Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.485, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako dakle .... sve ovisi koje stranice posjećujem i o zaštiti (imam oriđiđi windowse i avast) ... i samo još nešto... kad gledam clipove s "Farme" slika baš ne curi glatko, kao da fali frameova ...jel se da tu što učiniti ? (na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))
    Nije ovo za mene ...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    C905
    Operater
    Tele2,Simpa,Vip
    Godina
    39
    Bodovi
    5.302
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.302, Nivo: 17
    Bodovi: 5.302, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomislav10 Pregledaj post
    Tako dakle .... sve ovisi koje stranice posjećujem i o zaštiti (imam oriđiđi windowse i avast) ... i samo još nešto... kad gledam clipove s "Farme" slika baš ne curi glatko, kao da fali frameova ...jel se da tu što učiniti ? (na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))
    Sve ovisi o konekciji koju imas i o tvojoj udaljenosti do adsl centrale...naime svako mjesto ima vise manjih ili jednu vecu adsl centralu...sve te adsl centrale se na kraju spajaju na glavnu adsl petlju koja propusta odredenu adsl brzinu...neke centrale imaju sumove na telefonskim linijama posto su stare i ofucane pa je brzina adsl-a manja nego ona sto se isporucuje sa paketom

Naprimjer imas paket 2mbit/256 kbps
    a max download ti je 130 kbps umjesto 200 kbps cca
    a upload ti nije 20 kbps nego 7 kbps...
    Onda isp poveca paket ako ga tlacis nazivajuci sluzbu za koristnike svaki dan
    i tako dobis cak i veci download i upload nego u paketu do 2mbit ali sve to samo ako tehnicka sluzba stvarno utvrdi da ti je download ogranicen na 40% manje od onog deklariranog u paketu.

Sto se tice clipova tu ovisi vise stvari (tvoja brzine downloada i brzina uploada servera gdje su pohranjeni filmici od "farme")

Samo ne kuzim dio
    "(na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))"
    jer ako firma koristi proxi (sto se koristi za anonimnost) onda veza nikako nemoze biti brza...nasuprot samo jednaka ili sporija jer proxi prolazi preko razlicitih Ip-a da bi sakrio tvoj main ip koji firma koristi (najcesce staticki ip...znaci ip koji se ne mjenja)

Ja ti preporucujem da si ispitas brzinu downloada i uploada da bis vidjeo dali ostvarujes maximum u uploadu i downloadu
    Najbolje da pokusas napraviti speed test http://www.speedtest.net/
    ili da downloadas neke fajlove sa microsoft.com i vidis koliko kbps ti ostvaruje pri samom downloadu.

evo ovo je moja brzina na speedtest.net:
    moj paket je t-comov 2 mbit/256 kbps

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako ti loadiranje filmića ide brže nego filmić teče onda ti zastajkivanja nebi trebalo biti. Ako ipak imaš nekih trzanja, gubitaka frejmova čak i ako ti je filmić u potpunosti loadiran - može biti problem do browsera, opterećenosti procesora/kompa.. Ukratko 100 softverskih stvari s kojima brzina interneta i ping nemaju veze.

Ako koristiš Firefox ili Operu kreiraj novi profil i probaj pokrenuti isti filmić. Isto tako neke ekstenzije/pluginovi/toolbari znaju usporiti vrijeme dok ti se stranica počne loadirati (ono što si ti u prvom postu nazvao pingom - vrijeme koje prođe od klika na link i loadiranja sadržaja). Kod mene je to vrijeme oko pola sekunde do sekundu iako imam dobru brzinu, ali znam da je to zbog ekstenzija u Firefoxu bez kojih ne mogu, a koje su očito loše napravljene.. Na friškom profilu je to vrijeme puno kraće.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Ako ti loadiranje filmića ide brže nego filmić teče onda ti zastajkivanja nebi trebalo biti. Ako ipak imaš nekih trzanja, gubitaka frejmova čak i ako ti je filmić u potpunosti loadiran - može biti problem do browsera, opterećenosti procesora/kompa.. Ukratko 100 softverskih stvari s kojima brzina interneta i ping nemaju veze.

Ako koristiš Firefox ili Operu kreiraj novi profil i probaj pokrenuti isti filmić. Isto tako neke ekstenzije/pluginovi/toolbari znaju usporiti vrijeme dok ti se stranica počne loadirati (ono što si ti u prvom postu nazvao pingom - vrijeme koje prođe od klika na link i loadiranja sadržaja). Kod mene je to vrijeme oko pola sekunde do sekundu iako imam dobru brzinu, ali znam da je to zbog ekstenzija u Firefoxu bez kojih ne mogu, a koje su očito loše napravljene.. Na friškom profilu je to vrijeme puno kraće.
    Ideš! meni traje i po nekoliko sekundi dok počne downlodirati, onda malo kao zastene, pa otvori stranicu odjednom !
    Nije ovo za mene ...

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako i kod mene, stoji sekundu i onda skoro pa je otvori instant.
    Ako ti se to počelo događati u zadnje vrijeme možeš nazvati svog operatera da ti to provjere, ali ipak je najlakše provjeriti da nije do softvera (browser, windowsi..). Tako ćeš bar eliminirati jednu mogućnost..
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post

Procesor je opterećen 100% kod tih flash filmića i sav laptop je usporen ili čak blokiran ! Inače je gore oriđiđi windows xp home (došao s laptopom), pa ne znam ako prebacim na firefox ...
    Nije ovo za mene ...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    LG G2
    Operater
    TELE2 Smart bon
    Godina
    41
    Bodovi
    18.708
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Procesor je opterećen 100% kod tih flash filmića i sav laptop je usporen ili čak blokiran ! Inače je gore oriđiđi windows xp home (došao s laptopom), pa ne znam ako prebacim na firefox ...
    Koja aplikacija zauzima tih 100%? Koliko ti je jak laptop? Slabiji kompjuteri se jako muče sa zahtjevnim flash sadržajima. Vidio sam na jednom starijem kompu sa athlonom xp 1700+, recimo na www.trutv.com je opterećenje proca otišlo do 100% i zbog toga komp nije mogao učitati video dovoljno brzo da se gleda u realnom vremenu iako je brzina veze bila dovoljna. Tak je bilo u firefoxu, dok je u ie-u išlo sa ipak manjim zauzećem proca, dovoljnim da se filmić odvrti bez zastoja.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [N95] - klimavi slide - kako popraviti
    By Divni in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 07-05-2008, 14:02
  2. [5300] Ne radi mikrofon - kako popraviti doma?
    By dragan3e89 in forum Nokia
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 06-12-2007, 02:10
  3. Remove Programs lista prazna - kako popraviti?
    By FlowBlow in forum Windows Mobile
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 09-02-2007, 00:52
  4. gdje popraviti e720
    By hercvu in forum Samsung
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 04-01-2007, 18:58
  5. Odgovora: 6
    Posljednji post: 17-02-2005, 00:34

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme