A da provjeriš da ti nije slučajno na nekom od programa tipa noćna snimka ili protret. Onaj kotačić okreni na "zeleno" i onda probaj. To napravi po danu, vani. Ukoliko i dnevna snimka pokazuje zrnatost, onda na reklamaciju. Ako ne, čitaj upute.
moj problem je moj novi fotoaprat,kupljen prije nepunih tjedan dana.sony dsc w-130,8.1 megapixela,4X optical zoom....čini se kao da ima grešku sa lećama ili fokusiranjem.slike su zrnate,mutne i strašno loše kvalitete.ako se slika u prirodi fokus je samo na osobi dok je priroda prilično mutna.
zanima me da li ta serija stvarno takva ili je problem u mom fotiću?
u roku 7 dana imam ga pravo zamijeniti za isti ili neki drugi...ne znam što mi je činiti...ist? ili neki od olympusovih mju 780,820,830,840?
A da provjeriš da ti nije slučajno na nekom od programa tipa noćna snimka ili protret. Onaj kotačić okreni na "zeleno" i onda probaj. To napravi po danu, vani. Ukoliko i dnevna snimka pokazuje zrnatost, onda na reklamaciju. Ako ne, čitaj upute.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
apsolutno sve je isprobano.
Ako je aparat ispravan (po tvojemu), onda imaš prevelika očekivanja za te novce. Zamijeni ga za W80 ili još bolje W300 i doplati. Razlika će biti očigledna.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Slazem se sa zbizicem, ako je neupitno utvrdjeno da je aparat ispravan.
AF sustav je kod jeftinijih modela opcenito nepouzdan. Zrnatost fotografija, kao i neobican kontrast i "cudne boje" mogu biti posljedica i krivo postavljenih ISO vrijednosti, ili vrste rasvjete po dkojom se fotografira.
Za test bi trebala podesiti aparat u full auto mod (dakle ono zeleno na funkcijskom kotacicu), zatim vani po sredini dana, dok je svjetlosti puno, osprobati sa par okidanja na udaljenije objekte (barem 100 njak metara) i na portretiranje nekoga sa pozadinom (o ovome slucaju bi osoba koju se portretira trebala biti u fokusu, ostra, a pozadina zamucena). Ako se ponasa ovako i nema zrnatosti u ovim uvjetima, sve je u redu sa aparatom, samo su ocekivanja malo previsoka u zahtjevnijim situacijama.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
ali nije mi jasno...imam i pentax optio e-30 koji je duplo jeftiniji,a slike su odlične za razliku od sonya...
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks