Naime na 2 megabitnoj brzini brzina mi je cca 1650/210 što je ajmo reći OK. Ali ping je cca 70, a česti i veći! Jel se isti može kako smanjiti jer se zaista osjeti da treba čekati prije nego se stranica počne učitavati ...
Naime na 2 megabitnoj brzini brzina mi je cca 1650/210 što je ajmo reći OK. Ali ping je cca 70, a česti i veći! Jel se isti može kako smanjiti jer se zaista osjeti da treba čekati prije nego se stranica počne učitavati ...
Nije ovo za mene ...
Čisto ne vjerujem da je to do ping-a, jer 70 ms je nešto što kod otvaranja stranice nije baš zamjetno. Moguće da ti dodatno kašnjenje unosi firewall, antivirus ili jednostavno je server spor. Možeš pokušati s Firefoxom ili Operom. Meni je ping oko 250 i surfanje je sasvim ok.
Nekad se čak zna dogoditi da mu treba više da otvori spremljenu stranicu s diska.
Inače, malo toga možeš napraviti. Najčeštće je do operatera, pa se njima trebaš žaliti. Doduše za ping 70 nemaš osnovu za žaliti se.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Pa nije ping isti prema svim stranicama i ovih 70ms ne govori ama baš ništa. Recimo, prema net.hr-u mi je oko 20, ako je tak i tebi onda je normalno... Prema nekim daljim serverima je veći. Recimo prema yahoo.com mi je 72ms... google.com 60ms itd. (na optimi sam). A kod otvaranja stranice se ne osjeti dal je ping 20 ili 120 npr. To očito ovisi o nekim drugim stvarima.
Zadnji uredio ojpi : 19-05-2008 u 23:32
ping 70 je premali al ti je toliko vazno tih 0.07 sekundi da bude 0,04 sec???
da ti je 700 to je vec druga stvar
tvoj ping ovisi o brzini odaziva izmedu servera kojeg posjecujes i naseg operatera...
Naprimjer:
Igras quake 3 na nekom serveru u Americi i asada ako je veza spora tipu u Americi na serveru kojem igras tvoj ping ce biti katastrofalan.Ako je nejemu veza solidna onda ce tvoj ping se kretati izmedu 150-500 ms manje vise...jer je udaljenost ogromna izmedu naseg i njihovog servera.
Ako igras ovdje u Hrvatskoj na nekom Hrvatskom serveru e onda stvari su sasvim drukcije.
Ako on ima losu vezu tebi ce ping biti isto los...ako ima dobru vezu e onda ping ce se kretati od 10-100 ms i nece stekati...sve je ovisno i o zazecu servera i tvoji programa u processima koji koriste internet...ima uvjek mnogo faktora
Tako dakle .... sve ovisi koje stranice posjećujem i o zaštiti (imam oriđiđi windowse i avast) ... i samo još nešto... kad gledam clipove s "Farme" slika baš ne curi glatko, kao da fali frameova ...jel se da tu što učiniti ? (na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))
Nije ovo za mene ...
Sve ovisi o konekciji koju imas i o tvojoj udaljenosti do adsl centrale...naime svako mjesto ima vise manjih ili jednu vecu adsl centralu...sve te adsl centrale se na kraju spajaju na glavnu adsl petlju koja propusta odredenu adsl brzinu...neke centrale imaju sumove na telefonskim linijama posto su stare i ofucane pa je brzina adsl-a manja nego ona sto se isporucuje sa paketom
Naprimjer imas paket 2mbit/256 kbps
a max download ti je 130 kbps umjesto 200 kbps cca
a upload ti nije 20 kbps nego 7 kbps...
Onda isp poveca paket ako ga tlacis nazivajuci sluzbu za koristnike svaki dan
i tako dobis cak i veci download i upload nego u paketu do 2mbit ali sve to samo ako tehnicka sluzba stvarno utvrdi da ti je download ogranicen na 40% manje od onog deklariranog u paketu.
Sto se tice clipova tu ovisi vise stvari (tvoja brzine downloada i brzina uploada servera gdje su pohranjeni filmici od "farme")
Samo ne kuzim dio
"(na kompu na poslu slika fino curi, istina propusnost je šira preko proxya))"
jer ako firma koristi proxi (sto se koristi za anonimnost) onda veza nikako nemoze biti brza...nasuprot samo jednaka ili sporija jer proxi prolazi preko razlicitih Ip-a da bi sakrio tvoj main ip koji firma koristi (najcesce staticki ip...znaci ip koji se ne mjenja)
Ja ti preporucujem da si ispitas brzinu downloada i uploada da bis vidjeo dali ostvarujes maximum u uploadu i downloadu
Najbolje da pokusas napraviti speed test http://www.speedtest.net/
ili da downloadas neke fajlove sa microsoft.com i vidis koliko kbps ti ostvaruje pri samom downloadu.
evo ovo je moja brzina na speedtest.net:
moj paket je t-comov 2 mbit/256 kbps
![]()
Ako ti loadiranje filmića ide brže nego filmić teče onda ti zastajkivanja nebi trebalo biti. Ako ipak imaš nekih trzanja, gubitaka frejmova čak i ako ti je filmić u potpunosti loadiran - može biti problem do browsera, opterećenosti procesora/kompa.. Ukratko 100 softverskih stvari s kojima brzina interneta i ping nemaju veze.
Ako koristiš Firefox ili Operu kreiraj novi profil i probaj pokrenuti isti filmić. Isto tako neke ekstenzije/pluginovi/toolbari znaju usporiti vrijeme dok ti se stranica počne loadirati (ono što si ti u prvom postu nazvao pingom - vrijeme koje prođe od klika na link i loadiranja sadržaja). Kod mene je to vrijeme oko pola sekunde do sekundu iako imam dobru brzinu, ali znam da je to zbog ekstenzija u Firefoxu bez kojih ne mogu, a koje su očito loše napravljene.. Na friškom profilu je to vrijeme puno kraće.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Tako i kod mene, stoji sekundu i onda skoro pa je otvori instant.
Ako ti se to počelo događati u zadnje vrijeme možeš nazvati svog operatera da ti to provjere, ali ipak je najlakše provjeriti da nije do softvera (browser, windowsi..). Tako ćeš bar eliminirati jednu mogućnost..
Koja aplikacija zauzima tih 100%? Koliko ti je jak laptop? Slabiji kompjuteri se jako muče sa zahtjevnim flash sadržajima. Vidio sam na jednom starijem kompu sa athlonom xp 1700+, recimo na www.trutv.com je opterećenje proca otišlo do 100% i zbog toga komp nije mogao učitati video dovoljno brzo da se gleda u realnom vremenu iako je brzina veze bila dovoljna. Tak je bilo u firefoxu, dok je u ie-u išlo sa ipak manjim zauzećem proca, dovoljnim da se filmić odvrti bez zastoja.
To sam i mislio, kod tih filmića ti je problem sigurno softverski (windowsi i/ili browser). Neću nagađati u kakvom su ti stanju windowsi, dal imaš kakvih virusa ili sl. ali svakako možeš probati instalirati firefox ili operu i provjeriti. Ako i tada bude zezalo onda neznam što bi ti preporučio osim u krajnjem slučaju reinstall windowsa.
Insaliro sam firefox i situacija nije nimalo bolja... Same stranice se otvaraju nešto brže, ali filmići i dalje štekaju (subjektivno čak i više nego s explorerom)... Inače procesor je Turion 64, RAM 1,5 GB i grafička X1300... sve u svemu nije zadnji krik tehnike, ali komp na poslu je puno slabiji, a vrti filmiće bez greške ...
Od zaštite gore je avast, firewall od windowsa ...
Zadnji uredio tomislav10 : 30-05-2008 u 08:40
Nije ovo za mene ...
Čini mi se da sam shvatio u čemu je bio problem. ADSL modem (D-Link) mi se prebacivao u ruting mod. Sad mi i filmići normalno cure (flash player), a i komp je brži ....
P.S. Upload mi je 571 kbps!!! Zakaj?
Nije ovo za mene ...
imas maxtv?
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Ne, al sam ga zatražio.
Nije ovo za mene ...
Evo opet ista stvar, samo sad mi modem nije otišao u ruting mod već je u bridge modu! A komp je usporen i filmići štekaju ! Kaj je pak sad?
Nije ovo za mene ...
Ja isto imam problem s pingom..speedtest pokazuje 820..imam Amis 2u1 i jedva otvaram stranice jedva sam napiso ovaj post. Sve igre (SOF2,COD2,Warcraft) su mi jako spore i sve pokazuju da mi je ping prevelik..iznad 500 uvijek.Prebacio sam se na amis prekjućer ali i već jućer mi je malo počelo štekati. kaj da radim kog da pitam?
I download i upload su mi bili puuno brži jućer.btw 2u1 amis je FLAT 4mbps
Lijenost se isplati sada a rad se isplati poslijeJel to to?
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
http://www.speedtest.net/my-result/3126286297][/URL]
u mene
ping na igricama 500 nez sta je
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Koji operativni sustav, koje igre, kako se spajaš na net (žiča - no žica)... Kak da znamo kaj se događa ak nemam te neke osnovne informacije
Bookmarks