Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    Iphone 4 16GB, E72
    Operater
    [t]-mobile
    Bodovi
    13.359
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.359, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Preporuke : Projektor, dvb-t receiver

Dakle,treba mi jedan dobar projektor, >2000 ansi lumena, rezolucija neka bude što veća dakle, oko 1280x720...

Našao sam jedan, ali mi je svjetlina koma...

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=3530021

naime imam jednog takvog sa 2100 ansi lumena...

prostor nije prejako osvjetljen(danjsko svjetlo), ali ima direktnu i indirektnu rasvjetu, pa bi bilo dobro, da se dobro vidi...

Također trebam preporuku dobrog i jednostavnog dvb-t receivera..nemam neke zahtjeve prevelike, osim da ima hdmi
    T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rezolucija meni nije bitna (dobro ovisi kakav signal mu daješ), za običnu dvb-t, 800x600 je dosta, lumeni su bitni, imam na poslu 3400 lumena hitachi nekih 25-50 tisućica koštao čini mi se tada, što se mene tiče ni u mraku nisam zadovoljan s filmovima, a čim je malo danjeg svjetla ode sve u materinu, sunčan dan ga uništi i sa spuštenim venecijanerima (onima između stakala tako da dobro dihtaju)

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nebi se slozio, ja bi okrenuo te dvije karakteristike i rekao da je rezolucija bitnija , pogotovo u današnjim novogradnjama kada su stanovi sa sobama" čudnih" proporcija. Ja imam 25m2 sobu kockastog oblika i projekciju gledam sa 4 metra udaljenosti , zbog toga 800X600 projektori nisu sretno riješenje jer se upravo pikseli najbolje vide na tako malim udaljenostima.
    Sama svjetlina nije kritična 2000-2400 ansi će biti i više no dovoljno , sve preko toga znatno diže samu cijenu a kod kućne primjene nema previše smisla ako možete zamračiti prostoriju...to je ono što je problematično ponekad u večim salama gdje se održavaju poslovni sastanci i slično.
    angels might have been eaten.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    Iphone 4 16GB, E72
    Operater
    [t]-mobile
    Bodovi
    13.359
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmm..digli ste temu iz zaborava, uglavnom, nije još došao, ali dolazi sljedeći tjedan..koji, moram još odlučiti, javit ću uglavnom
    T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sodom Pregledaj post
    nebi se slozio, ja bi okrenuo te dvije karakteristike i rekao da je rezolucija bitnija , pogotovo u današnjim novogradnjama kada su stanovi sa sobama" čudnih" proporcija. Ja imam 25m2 sobu kockastog oblika i projekciju gledam sa 4 metra udaljenosti , zbog toga 800X600 projektori nisu sretno riješenje jer se upravo pikseli najbolje vide na tako malim udaljenostima.
    Sama svjetlina nije kritična 2000-2400 ansi će biti i više no dovoljno , sve preko toga znatno diže samu cijenu a kod kućne primjene nema previše smisla ako možete zamračiti prostoriju...to je ono što je problematično ponekad u večim salama gdje se održavaju poslovni sastanci i slično.
    sve to hoda što kažeš ali kažem teško razočaranje ja sam već razmišljao o projektoru za po doma ali kad sam vidio što može pružiti vrlo skupi navodno cvijet tehnologije s cinema postavkama profesionalnim platnom u potpunom mraku ( a igrao sam se time valjda cijeli mjesec i probao tri projektora i to s 3400 ansi lumena) mislim da je to pljuga, da se gledati ali bome rađe si uzmem plazmu.Sine li sunce a mi imamo prezentaciju mrtvi smo, o crno bijelom filmu da ni ne pričam.I da se razmijemo i kolege se slažu s time, picajzla jesam ali nisam nerazuman, doista to nema zasićenosti boja kontrast je slab, blijedo, jedino što je screen velik.I da taj ima visoku rezoluciju ali nije mu pomogla ni hitachiju ni panasonicu kockice se i dalje vide.S time da je sve donedavno vrijedilo pravilo koliko ansi lumena puta jednako cijena najma po danu. 5000 ansi lumena sony projektor košta sad sam zaboravio 100.000 ili 300.000 kuna, dakle ostavio sam se i nade da bi svjetliji projektor riješio stvar.

Što se rezolicije tiče dvb-t praši u 704x bla bla, analogna tv još i manje dvd 756x bla bla, dakle sve manje od 800x600. Što se zbiva kad takav komprimirani nekvalitetan signal opaučiš na velikoj rezoluciji možeš vidjeti na svakom lcd-u. Vide se kocke od kompresije i ljudi se pitaju zašto je slika tako loša. Za display visoke rezolucije potreban je isto takav signal ili ti svaka ptica svome jatu. Dakle jedino ima smisla u kombinaciji s hdtv signalom.
    Čast svakome naravno ali nije to za moj ukus.
    Što se udaljenosti tiče preporuča se dijagonala displaya pomnožena s 3

hdtv dvb-t reciver koji može izdržati dekodiranje 1920xblabla, rezolucije i podržava h.blabla kodiranje.I treba to moći sve hardwerski odraditi znači treba imati jači procesor odnosno čip za dekodiranje.
    Na računalu kartica od 200 kn mpeg stream isporučuje računalu koje onda softwerski dekodira priču i storj treba imati jak procesor, a najviše od svega grafičku koja podržava hardwersko dekodiranje hdtv-a, kao recimo ati 2600xt ili ati 2400xt, pa onda i mašina može biti slabijeg procesora, memorija i ostala kenja ne igra uopće iako vas svi žele u to uvjeriti. Meni hdtv šljaka na 3,200 amd 64 i ati 2600xt sa 7-10% postotnim opterećenjm procesora znači i daleko slabija mašina bi to prožvakala.Trebate i odgovarajući cyberlink codec ultra deluxe nakon verzije 7.3xx jer tek taj podržava hardwersko dekodiranje i uključi grafičku karticu u priču.
    Ove brojkice sam zaboravio odnosno neda mi se paziti što ni kako pišem na poslu sam pa žurim, tko hoće snaći će se.

Zaboravih reći u ve milu ne vole primiti robu natrag iako na to imate zakonsko pravo u roku od 7 dana s originalnom ambalažom stoga iskrenite prodavaču ruku malo i uzet će je nazad jednostavno zato jer mora, a ta svoje kenje kojima su obljpili dućan o nevraćanju proizvoda nek objese mačku o rep.
    Savjetujem da u hsm informatici unajmite projektor i pogledate radije nego da se razočarate.
    Zadnji uredio fukmondo : 19-05-2008 u 17:24

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [N73] + TomTom 6 + koji GPS receiver?
    By HAL in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 25-09-2007, 18:07
  2. gps bt receiver za mda compact
    By -TOT- in forum Windows Mobile
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 02-05-2007, 18:30
  3. MDA Vario i GPS receiver
    By BELIN in forum Windows Mobile
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 30-12-2006, 17:45
  4. Projektor i video sa kompa