Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.485, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kako popraviti ping?!

Naime na 2 megabitnoj brzini brzina mi je cca 1650/210 što je ajmo reći OK. Ali ping je cca 70, a česti i veći! Jel se isti može kako smanjiti jer se zaista osjeti da treba čekati prije nego se stranica počne učitavati ...
    Nije ovo za mene ...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čisto ne vjerujem da je to do ping-a, jer 70 ms je nešto što kod otvaranja stranice nije baš zamjetno. Moguće da ti dodatno kašnjenje unosi firewall, antivirus ili jednostavno je server spor. Možeš pokušati s Firefoxom ili Operom. Meni je ping oko 250 i surfanje je sasvim ok.
    Nekad se čak zna dogoditi da mu treba više da otvori spremljenu stranicu s diska.

Inače, malo toga možeš napraviti. Najčeštće je do operatera, pa se njima trebaš žaliti. Doduše za ping 70 nemaš osnovu za žaliti se.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    LG G2
    Operater
    TELE2 Smart bon
    Godina
    41
    Bodovi
    18.708
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa nije ping isti prema svim stranicama i ovih 70ms ne govori ama baš ništa. Recimo, prema net.hr-u mi je oko 20, ako je tak i tebi onda je normalno... Prema nekim daljim serverima je veći. Recimo prema yahoo.com mi je 72ms... google.com 60ms itd. (na optimi sam). A kod otvaranja stranice se ne osjeti dal je ping 20 ili 120 npr. To očito ovisi o nekim drugim stvarima.
    Zadnji uredio ojpi : 19-05-2008 u 23:32

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    e66
    Operater
    505 s crtom
    Godina
    35
    Bodovi
    23.824
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.824, Nivo: 37
    Bodovi: 23.824, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ping 70 je premali al ti je toliko vazno tih 0.07 sekundi da bude 0,04 sec???

da ti je 700 to je vec druga stvar

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    C905
    Operater
    Tele2,Simpa,Vip
    Godina
    39
    Bodovi
    5.302
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.302, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomislav10 Pregledaj post
    Naime na 2 megabitnoj brzini brzina mi je cca 1650/210 što je ajmo reći OK. Ali ping je cca 70, a česti i veći! Jel se isti može kako smanjiti jer se zaista osjeti da treba čekati prije nego se stranica počne učitavati ...
    tvoj ping ovisi o brzini odaziva izmedu servera kojeg posjecujes i naseg operatera...
    Naprimjer:
    Igras quake 3 na nekom serveru u Americi i asada ako je veza spora tipu u Americi na serveru kojem igras tvoj ping ce biti katastrofalan.Ako je nejemu veza solidna onda ce tvoj ping se kretati izmedu 150-500 ms manje vise...jer je udaljenost ogromna izmedu naseg i njihovog servera.
    Ako igras ovdje u Hrvatskoj na nekom Hrvatskom serveru e onda stvari su sasvim drukcije.
    Ako on ima losu vezu tebi ce ping biti isto los...ako ima dobru vezu e onda ping ce se kretati od 10-100 ms i nece stekati...sve je ovisno i o zazecu servera i tvoji programa u processima koji koriste internet...ima uvjek mnogo faktora

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako dakle .... sve ovisi koje stranice posjećujem i o zaštiti (imam oriđiđi windowse i avast) ... i samo još nešto... kad gledam clipove s "Farme" slika baš ne curi glatko, kao da fali frameova ...jel se da tu što učiniti ? (na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))
    Nije ovo za mene ...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    C905
    Operater
    Tele2,Simpa,Vip
    Godina
    39
    Bodovi
    5.302
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako dakle .... sve ovisi koje stranice posjećujem i o zaštiti (imam oriđiđi windowse i avast) ... i samo još nešto... kad gledam clipove s "Farme" slika baš ne curi glatko, kao da fali frameova ...jel se da tu što učiniti ? (na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))
    Sve ovisi o konekciji koju imas i o tvojoj udaljenosti do adsl centrale...naime svako mjesto ima vise manjih ili jednu vecu adsl centralu...sve te adsl centrale se na kraju spajaju na glavnu adsl petlju koja propusta odredenu adsl brzinu...neke centrale imaju sumove na telefonskim linijama posto su stare i ofucane pa je brzina adsl-a manja nego ona sto se isporucuje sa paketom

Naprimjer imas paket 2mbit/256 kbps
    a max download ti je 130 kbps umjesto 200 kbps cca
    a upload ti nije 20 kbps nego 7 kbps...
    Onda isp poveca paket ako ga tlacis nazivajuci sluzbu za koristnike svaki dan
    i tako dobis cak i veci download i upload nego u paketu do 2mbit ali sve to samo ako tehnicka sluzba stvarno utvrdi da ti je download ogranicen na 40% manje od onog deklariranog u paketu.

Sto se tice clipova tu ovisi vise stvari (tvoja brzine downloada i brzina uploada servera gdje su pohranjeni filmici od "farme")

Samo ne kuzim dio
    "(na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))"
    jer ako firma koristi proxi (sto se koristi za anonimnost) onda veza nikako nemoze biti brza...nasuprot samo jednaka ili sporija jer proxi prolazi preko razlicitih Ip-a da bi sakrio tvoj main ip koji firma koristi (najcesce staticki ip...znaci ip koji se ne mjenja)

Ja ti preporucujem da si ispitas brzinu downloada i uploada da bis vidjeo dali ostvarujes maximum u uploadu i downloadu
    Najbolje da pokusas napraviti speed test http://www.speedtest.net/
    ili da downloadas neke fajlove sa microsoft.com i vidis koliko kbps ti ostvaruje pri samom downloadu.

evo ovo je moja brzina na speedtest.net:
    moj paket je t-comov 2 mbit/256 kbps

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako ti loadiranje filmića ide brže nego filmić teče onda ti zastajkivanja nebi trebalo biti. Ako ipak imaš nekih trzanja, gubitaka frejmova čak i ako ti je filmić u potpunosti loadiran - može biti problem do browsera, opterećenosti procesora/kompa.. Ukratko 100 softverskih stvari s kojima brzina interneta i ping nemaju veze.

Ako koristiš Firefox ili Operu kreiraj novi profil i probaj pokrenuti isti filmić. Isto tako neke ekstenzije/pluginovi/toolbari znaju usporiti vrijeme dok ti se stranica počne loadirati (ono što si ti u prvom postu nazvao pingom - vrijeme koje prođe od klika na link i loadiranja sadržaja). Kod mene je to vrijeme oko pola sekunde do sekundu iako imam dobru brzinu, ali znam da je to zbog ekstenzija u Firefoxu bez kojih ne mogu, a koje su očito loše napravljene.. Na friškom profilu je to vrijeme puno kraće.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Ako ti loadiranje filmića ide brže nego filmić teče onda ti zastajkivanja nebi trebalo biti. Ako ipak imaš nekih trzanja, gubitaka frejmova čak i ako ti je filmić u potpunosti loadiran - može biti problem do browsera, opterećenosti procesora/kompa.. Ukratko 100 softverskih stvari s kojima brzina interneta i ping nemaju veze.

Ako koristiš Firefox ili Operu kreiraj novi profil i probaj pokrenuti isti filmić. Isto tako neke ekstenzije/pluginovi/toolbari znaju usporiti vrijeme dok ti se stranica počne loadirati (ono što si ti u prvom postu nazvao pingom - vrijeme koje prođe od klika na link i loadiranja sadržaja). Kod mene je to vrijeme oko pola sekunde do sekundu iako imam dobru brzinu, ali znam da je to zbog ekstenzija u Firefoxu bez kojih ne mogu, a koje su očito loše napravljene.. Na friškom profilu je to vrijeme puno kraće.
    Ideš! meni traje i po nekoliko sekundi dok počne downlodirati, onda malo kao zastene, pa otvori stranicu odjednom !
    Nije ovo za mene ...

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako i kod mene, stoji sekundu i onda skoro pa je otvori instant.
    Ako ti se to počelo događati u zadnje vrijeme možeš nazvati svog operatera da ti to provjere, ali ipak je najlakše provjeriti da nije do softvera (browser, windowsi..). Tako ćeš bar eliminirati jednu mogućnost..

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Procesor je opterećen 100% kod tih flash filmića i sav laptop je usporen ili čak blokiran ! Inače je gore oriđiđi windows xp home (došao s laptopom), pa ne znam ako prebacim na firefox ...
    Nije ovo za mene ...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    LG G2
    Operater
    TELE2 Smart bon
    Godina
    41
    Bodovi
    18.708
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Procesor je opterećen 100% kod tih flash filmića i sav laptop je usporen ili čak blokiran ! Inače je gore oriđiđi windows xp home (došao s laptopom), pa ne znam ako prebacim na firefox ...
    Koja aplikacija zauzima tih 100%? Koliko ti je jak laptop? Slabiji kompjuteri se jako muče sa zahtjevnim flash sadržajima. Vidio sam na jednom starijem kompu sa athlonom xp 1700+, recimo na www.trutv.com je opterećenje proca otišlo do 100% i zbog toga komp nije mogao učitati video dovoljno brzo da se gleda u realnom vremenu iako je brzina veze bila dovoljna. Tak je bilo u firefoxu, dok je u ie-u išlo sa ipak manjim zauzećem proca, dovoljnim da se filmić odvrti bez zastoja.

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To sam i mislio, kod tih filmića ti je problem sigurno softverski (windowsi i/ili browser). Neću nagađati u kakvom su ti stanju windowsi, dal imaš kakvih virusa ili sl. ali svakako možeš probati instalirati firefox ili operu i provjeriti. Ako i tada bude zezalo onda neznam što bi ti preporučio osim u krajnjem slučaju reinstall windowsa.

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To sam i mislio, kod tih filmića ti je problem sigurno softverski (windowsi i/ili browser). Neću nagađati u kakvom su ti stanju windowsi, dal imaš kakvih virusa ili sl. ali svakako možeš probati instalirati firefox ili operu i provjeriti. Ako i tada bude zezalo onda neznam što bi ti preporučio osim u krajnjem slučaju reinstall windowsa.
    Insaliro sam firefox i situacija nije nimalo bolja... Same stranice se otvaraju nešto brže, ali filmići i dalje štekaju (subjektivno čak i više nego s explorerom)... Inače procesor je Turion 64, RAM 1,5 GB i grafička X1300... sve u svemu nije zadnji krik tehnike, ali komp na poslu je puno slabiji, a vrti filmiće bez greške ...
    Od zaštite gore je avast, firewall od windowsa ...
    Zadnji uredio tomislav10 : 30-05-2008 u 08:40
    Nije ovo za mene ...

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čini mi se da sam shvatio u čemu je bio problem. ADSL modem (D-Link) mi se prebacivao u ruting mod. Sad mi i filmići normalno cure (flash player), a i komp je brži ....

P.S. Upload mi je 571 kbps!!! Zakaj?
    Nije ovo za mene ...

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imas maxtv?
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne, al sam ga zatražio.
    Nije ovo za mene ...

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo opet ista stvar, samo sad mi modem nije otišao u ruting mod već je u bridge modu! A komp je usporen i filmići štekaju ! Kaj je pak sad?
    Nije ovo za mene ...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    SE K700i
    Operater
    T-skup
    Godina
    32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja isto imam problem s pingom..speedtest pokazuje 820..imam Amis 2u1 i jedva otvaram stranice jedva sam napiso ovaj post. Sve igre (SOF2,COD2,Warcraft) su mi jako spore i sve pokazuju da mi je ping prevelik..iznad 500 uvijek.Prebacio sam se na amis prekjućer ali i već jućer mi je malo počelo štekati. kaj da radim kog da pitam?

I download i upload su mi bili puuno brži jućer.btw 2u1 amis je FLAT 4mbps
    Lijenost se isplati sada a rad se isplati poslije
    Jel to to?

SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Babaa Pregledaj post
    Ja isto imam problem s pingom..speedtest pokazuje 820..imam Amis 2u1 i jedva otvaram stranice jedva sam napiso ovaj post. Sve igre (SOF2,COD2,Warcraft) su mi jako spore i sve pokazuju da mi je ping prevelik..iznad 500 uvijek.Prebacio sam se na amis prekjućer ali i već jućer mi je malo počelo štekati. kaj da radim kog da pitam?

I download i upload su mi bili puuno brži jućer.btw 2u1 amis je FLAT 4mbps
    Zovi ISP i zali se. Probaj eskalirati problem do nekoga sa tehnickim znanjem pa onda objasni detaljno problem.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2013
    Bodovi
    3
    Nivo
    1
    Bodovi: 3, Nivo: 1
    Bodovi: 3, Nivo: 1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.speedtest.net/my-result/3126286297][/URL]
    u mene
    ping na igricama 500 nez sta je

SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Imam dosta brzu vezu, a opet kada želim neku igicu online igrati u nekom timu onda mi ping bude 200~300 tak da nikako to ne kužim!
    Svi sporedni programi pogašeni!!
    Pa bilo to i hrvatski serveri
    Probao rješavati na razne načine ali mi dopizdilo.
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koji operativni sustav, koje igre, kako se spajaš na net (žiča - no žica)... Kak da znamo kaj se događa ak nemam te neke osnovne informacije

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [N95] - klimavi slide - kako popraviti
    By Divni in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 07-05-2008, 14:02
  2. [5300] Ne radi mikrofon - kako popraviti doma?
    By dragan3e89 in forum Nokia
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 06-12-2007, 02:10
  3. Remove Programs lista prazna - kako popraviti?
    By FlowBlow in forum Windows Mobile
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 09-02-2007, 00:52
  4. gdje popraviti e720
    By hercvu in forum Samsung
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 04-01-2007, 18:58
  5. Odgovora: 6
    Posljednji post: 17-02-2005, 00:34

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme