U osnovi dobra ideja, ali provideri sigurno neće žešće obarati cijene, nego samo ponuditi neke primamljive akcije i sl. Kao kad je Tele2 došao, vip i T-Mob nisu nešto obarali cijene, nego samo nabacili hrpetinu akcija za nove i postojeće korisnike
Vijeće za telekomunikacije pogodovalo je HT-ovoj konkurenciji snižavanjem naknade za korištenje HT-ove mreže i to za više od 50 posto.Umjesto 900 kuna za megabajt po sekundi, nova će cijena već od sutra biti 392 kune.
Internetski operatori moći će tako sniziti svoje cijene pa će utrka da nas privuku u svoju mrežu tek početi!
izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarst...-internet.html
U osnovi dobra ideja, ali provideri sigurno neće žešće obarati cijene, nego samo ponuditi neke primamljive akcije i sl. Kao kad je Tele2 došao, vip i T-Mob nisu nešto obarali cijene, nego samo nabacili hrpetinu akcija za nove i postojeće korisnike
U članku koji sam čitao vezano za spomenutu odluku ne predviđa se sniženje cijena. Razlog zašto je T-comu snižena cijena koju naplaćuje drugim operaterima je taj što je T-com vršio pritisak na konkurenciju snižavanjem cijena za krajnje korisnike što se loše odražavalo na marže ostalih operatera. Kao posljedica ove odluke ostali internet provideri će imati više marže uz postojeće cijene što bi im trebalo omogućiti pozitivno poslovanje jer su sa cijenama koje su plaćali T-comu i onima koje su obračunavali korisnicima svojih usluga bili u minusu.
danas je potvrđena odluka o odredbi o smanjenju, no jasno, T-HT će uložiti žalbu.
Vjerujem da će ipak ostali provajderi smanjivat cijenu jer definitivno nije T-com taj koji ruši cijenu. Problem je bio u tom što su ostali provajderi pri smanjenju cijene ugrožavali svoje poslovanje, a T-com je bio u daleko povoljnijoj poziciji. Ova odluka će samo ojačati alternativne provajdere, pa će pad cijene moći nastavit, ali definitivno neće napraviti nagli skok.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
50%!!!
omg!
bolesno...samo neka pojeftini ^^
50% je smanjenje cijene zakupa od strane alt. providera, a ne smanjenje za krajnjeg korisnika, da ne bude zabune
Sve u svemu, da li da očekujemo neka veća sniženja ili bacanje novih akcija puku?
Pa Optima je nedavno smanjila cijene ADSL Traffica.
kako to ide kod t-coma nece bit nikakvo pojeftinjenje nego slijedi dizanje upload-a
Roverclub
da..i to kaj kažeš...ali ne vidim zašto i dalej ljudi ostaju kod njih...pa neka promjene barem internet pakete,to barem mogu svi kojima je dostupan t-com...ja npr. imam već godinu dana Optima Traffic i zadovoljan sam jer njihov osnovni paket za 20 kna daje 2,5GB...dok je ovo kod t-coma pljačka....isto tako se može uzeti bilo koji paket,od drugog davaoca internet usluga...
Nasa brzina uploada na paketu 2 Mbit/256 Kbits je 24-25 KBts sto je ziva sramota.
Da ne spominjemo da su cijene T-com DALEKO vise od realnih cijena internet usluga.
Gledajuci realno nasa drzava u svemu kasni...dok je u sloveniji ili italiji i ostalim EU drzavama brzina interneta cak i do 100 Mbit-a (180 eura mjesecno) za flat rate kod nas je maksimalna brzina 16 MBit-a (cca 59 eura mjesecno) za flat.
Napominjem da za 120 eura vise tamo ljudi/firme imaju 6,5 puta brzu vezu prema internetu sto otprilike iznosi 10 Mbsec download i vise od 15 MBsec upload (imao sam se prilike uvjeriti kada sam bio kod bratica u Italiji...Tamo su leaderi Alice,Tiscali,Fastweb itd...uglavnom oni placaju za 20 Mbit-a oko 20ak eura mjesecno dok mi placamo trostruko,a vecina providera nudi veci upload nego download dok je kod nas sasvim suprotno.
Da ne pricamo o tome kako nas dragi T-Com cijeni staticni IP 800 kuna mjesecno dok nasi prijatelji iz EU dobe staticni ip na poklon![]()
![]()
Uglavnom T-com je skup u svemu,i ne nudi neprekidnu vezu na internet u vecem trajanju od 24 sata (racunajuci na to da ako imate d-linkove ili zyele bezicne Routere sigurno ce se disconectati i reconectati vise puta dnevno,sto je smrt ako neko koristi kucni komp kao neki manji game server)
Na kraju samo moramo cekati da se drugi ISP-ovi (internet service provideri) potrude sniziti cijene i ugroze makar malkice T-com koji sada ima monopol...sjetimo se da do jucer samo T-com je nudio adsl...a danas ih vec ima vise Metronet,Iskon(u sklopu t-com-a),H2 ili kako se vec zove,Vodatel itd....
Bookmarks