ma nisam ga potrgao jer sve radi, samo to blinkanje, vec me pomalo pocelo ubijati, jel moze to binkanje sjee ekran? a to da ga nosim natrag mislim da mi se ne isplati jer flat dođe cca 35 kn, a mene sam prijevoz do simela dođe više od toga...
još sam primjetio da i kad ugasim mobitel on i dalje blinka, ma popizdit ću.
A šta se tiče vibrića nemam što lagat, originalni je kraći i deblji naravno s gumom koja je na njemu, dok ovaj zamjenski nije došao s gumom, tako da, ma razočaran sam skroz.
negojel bi uspio kak da popravim stari flat, naime puklo mi je samo za vibro motor, drugo sve radi... znam da je sitno ali nemamkaj izgubit da bar pokusam....
blinka ti svjetlo na LCDu?
da na vanjskom, a unutarnji ekran onak bjelkasto blinka i to jače s ljeve strane ekrana. Evo sad sam stavio ponovno stari flat, ne blinka ništa, i šta mi je činiti, sa starim falatom nemam vibracije...
Dali je to blinkanje zbog neispravnog flat kabla iako sve ostalo radi, i za vrijeme pisanja poruka nema smetnji sve je normalno.
Neznam sta bi bilo da nazovem sutra i da im kazem, u čemu je problem, jel bi imali razumjevanja?
probaj ih tražiti novi flat, svakako. jer, ako nemaš tih pojava sa starim flatom, sasvim ti je jasno u gdje je problem
Zvat cu sutra i sve objasniti, pa cemo vidjeti šta će reći
hvala svima na pomoći!
ako blinka, moguće da flat nije dobro sjeo i da se nije dobro zakopčao. moj savjet:
prije nego što ga vratiš, probaj ponovno rastavit, i ponovno otkopčat i zakopčat.
Ako se problem nastavi, definitivno zamjena kao što su ti gore preporučili.
I slažem se sa Inovatorom. Definitivno, kvaliteta im je drastično opala.
Poštovanje, GoGs.
hajd ond aidemo opet rastaviti i staviti nutra zamjenski flat.
opet isto čim sam stavio bateriju odmah je počelo blinkati, a nit ga upalio nisam
Ništa zvao sam i objasnio,zamjenit će mi ga...
Zadnji uredio alex1 : 04-06-2008 u 09:08
Ima slucajeva kod motorola gdje duzina flat-a zna zavarat,jer stvarno izgleda duzi,ali kad se savije gdje se treba savit,sve dode na svoje mijesto. Na V525 sam morao i savijat,i odrezat komad plastike na kraju flat-a koji je bio visak pa je sve stalo kako treba Znam da je ovo malo off,al nek ostane kao savjet za one koji ce rastavljat dalje...
Zamjenski dijelovi skoro nikad nisu imali ucinak kao i originalni dijelovi,tako da se ne cudis. Ja sam imao slucaj i na V360 s flat kabelom,gdje je osvijetljenje na oba ekrana bilo dosta slabije nego s originalnim kabelom. Nadam se da si im naveo nedostatke kabela koji su ti poslali (dimenzije i ostalo) da se ne dogodi da ti poslju novog,a dimenzijama istog kao i taj sto si nedavno kupio...![]()
Ja sam im samo objasnio koji su mi simptomi i reko da sa starim flatom mi se to ne događa, i rekli su da dođem zamjeniti a ne da će mi poslati drugi, pokusat cu uloviti frenda dok ide u zg, pa to rjesiti. Reko sam ih da neznam dal cu tak skoro u zg, a da mi se samo zbog toga ne isplati, rekli su nema problema, samo glavno da imam racun. Fer i korektno!
Evo prestalo blinkanje samo odsamo od sebe, nisam ni ništa prčkao po mobu ni ništ, ko bi reko, i šta je na kraju bilo na stvari?
Zadnji uredio Inovator : 05-06-2008 u 22:59
evo ozbilno, sad sigurno mislite da sve zezam, ali nije mijasno kak to sad odjednom ne blinka, stvarno mi neide u glavu, ajd da sam bio pijan proslih dana razumio bi. Bas sam ga stavio ispred monitora da vidim ako slucajno blinkne ali ništa, super, sve mi radi, sad je ko nov. Stvarmo bi mi bilo zao tog moba da krepa, popravljat cu ga dokle god budem mogao.
Bookmarks