Mislim da možeš odabrati nekog drugog davatelja, naravno ako si pokriven te ako ti pruža uslugu, ali t-comu ćeš plaćati brzinu. Neznam dali si na to mislio.
Ukratko brzina t-com
Promet X davatelj ako si u mogučnosti
Bok,
ovako zanima me koja je najbolja moguća kombinacija za adsl.
Trebao bih za kuću internet, a tamo je samo dostupan t-com adsl.
ima sve potrebne parice i priključak. znači samo bih se trebao
prijaviti i potpisati ugovor. A ono što mene zanima je ,
dali ja mogu uzeti od nekoga drugog operaterea promet i plaćati ga
njima, dok bih t-com plaćao samo priključak.
tj. kako taj dio funkcionira. i od koga bih mogao uopće uzeti promet ?
hvala
Mislim da možeš odabrati nekog drugog davatelja, naravno ako si pokriven te ako ti pruža uslugu, ali t-comu ćeš plaćati brzinu. Neznam dali si na to mislio.
Ukratko brzina t-com
Promet X davatelj ako si u mogučnosti
Za davatelja net usluge mora ti biti dostupan provider, dakle T-Com, Iskon, Optima i sl.
Kako je tebi dostupan samo T-Com, dalje ne moraš istraživati. To je to. Promet kasnije možeš uzeti kod Optime (Optima Traffic - ima cijeli topic o tome tu). Nude ti 2GB za 20kn + 512MB možeš preći u drugi paket = 2,5GB![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Najbolje ti je nazvati nekog provajdera i pitati ga dali tvoj broj fiksne linije dostupan za njihove usluge. Tako sam i ja imao sličan slučaj gdje sam za promet mogao birati izmeđi T-coma i Optime ali me T-com došao jeftinije pa sam njega odavrao, za sve promet i brzinu.
Možeš, gore sam ti napisao pod uvjetom da su ti ostali dostupni, odnosno nude uslugu za tvoj broj, a to moraš sam provjeriti da zoveš svakog pojedinog npr. Iskon kao što si naveo i pitaš.
Skužio sam šta želiš, nisi se krivo izrazio..
Davatelj usluga ti mora biti dostupan, to je jasno. E sad nisam baš u toku tko sve nudi SAMO promet, znam da Optima ima tu opciju koju i ja koristim. Dakle, ako ti je dostupan T-Com i imaš adsl, onda ti zapravo svatko može dodijeliti promet jer ideš preko T-Com arhitekture (oni ti daju net doma). Promet samo plaćaš drugome. Da nemaš T-com net, nebi imao gdje iskoristiti ovaj promet pa da ti ga đabe daju.
Valjda si skužio, za promet ti nije bitna dostupnost jer sa prometon ne dobivaš net pristup. T-Com ti omogućava net pristup i njemu plaćaš za to i preplatu.
da to još samo potvrdim.
ovako... meni je t-com dostupan, i naravno adsl. tj.
sve je spremno samo trebam otići u t-com.
znači davatelj usluge je t-com.
e sada, dali ja mogu birati promet od bilo koga
ili to ovisi do njih ?
dali tko nudi takvo nešto kao optima ?
ili je optima jedina ?
hvala
imam još jedno čudno pitanje...
dali ja mogu zatražiti adsl uslugu i telefon na nekoj
adresi ako na toj adresi nisam registrian na mupu ?
koji su uvjeti ? ja živim u toj kući, ali sam registriran na drugoj adresi (stan)
hvala
Sjetio sam se i Iskona, on također nudi svoj promet preko T-Comove infrastrukture, ali moraš potpisati ugovor (dok npr kod Optime nema ugovora, nego danas-sutra jednostavo prestaneš koristiti njihov account).
Čekiraj ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=50815
Uspoređujući Iskon.ADSL i Optimu Traffic - moj glas ide ovom drugom zbog toga jer nema ugovora. Ugovor ćeš vjerojatno imati na T-Comu (kao što imam i ja, pogledaj tamo moje postove)...
Svoj promet ti nude Amis (Amis ADSL ili Amis Dual), Optima (ADSL Traffic), Voljatel i Iskon (XXLadsl). To je to, mislim barem...
Ove dual/triple play pakete isto kao i Iskon ADSL ne možeš uzeti, jer ti mora biti dostupna njihova infrastruktura![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
može netko odgovoriti na ovo pitanje :
ovako ... ja imam telefon i adsl na jednoj adresi preko
t-coma gdje sam i registran na mupu.
Sada bih opet uzeo telefon i adsl preko t-coma
ali na drugoj adresi. Samo što ja na toj adresi nisam registrian da živim tamo.
dali je to tada moguće ostvariti ? isto bih sve glasilo na mene.
inače na toj adresi sve postoji. i priključak i parice za adsl. znači samo me
trebaju uključiti. dali bih mogao to izvesti ?
Kolko sam ja skuzio vlasnik telefonske linije potpisuje ugovor, zaci ako si tamo vlasnik onda mozes.... nazovi SZK pa pitaj
Tako je. Samo vlasnik linije treba potpisati ugovor. Ukoliko si ti prije živio u toj kući i nisi potpisivao nikakav prijenos prava na drugoga, onda taj drugi nema nikakva prava nad tvojom telefonskom linijom. A ukoliko nisi prije bio i telefonska linija je registrirana na njega, onda on mora potpisati ugovor za adsl.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks