da pa sad mozemo ocekivati poplavu novih proizvoda u tom segmentu
Stižu jeftini MSI prijenosnici
Nije trebalo dugo čekati odgovor na EeePC, Asusov low cost prijenosnik, koji je od predstavljanja napravio pravu pomutnju na tržištu. Jedan od najvećih svjetskih OEM proizvođača računala, tajvanski MSI, najavio je Wind seriju prijenosnika koji bi se prema najavi na tržištu trebali pojaviti sredinom godine. Modeli iz Wind serije bazirat će se na Intelovom 945 chipsetu i Centrino Atom procesorima. Ovisno o tipu ekrana, količini radne memorije i odabranom operativnom sustavu, MSI Wind prijenosnici će se u trgovinama moći kupiti po cijeni između 300 i 700 eura.
C/P Glas Istre
http://gizmodo.com/365720/msi-wind-l...ee-pc-cry-eeek
Zadnji uredio RAUL : 06-04-2008 u 20:34
Tko rano rani, zajebo je pjetla
da pa sad mozemo ocekivati poplavu novih proizvoda u tom segmentu
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
...ali im kvaliteta izrade baš nije nešto...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
kvalitet izrade je katastrofa doti jedan msi mp3/4 player s kojim san se susreo se pokvario
jos mi samo triba da pljunem 500 € na ovo pa da mi ispadne usb plug iz njega (sala)
pa nevalja bas usporedivati kvalitetu izrade mp3 playera i laptopa..
nisam se susreo jos sa msi prijenosnikom ali nije bas da citam lose komentare o njima
neka neka kad izadje kakav review onda razmislim iovako i onako neman lap a trazim nekia ako review kaze lose radije ja na eee
"Jedan od najvećih svjetskih OEM proizvođača računala" ovo je najbitnija recenica u tekstu i sigurno si MSI sa ovom serijiom nece dozvoliti los proizvod.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
što se tiče odabira materijala MSI je zakazao, ali ne samo on, ima još jeftinijih marki na tržištu.
Kvalitetan laptop je prepoznatljiv po monotonoj boji. napravljen od jedne vrste plastike sa nativnom bojom.
HP, Lenovo, Dell i veće tvrtke sami proizvode kučišta, kada rastavite takav laptop na svakom dijelu plastike sa naravno unutarnje strane stoji vlastiti urezani žig koji potvrđuje ispravnost.
Gericom, MSI, na nekim modelima i acer sastavljaju laptope tako da naruče hardware dijelove, naruče plastike po mjeri od određenih proizvođača i sastave ih. takve laptope kad otvorite imate eventualno naljepnice da je pregledana pojedina plastika.
Kombinacija više materijala laptop na prvi pogled čini zanimljivim, ali treba razmišljati kako će on izgledat ako se na jednom dijelu skuplja više prašine, a na drugom manje.
Također više boja laptop čini zanimljivijim, ali treba shvatit da to znači da je plastika farbana, što opet, ako zagrebete, dolazi do nativne boje i izgleda ružno.
Način na koji je plastika brušena(ako je itd ) ima puno stvari, a najgore je što laptop nije osiguran kao auto, pa ako zagrebete, imate kasko...
ovdje kakvu štetu napravite tako će vam ostati do kraja njegovog vijeka...
Materijal i izvedba su jedine stvari na kojima se može drastično snizit cijena, a to onda razlikuje jednog MSI-a, Gericoma od Lenova, HPa itd...
no dobro aj.. ako bude cijena konkurirala asusovom onda i netreba toliko u toj mjeri gledat na kvalitetu i ocekivat da to bude perfektno sve.
u svakom slucaju, pozdravljam ovo i jedva cekam navalu novih modela u tom segmentu jer bas je trebalo ovako nesto, da nije punokrvni laptop ni tablet a nije ni dlanovnik ni smartphone, a stane u dzep!
ja bi bio najzadovoljniji sa nekim 12" metalnim laptopom, ne bitne težine, sam da stane u gepek motora, čisto da ako zatreba kad ranije odem sa posla mogu pristupit VPN mreži sjedio u bilo kojem kavu... opet da nije velik, a da ima utor za vanjski monitor i onda eventualno na poslu zemit jedan 22" LCD, ma milina
Sad razmisljam o kupnji jednog forcebooka iz hgspota...
dijegonala je 13ica mislim ako ne i manje te je sav malen i jak a cijena je oko 4200 bez pdva...
da je kvalitetnije izrade vec bi ga imao, ovako cekam situaciju sa umpc-ovima
pa evo kad vec pricamo, ja cu najvjerojatnije kupiti 13,3 incni dell xps, istina skup je, ali to je jedini laptop koji odgovara mojim zeljama (mali, a potpuno funkcionalan-/dvdrw slot in, jaka konfa, mreze, prikljucci/, kvalitetna izrada, kvalitetna tipkovnica, graficka za koliko toliko igranje..)
ipak, ja bi te 12 i 13 incne odvojio od ovih 'mini',, to je ipak nes drugo
Evo ja imam MSI 662x MegaBook XP-e Pro licenciran 15"4, Intel 1,8Ghz, 2GB DDR2 677, 80HD, Wireles,,,, mali radi kao lud. Do sada s istim nisam imao baš nikakvih problema mada ga koristim oko 1 godine dnevno radi cca 8 sati. Jedina zamjerka odnosi se na tipkovnicu ( neke tipke kao da propadju). Na istom isprobana Vista radi uredno što se tiće kompatibilnosti sve na www.intel.com te se na istoj mogu skinuti originalni driveri za sve OS tako i za Vistu.
Bookmarks