hmm... pogledaj da li ti onaj chinch sto ide u zvucnu ima malo prostora.. tj da li je klimav... moglo bi biti uzrok...
s tim da prije mislim da je do zvucnika nego do zvucne!
Naime cujem kako mi komp radi na zvucnicima, sto vise programa otvaram vise krce, cuje se kako mis radi i cak dokpustim neku glazbu cuje se taj zvuk. Mislim da je to zbog lose zvucne, ali frend ima takvu, a kod njega je sve normalno. Dali se to da ikako rjesit? Zvucna je C-Media L-8738-4C
There are no shortcuts in evolution.
hmm... pogledaj da li ti onaj chinch sto ide u zvucnu ima malo prostora.. tj da li je klimav... moglo bi biti uzrok...
s tim da prije mislim da je do zvucnika nego do zvucne!
###1410989180026
e to sad stvarno neznam... hmm izvadi komponentu po komponentu... pa vidi je li sve ok... najvise obrati paznju na RAM i HDD!!!
###1410989180026
Prvo si stavi kakve novije drivere. Ako ne pomaze,onda zvucna negdje probija na masu,ili pak nesto drugo sto ometa zvucnu,i dogada se sto se dogada... Obidi cijelo kuciste,provjeri kablove da nisu osteceni i da se negdje ne diraju gdje ne bi smijeli...
@ Tnt: Mislim da RAM i HDD nemaju veze s tim...
hm... ne znam da li imaju veze... al je u mene rodjak jedno vrijeme se zezao sa tim... uzme neki HDD ubaci onda kad brat stariji dodje... mu nesto se culo na zvucnicima... al prije ce opet biti to sto ti kazes!!!
pokusaj si nabaviti neku drugu zvucnu!
###1410989180026
slicno mi se dogadalo i kad sam koristio zvucnu koja je spojena na maticnu, ali jos mi je k tome nesto bilo osteceno jer desni zvucnik nije radio
jesi li uspio sta rijesiti?
###1410989180026
Zujanje prilikom pokreta miša ili bilo kakvih drugih aktivnosti na kompu dolazi zbog "loše mase".
Stavi "mute" na CD, pošto kabel iz cd roma prema zvucnoj obicno nije zasticen pa lovi smetnje iz ostatka kompa, ili uopce nije ustekan.
Ak ne koristiš mikrofon i aux, tj. nisu ustekani, isto stavi "mute".
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
posudi karticu od frenda i probaj na svom kompu je instalirati sa "fresh" driverima znaci najzadnje drivere za tu zvucnu skini...
ako frend neda zvucnu odfuraj zvucnike kod njega i vidi dali se sve dobro cuje...
ako se tamo sve cuje o.k onda je problem u tvojoj zvucnoj ili obrnuto...
Uspot ako koristis ne integriranu zvucnu provjeri dali si iskljucio integriranu zvucnu karticu koja je na maticnoj ploci...to mozes preko biosa...jer ti mozda ona radi smetnje...ali ako problem tek od nedavno imas ja bi rekao da je ili kartica ili driveri ili zvucnici.
Pozdrav
Može biti:
- Napajanje
- Kondovi na ploči
- Curenje struje:
- Loše uzemljenje (komp, zvučnici, oboje) - samo ako su zvučnici s uzemljenjem
- Neka druga periferija uzrokuje curenje struje
- Antenski kabel ako imaš TV tuner (kabelska ili antena od zgrade, pogotovo)
Pokušaj prvo odspojit svu periferiju osim miš, tipkovnica, monitor. Kad se komp upali ugasi pa ištekaj monitor. Ako i onda čuješ šum, onda je definitivno problem unutar kompa.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
ako nemas integriranu zvucnu.. odnosno ako imas zvucnu spojenu na maticnu preko PCI-a onda moras iskljucit onboard zvucnu u BIOSu .. znaci kad bootas komp pretisni delete.. udjes u bios -> advanced settings -> onboard sound -> disable
ja sam nedavno imao isti problem ... i problem je bio u mojoj zvucnoj kartici =) ako ce ti to ikako pomoc.
http://www.diabolicservers.com
-ultimate gaming destination-
Nije pomoglo
Idem sad to probatako nemas integriranu zvucnu.. odnosno ako imas zvucnu spojenu na maticnu preko PCI-a onda moras iskljucit onboard zvucnu u BIOSu .. znaci kad bootas komp pretisni delete.. udjes u bios -> advanced settings -> onboard sound -> disable
ja sam nedavno imao isti problem ... i problem je bio u mojoj zvucnoj kartici =) ako ce ti to ikako pomoc.
Pa jesi probao drugu zvučnu? (nekaj iznad 50kn)
Jesi probao koristit inegriranu?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Onesposobi integriranu,deinstaliraj PCI zvucnu karticu,izgasi racunalo,iscupaj PCI zvucnu karticu,ubodi je u drugi slobodni utor,upali racunalo,instaliraj nove drivere....... Moze pomoc...
Pogledaj kondazatore na matičnoj. Da ne objašnjavam, slika govori tisuću riječi.
Ovako moraju izgledati svi kondezatori na ploči (ono plavo iznad čega piše 1000uF Capacitor). Obrati pozornost na gornju stranu:
Ovo je primjer loših, napuhanih kondezatora:
A ovo je najgori slučaj, kad procure:
U bilo koje od ova dva zadnja slučaja, može se mijenjat kondezator, ali se to isplati samo ako se radi o skupljoj ploči (a na skupljoj ploči se to najčešće ne dogodi), pa rješenje promjena ploče.
Ako su kondezatori dobri, pokušaj drugo napajanje. Možeš pokušati i live linux, možda čak i s iskopčanim diskom.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
aaa jesi uzeo od frenda njegovu zvucnu karticu?
ma neznam eto ti kazes ne daje ti se lova jer planiras uzeti si laptop... hmm 50-ak kuna te nece odvesti u bankrot!
###1410989180026
Bookmarks