Imaš tu temu pa pogledaj....
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=51738
Trebam si kupiti printer neki,kaj ima čim jeftinije boje, jel ima ko kakvu preporuku?
Ako treba dam malo više za printer samo da traje i da ima jeftine zamjenske tinte! Dolaze u obzir mjenjanje čipova, kaj god.
Imaš tu temu pa pogledaj....
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=51738
Ma sve je tak šugavo, odustajem od kupnje! Nek se j.... proizvođači printera, i nek si požderu sve svoje skupe boje, da bog da svi propadnu lopovi!
![]()
![]()
![]()
ovak brzu kupnju nisam nikad vidio![]()
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Ma kakva kupnja, čini mi se da nebum niš kupil, tinte su pre skupe, a kolko meni treba snaći ću se!
Prvi i jedini printer kojeg sam imao bio je Epson stylus color 480, samo je jednoga dana izgubio komunikaciju s kompom!Refili za njega su bili bagatelo!
Žao mi je kaj ga nisam dao popraviti, pa makar platio 500 kn popravak bilo bi mijeftinije nego uzimati novi sa skupim tintama.
kupi opet neki epson, postoje zamjenske tinte za njega, ne moraš kupovati orginale...
Ja imam EPSON Stylus photo R245, tinte za njega kostaju 90 kn (zamjenske) a mozes snjima isprintat jako puno...
Meni je to jako jeftino, jedno punjenje je 8 mL, a ima ih 4...
Stvarno mozes jako puno isprintat...
joj kad bi i za hp postojale
gdi bi kraj bio![]()
Ja imam Canon S200 i za njega su zamjenske farbe...crna oko 16kn a u boji 24kn...
ali kaj mi to znači kada nisam bio dugo printao i farba se zasušila i zaj....se glava...izgleda da je zaštopana...i sada ga mogu samo gledati i na njega stavljati papire...![]()
Ako se radi o potrebi ispisivanj veće količine teksta ili C/B dokumenata tada definitivno ink-jet printeri ispadaju iz igre, puno je jeftiniji ispis na laserskim printerima.
A što se tiče skupoće tinti, mislim da su printeri sa odvojenim premnicima najisplativiji jer se nikad boje ne troše jednako, a kod Canona i jefitniji primjerci imaju odvojene spremnike. I preporučio bih izbjegavanje najjeftinijh primjeraka jer osim što imaju najlošiji ispis u startu su po meni skuplji - koliko sam više platio Canon pixma ip4300 u odnosu na jetiniji model tolika je razlika u boji - ima 6 spremnika od kojih dva s crnom i to jedan znatno veći za razliku od jeftinije varijante sa 4 spremnika tinte i neusporedivo lošijim te sporijim ispisom. Moja preporuka je navedeni printer - odličan je za ispis fotki i iznimno brz čak i kod ispisa na puni A4 a 10X15 izbaci za 10-15 sekundi (nemojte me držat za riječ nisam mjerio ali je ekspresno)
Moja preporuka bi bila ip3300...isto je jako dobar,ima odvojene boje...
...vidiš, ja imam ip4200, kupujem samo original - 4x 80kn (CLI-8Y/M/C/B) + 100kn (PGBK-5) = 420kn sve tinte s time da ih imam oko pola godine, a isprintam pun kufer i slika i teksta...
...tklo ne zna, radi se o ovim tintama:
...sada, kao što je rečeno - ako je prioritet tekst, i općenito c/b printanje - laser je najbolji izbor...bar sada stvarno ima jeftinih c/b laser pisača, s time da toneri jesu skupi, ali traju po 2000-3000 stranica ispisa...pa si sad računajte![]()
...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Moram se ispravit - printer ima 5 boja, kao i 4200 model.
Najisplativiji printeri su oni marke Canon koji koriste tinte koje je naveo Wild-Boy.
Ne samo to, nego je Canon puno robustniji od Hp-a, a pogotovo Epsona. Ja sam nesretni vlasnik jednog novog epsona - ne preporučujem ga nikome.
Za Canon imaš i zamjenske tinte po 40-tak kuna.
Bookmarks